Știri crypto & Bitcoin - Compania mamă a Grayscale, DCG își va extinde limita la achiziția de acțiuni GBTC cu 500 milioane $ - CME Group introduce micro Bitcoin futures – 29-07-2021

Digital Currency Group, compania mamă a managerului de active digitale, Grayscale Investments este acum autorizată să achiziționeze acțiuni ale ...

Știri crypto & Bitcoin - Compania mamă a Grayscale, DCG își va extinde limita la achiziția de acțiuni GBTC cu 500 milioane $ - CME Group introduce micro Bitcoin futures – 29-07-2021

Compania mamă a Grayscale, DCG își va extinde limita la achiziția de acțiuni GBTC cu 500 milioane $

Digital Currency Group, compania mamă a managerului de active digitale, Grayscale Investments este acum autorizată să achiziționeze acțiuni ale Grayscale Bitcoin Trust în valoare de până la 750 milioane $.

Compania a anunțat că DCG și-a extins autorizarea prealabilă, de achiziție de acțiuni GBTC, de până la 250 milioane $, cu încă 500 milioane $.

Autorizarea achiziției de acțiuni nu obligă DCG să obțină un număr specific de acțiuni într-o perioadă dată și poate fi extinsă, modificată sau încetată oricând. Actualele achiziții vor depinde de mai mulți factori, precum nivelele de numerar disponibile, precum și de preț și de condițiile de piață.

DCG a menționat faptul că firma a achiziționat un total de acțiuni GBTC în valoare de 193.5 milioane $. DCG plănuiește să utilizeze numerarul pentru a finanța achizițiile și le va lăsa la discreția conducerii, în conformitate cu regula 10b-18 din Legea privind bursele de valori.

Vestea vine la scurt timp după ce DCG a anunțat inițial, în martie, planul său de a achiziționa acțiuni GBTC în valoare de până la 250 milioane $. Mutarea a venit pe fondul condițiilor volatile pentru GBTC și a planurilor de a angaja persoane talentate în industria ETF-urilor, ceea ce a semnalat o potențială diversificare a firmei.

Lansat în 2013, drept trust de investiții Bitcoin, GBTC este cel mai mare fond Bitcoin (BTC) din lume, oferind investitorilor oportunitatea de a avea expunere la Bitcoin prin intermediul unui trust privat cotat public. (Sursa EN)

CME Group introduce micro Bitcoin futures

Chicago Mercantile Exchange, sau CME, a lansat în mod oficial cel mai nou produs derivat Bitcoin (BTC) al său, pregătind terenul pentru o adoptare mai largă la nivel mainstream, a activelor digitale.

Tim McCourt, responsabil la nivel global cu indicele de capitaluri proprii și produsele alternative de investiții ale CME Group a spus că noul produs va furniza „o metodă eficientă și rentabilă pentru o mare varietate de participanți la piață – de la instituții, la traderi sofisticați, activi – pentru a ajusta expunerea la Bitcoin și pentru a îmbunătăți strategiile de tranzacționare.”

Contractul Micro Bitcoin futures valorează 0.1 BTC, ceea ce furnizează traderilor o unealtă suplimentară pentru a-și acoperi riscul de preț pentru monedele lor digitale.

J.B. Mackenzie, director pentru TD Ameritrade Futures and Forex a declarat că, Micro Bitcoin futures abordează cele două cele mai mari probleme legate de investițiile în criptomonede – „și anume costul ridicat și dorința de implicare în cadrul unui mediu reglementat.”

Citând cererea în creștere pentru contracte mai mici, CME Group și-a anunțat inițial intenția de a lansa produsul derivat micro BTC, pe 30 martie. La acel moment, 1 Bitcoin valora aproximativ 58k $.

Utilizarea produselor financiare derivate crypto a crescut exponențial de la momentul primei lansări a unui contract Bitcoin futures, de către CME, în decembrie 2017.

Tranzacționarea produselor financiare derivate crypto a reprezentat 55% din totalul pieței, în decembrie 2020. Este posibil ca acea cifră să crească, deoarece exchange-uri de produse derivate, precum Bybit, FTX si BitMEX rămân de bază pentru traderii care caută expunere mare la activele digitale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.