Știri crypto & Bitcoin - Coinbase se pare că va achiziționa unicornul din spatele Mercado Bitcoin - Fondurile crypto instituționale înregistrează cele mai mari fluxuri de capital din ultimele 3 luni – 18-08-2022

Coinbase își va continua strategia de achiziții la nivel global, achiziționând, se pare, compania braziliană 2TM, compania-mamă a Mercado Bitcoin.

Știri crypto & Bitcoin - Coinbase se pare că va achiziționa unicornul din spatele Mercado Bitcoin - Fondurile crypto instituționale înregistrează cele mai mari fluxuri de capital din ultimele 3 luni – 18-08-2022

Coinbase se pare că va achiziționa unicornul din spatele Mercado Bitcoin

Coinbase își va continua strategia de achiziții la nivel global, achiziționând, se pare, compania braziliană 2TM, compania-mamă a Mercado Bitcoin.

Potrivit informațiilor furnizate de Estadão, al treilea ziar ca mărime din Brazilia și citit de 212 milioane de persoane, achiziția Coinbase ar putea fi finalizată până luna viitoare. Negocierile pentru achiziție au avut loc pe parcursul anului 2022.

Mercado Bitcoin este cel mai mare broker crypto din America Latină, a cărui companie mamă, 2TM, și-a consolidat statutul de unicorn, ca o companie de un miliard de dolari, în 2021. Evaluată la 2,2 miliarde de dolari, 2TM a urmărit, de asemenea, o strategie de achiziții, în special în țările lusofone. Mercado Bitcoin al 2TM a achiziționat în ianuarie exchange-ul crypto portughez, CriptoLoja, cu sediul la Lisabona.

Sub umbrela holdingului 2TM se află acum Meubank, MB Digital Assets, CriptoLoja, Bitrust, Blockchain Academy, MezaPro, Wuzu și Portal do Bitcoin.

Pentru Coinbase, achiziția planificată raportată a 2TM demonstrează că strategia lor de achiziție globală ia amploare. În urma achiziției unui startup indian de inteligență artificială pentru a îmbunătăți serviciile pentru clienți, exchange-ul cu sediul în San-Francisco a achiziționat recent și platforma de infrastructură blockchain, Bison Trails.

Cel mai recent raport al investitorilor instituționali de la Coinbase privind America Latină, "Where next for crypto in Latin America", menționează Brazilia de 31 de ori, în timp ce Mexicul (cu un PIB mai mare, dar cu mult interes pentru crypto) a fost menționat doar de 17 ori.

Raportul afirmă că în Brazilia:

"Tranzacțiile crypto directe sunt în creștere rapidă. Exchange-ul crypto, Mercado Bitcoin, cu sediul la nivel local, a înregistrat o creștere de șapte ori a volumului tranzacțiilor de la an la an până în luna august." (Sursa EN)

Fondurile crypto instituționale înregistrează cele mai mari fluxuri de capital din ultimele 3 luni

Datele CoinShares au arătat că investițiile instituționale în criptomonede au atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, o creștere bruscă, în care s-au înregistrat fluxuri de 47 de milioane de dolari.

Raportul săptămânal Digital Asset Fund Flows Weekly Report a arătat că produsele de investiții pentru active digitale au înregistrat intrări totale de 193 de milioane de dolari, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la începutul lunii decembrie 2021.

Ultima dată când nivelurile de investiții s-au apropiat de cifra actuală a fost în săptămâna care s-a încheiat pe 3 decembrie, în care au fost înregistrate intrări în valoare de 184 de milioane de dolari.

Fluxurile de fonduri au avut un mare accent pe Bitcoin (BTC), puțin peste 50% din capital mergând în produse bazate pe BTC, care au înregistrat intrări în valoare totală de 98 de milioane de dolari.

Solana (SOL) s-a clasat pe locul al doilea, înregistrând intrări de 87 de milioane de dolari, o cifră despre care CoinShares spune că este "cea mai mare săptămână de intrări înregistrată". Fondurile bazate pe SOL reprezintă acum 36% din activele aflate în administrare la firmele instituționale, fiind cea mai mare altcoin după Ether (ETH). Fondurile bazate pe ETH au înregistrat intrări în valoare totală de doar 10,2 milioane de dolari.

Europa a avut contribuția semnificativă, firmele fiind aparent încurajate de vestea că proiectul de lege care interzicea minarea proof-of-work (PoW) nu a trecut. 76% din intrări, adică aproximativ 147 milioane de dolari, au provenit din această regiune. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.