Știri crypto & Bitcoin - Coinbase a contractat primul împrumut garantat de Bitcoin de la Goldman Sachs - MicroStrategy ar putea explora -oportunități viitoare de generare de randament

Știri crypto & Bitcoin - Coinbase a contractat primul împrumut garantat de Bitcoin de la Goldman Sachs - MicroStrategy ar putea explora -oportunități viitoare de generare de randament

Coinbase a contractat primul împrumut garantat de Bitcoin de la Goldman Sachs

Coinbase, cel mai mare exchange crypto din America, a fost dezvăluit ca fiind firma misterioasă care a contractat de pe Wall Street primul împrumut garantat cu Bitcoin (BTC), de la Goldman Sachs.

Bloomberg a relatat că împrumutul garantat cu Bitcoin emis de Goldman Sachs a fost contractat de Coinbase ca o modalitate de a aprofunda legăturile dintre lumea crypto și cea a finanțelor tradiționale (TradFi), șeful Coinbase Institutional Brett Tejpaul declarând că:

"Colaborarea Coinbase cu Goldman este un prim pas în recunoașterea crypto ca garanție, care adâncește puntea dintre economiile fiat și crypto".

Valoarea în dolari a împrumutului nu a fost dezvăluită, dar acesta a fost garantat cu o parte din deținerile totale ale Coinbase de 4 487 BTC, în valoare de aproximativ 170 de milioane de dolari la momentul redactării acestui articol. Împrumutul dispune de o gestionare a riscurilor în 24 de ore, dar impune Coinbase să își completeze garanția BTC, dacă prețurile scad prea mult.

În timp ce împrumuturile garantate cu Bitcoin și alte împrumuturi garantate cu criptomonede sunt obișnuite în industria crypto, în special în cadrul protocoalelor financiare descentralizate (DeFi), acestea sunt o curiozitate în ceea ce privește finanțele tradiționale, unde crypto sunt considerate prea riscante și volatile ca garanție.

Cu toate acestea, firma de gestionare a activelor, Arca, a scris într-o postare pe blog, că potențialii împrumutați caută mai multe astfel de opțiuni. "[Acest împrumut] demonstrează dorința instituțiilor de a utiliza instrumente noi cu tehnici vechi:"

"Este mult mai probabil ca Goldman să vadă o cerere mare pentru acest tip de tranzacție și să testeze apele înainte de a face un salt mai mare."

Directorul executiv al Coinbase, Brian Armstrong, și-a expus viziunea privind libertatea de exprimare care să fie permisă prin intermediul platformelor descentralizate de socializare. Acesta a declarat la Institutul Milken că, sub conducerea noului proprietar Elon Musk, Twitter are ocazia de a "îmbrățișa în esență utilizarea unui protocol descentralizat" pe care platforma ar putea funcționa.

"Cred că libertatea sub toate formele merită să fie apărată, iar crypto, în mare parte, este despre libertatea economică. Libertatea de exprimare este o altă versiune." (Sursa EN)

MicroStrategy ar putea explora -oportunități viitoare de generare de randament

Compania MicroStrategy a declarat că va lua în considerare oportunitățile de generare de randament pentru 95.643 de Bitcoin (BTC) "neîmproprietărite" deținute de filiala sa, MacroStrategy.

În raportul MicroStrategy pentru primul trimestru al anului 2022, firma a declarat că "ar putea explora în mod prudent viitoarele oportunități de generare de randament pe BTC neîmproprietăriți ai MacroStrategy", ca o considerație în urma unui împrumut garantat cu BTC, în valoare de 205 milioane de dolari, emis de Silvergate Bank în martie.

"Baza de cost inițială și valoarea de piață a BTC deținut de MicroStrategy au fost de 3,967 miliarde de dolari și, respectiv, 5,893 miliarde de dolari, ceea ce reflectă un cost mediu pe Bitcoin de aproximativ 30.700 de dolari și, respectiv, un preț de piață pe Bitcoin de 45.602,79 de dolari", a precizat firma.

Potrivit raportului, 95.643 de BTC din deținerile crypto ale MacroStrategy erau "neîmproprietărite" la 31 martie, iar 19.466 de BTC deținuți de filială au fost puși ca garanție - aproximativ 820 de milioane de dolari la momentul tranzacției - pentru un împrumut de 205 milioane de dolari de la Silvergate. Restul de 14.109 BTC erau deținuți direct de MicroStrategy.MicroStrategy a raportat venituri de 119,3 milioane de dolari pentru primul trimestru din 2022, o scădere de 3% de la an la an. În plus, cheltuielile firmei, care nu sunt conform principiilor contabile general acceptate (GAAP), pentru primul trimestru, au fost de 275 de milioane de dolari, cu 170 de milioane de dolari din taxe de depreciere a BTC. Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) ar fi trimis o scrisoare către MicroStrategy în ianuarie, solicitând firmei să nu mai folosească metode non-GAAP pentru a-și calcula finanțele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.