Știri crypto & Bitcoin - Compania lui Michael Saylor, MicroStrategy continuă să achiziționeze Bitcoin - Debutul muzicienei Grimes în cadrul unei licitații NFT a generat 5.8 milioane $ în 20 minute – 07-05-2021

Goana după achiziția de Bitcoin a celor de la MicroStrategy nu pare să fi luat sfârșit, iar CEO-ul companiei, Michael Saylor a anunțat achiziția de încă ...

Știri crypto & Bitcoin - Compania lui Michael Saylor, MicroStrategy continuă să achiziționeze Bitcoin - Debutul muzicienei Grimes în cadrul unei licitații NFT a generat 5.8 milioane $ în 20 minute – 07-05-2021

Compania lui Michael Saylor, MicroStrategy continuă să achiziționeze Bitcoin

Goana după achiziția de Bitcoin a celor de la MicroStrategy nu pare să fi luat sfârșit, iar CEO-ul companiei, Michael Saylor a anunțat achiziția de încă 328 Bitcoin (BTC). Achiziția, pentru care s-a plătit cu bani cash, a costat compania aproximativ 15 milioane $ și a însemnat un cost echivalent cu 45 710 $ per monedă, la acel moment.

Recenta investiție duce totalul de Bitcoin al MicroStrategy la 90 859 de monede.

Compania a achiziționat Bitcoin pentru prima dată în august, 2020, atunci când a plătit 250 milioane $ pentru 21 454 de monede. MicroStrategy a continuat să cumpere BTC cu varii ocazii, spre sfârșitul anului 2020, acumulând în cele din urmă peste 70 000 de monede.

În februarie, compania a anunțat că va mai cheltui alți 900 milioane $ pentru achiziția de Bitcoin – o sumă care în cele din urmă a depășit 1 miliard de $, odată cu ultima achiziție a 19 452 de monede.

Costurile totale efectuate de către MicroStrategy pentru achiziționarea de Bitcoin ating suma de 2.18 miliarde $, în timp ce prețul actual al monedelor ar echivala cu o valoare a deținerilor companiei, de 4.3 miliarde $, ceea ce înseamnă că firma ar fi făcut un profit de 2 miliarde $ în ultimele cinci luni, dacă ar fi vândut monedele. Cu toate acestea, nu există motive care să sugereze că acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat. (Sursa EN)

Debutul muzicienei Grimes în cadrul unei licitații NFT a generat 5.8 milioane $ în 20 minute

Muziciana și artista vizuală de origine canadiană, Claire Elise Boucher, sau Grimes a vândut artă tokenizată, cu o valoare de 5.8 milioane $, în mai puțin de 20 de minute, pe Nifty Gateway.

Pe 28 februarie, populara cântăreață și-a făcut debutul cu o colecție NFT intitulată „WarNymph”, în colaborare cu fratele ei, artistul digital Mac Boucher.

Listarea de pe Nifty Gateway menționează că:

„WarNymph este o zeiță a neo-genezei. Aceasta se luptă cu forțele distructive ale ideilor învechite și cu degradarea sistematică ce amenință viitorul. Aceasta întruchipează puterea regenerării perpetue, care se manifestă într-o stare de copilărie infinită, în care își leapădă vechea piele a corupției.”

Colecția a inclus patru desene, vândute prin tragere la sorți deschisă, trei imagini vândute prin licitație fără strigare și o licitație obișnuită pentru o singură piesă multimedia, unică.

Fiecare dintre aceste opere de artă înfățișează copii angelici, adesea prezentați în scenarii distopice, invocând teme relevante pentru cultura populară – precum un incubator ce amintește de The Matrix, si un monolit ce amintește de Planeta Maimuțelor.

Cele patru desene tokenizate în ediție deschisă au avut un preț de 20 $ și au fost limitate la 20 de copii fiecare, cumpărătorii acestora fiind aleși printr-o extragere aleatorie.

Licitațiile fără strigare, care au permis ofertanților să rivalizeze în mod anonim pentru una din cele 10 copii ale celor 3 opere de artă, au avut prețuri cuprinse între 77k $ și 111k $, în ciuda faptului că oferta minimă a pornit de la 1k $.

Cea mai scumpă operă NFT vândută a fost „Death of the Old”, o animație ce înfățișează îngerași care zboară și poartă o cruce albă strălucitoare, acompaniați de un demo al unei piese semnate Grimes. Piesa a fost vândută prin intermediul unei licitații obișnuite, pentru un preț de 389k $.

Cântăreața a anunțat că o parte din câștiguri vor merge către Carbon 180, un ONG dedicat reducerii emisiei de CO2.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.