Știri crypto & Bitcoin - Coinbase investește într-o companie americană de minare de criptomonede - Rezervele de Bitcoin ale Block.one valorează acum dublul întregului capital de piață al EOS – 15-03-2021

Coinbase Ventures, ramura de investiții a exchange-ului, a investit o sumă confidențială în Titan, un dezvoltator de software și ...

Știri crypto & Bitcoin - Coinbase investește într-o companie americană de minare de criptomonede - Rezervele de Bitcoin ale Block.one valorează acum dublul întregului capital de piață al EOS – 15-03-2021

Coinbase investește într-o companie americană de minare de criptomonede

Coinbase Ventures, ramura de investiții a exchange-ului, a investit o sumă confidențială în Titan, un dezvoltator de software și servicii ce vizează minarea de Bitcoin (BTC), la nivel industrial.

Conform anunțului companiei Titan, investiția va ajuta la continuarea dezvoltării produselor companiei și va îmbunătăți eficiența și rentabilitatea companiilor ce minează Bitcoin.

Ryan Condron, co-fondator și CEO al Titan a spus că „minarea a avansat de la nivel de hobby, la nivel de industrie și la nivel de infrastructură globală de calcul esențială, iar Titan este pregătită să ajute miners de talie mondială să facă față acestor provocări.”

Titan oferă software avansat pentru minare, ce vizează miners din SUA, în mod special. Rețeaua sa de noduri și tabloul de minare permit miners să concureze la scară globală.

Inițial, Titan a lansat Titan Pool, în colaborare cu CoinMint și CoreScientific, doi furnizori importanți de infrastructură de minare în SUA.

În prezent, China reprezintă majoritatea hash rate-ului Bitcoin. Poziția dominantă relativă, poate fi atribuită unei combinații de costuri atractive pentru energia electrică și lanțului de aprovizionare local.

Regiunea Sichuan este atractivă în mod special pentru miners, datorită energiei hidroelectrice ieftine. Importanța sa este atât de pronunțată, încât anotimpurile au un efect puternic asupra hash rate-ului Bitcoin. Dar energia electrică ieftină nu îi oferă exclusivitate Chinei, unele regiuni din SUA, Canada și Europa fiind la fel de competitive.

Pe de altă parte, lanțul de aprovizionare pentru minare este dominat în mai mare măsură de către companiile chinezești. Producătorii de hardware pentru minare sunt aproape în exclusivitate situați în China.

Titan se axează în principal pe partea de software a lanțului de aprovizionare pentru minare. Au existat de asemenea dezvoltări la infrastructura locală pentru mentenanță, Bitmain oferind cursuri de certificare pentru tehnicieni, în SUA, în mai 2020.

Interesul pentru diversificarea industriei de minare, departe de dominația Chinei pare să fie mare, dar independența absolută este puțin probabil să fie obținută, până când producătorii de ASIC de la alte companii nu vor interveni. (Sursa EN)

Rezervele de Bitcoin ale Block.one valorează acum dublul întregului capital de piață al EOS

EOS a evoluat sub așteptări pe durata acestui raliu crypto și a ieșit din top 10, după capitalul de piață, dar un executiv din industrie crede că acesta ar putea reprezenta unul dintre cele mai bune active digitale de risc/recompensă, în prezent.

Analist financiar al Chartered și CIO al Arca, Jeff Dorman a făcut afirmația pe baza deținerilor de Bitcoin, ale Block.one.

Dorman a observat că EOS este singurul activ crypto important, în afara de XRP, care nu a avut câștiguri substanțiale pe durata acestui raliu. În ultimele 12 luni, prețurile EOS au scăzut cu 26%, pierderile accelerându-se în ultimul timp, din cauza demisiei co-fondatorului și CTO-ului, Block.one, Dan Larimer.

Block.one deține 140 000 BTC, estimați la 5.5 miliarde $ în prețurile actuale, conform datelor compilate de către platforma de comparații financiare, Bankr.nl. Aceasta a comparat capitalizarea de piață a EOS, cu cea a deținerilor sale de Bitcoin:

„La 2.77 $, capitalul de piață al $EOS este de 2.6 miliarde $, ceea ce reprezintă doar 47% din valoarea deținerilor sale de BTC. Aceasta înseamnă că, prin achiziționarea de $EOS, achiziționați de fapt $BTC, la prețul de 18 771 $. Un discount uriaș.”

Dorman a sugerat că în acest stadiu, CEO-ul Block.one și al EOSIO, Brendan Blumer trebuie să creeze valoare pentru deținătorii de tokeni, cât mai curând posibil, ori să returneze capitalul, sau altfel, se poate aștepta la procese uriașe.

Acesta a concluzionat că oricare dintre aceste trei opțiuni va debloca această valoare și va elimina totodată decalajul dintre capitalul de piață al EOS și valoarea BTC din bilanțul Block.one. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.