Știri crypto & Bitcoin - Coinsuper, cu sediul în Hong Kong, ar fi blocat retragerile clienților - Pakistanul va investiga Binance pentru o escrocherie crypto de mai multe milioane de dolari – 11-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Coinsuper, cu sediul în Hong Kong, ar fi blocat retragerile clienților - Pakistanul va investiga Binance pentru o escrocherie crypto de mai multe milioane de dolari – 11-04-2022

Coinsuper, cu sediul în Hong Kong, ar fi blocat retragerile clienților

Un exchange crypto din Hong Kong ar fi oprit toate cererile de retragere, potrivit unor rapoarte. Coinsuper este singura firmă de criptomonede din China care este licențiată de guvern și a fost fondată de un fost director senior al UBS Group AG, în noiembrie 2017.

Raportul realizat de Bloomberg sugerează că, clienții exchange-ului nu au mai putut retrage fonduri de la sfârșitul lunii noiembrie, pe baza unei analize a mesajelor de pe grupul de chat Telegram principal al exchange-ului.

Cinci clienți ar fi depus plângeri la poliție după ce retragerile de tokeni au fost aparent oprite, lăsându-i în imposibilitatea de a recupera aproximativ 55.000 de dolari în criptomonede și bani.

Scandalul public împotriva Coinsuper, care este susținută de Pantera Capital și condusă de Karen Chen, care a lucrat anterior ca președinte al UBS China Inc., ar putea obliga autoritățile din Hong Kong să aplice o politică mai strictă. După cum a fost relatat în septembrie 2021, un director executiv de rang înalt al Comisiei pentru valori mobiliare și contracte futures a orașului-stat a declarat că este nevoie de măsuri mai mari pentru a combate frauda cu criptomonede, sugerând orientări viitoare privind tranzacționarea activelor digitale în regiunea administrativă specială.

Luna trecută, administratorul grupului de discuții Telegram al Coinsuper ar fi încetat să mai răspundă la solicitările privind retragerile eșuate, apoi a reapărut, cerând clienților să își furnizeze adresele de e-mail. (Sursa EN)

Pakistanul va investiga Binance pentru o escrocherie crypto de mai multe milioane de dolari

Agenția Federală de Investigații din Pakistan (FIA) ar fi emis o notificare oficială către exchange-ul crypto Binance, în încercarea de a identifica legăturile în jurul unei escrocherii crypto, de mai multe milioane de euro, din regiune.

Guvernul pakistanez a demarat o anchetă penală după ce a primit numeroase plângeri împotriva unei escrocherii în curs de desfășurare, care a implicat inducerea în eroare a investitorilor, pentru a trimite fonduri din portofelele Binance către portofele necunoscute ale unor terți. Potrivit presei locale, ramura pentru infracțiuni cibernetice a FIA a emis un ordin de prezență către directorul general al Binance Pakistan, Hamza Khan, pentru a identifica legătura exchange-ului cu "aplicații mobile de investiții online frauduloase".

Purtătorul de cuvânt al Binance a declarat că abordarea generală a companiei în astfel de cazuri este de a coopera cu investigațiile de reglementare, adăugând:

"Protecția utilizatorilor este o prioritate de top pentru noi la Binance. De asemenea, echipa noastră de aplicare a legii colaborează îndeaproape cu agențiile și guvernele din întreaga lume pentru a ajuta la educarea echipelor, în ceea ce privește combaterea infracțiunilor financiare."

"Un chestionar relevant a fost, de asemenea, trimis la sediul central al Binance din Insulele Cayman și la Binance US pentru a explica același lucru", se arată în notificare. Fraudele de investiții din Pakistan au fost realizate prin solicitarea utilizatorilor de a se înregistra pe Binance și de a transfera fonduri în portofele terțe, sub pretextul unor randamente nerealiste. Potrivit notificării FIA:

"Aceste scheme avantajează clienții vechi în detrimentul clienților noi și, în cele din urmă, dispar după ce au realizat o bază de capital substanțială în valoare de miliarde de rupii."

Pe baza plângerilor formulate de cetățeni, agenția pakistaneză a identificat cel puțin 11 aplicații mobile frauduloase care au încetat brusc să mai funcționeze după ce au reușit să fure cu succes fondurile utilizatorilor. Aplicațiile identificate de FIA sunt MCX, HFC, HTFOX, HTFOX, FXCOPY, OKIMINI, BB001, AVG86C, BX66, UG, TASKTOK și 91fp. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.