Știri crypto & Bitcoin - Companiile crypto nu respectă standardele AML, spune ministrul britanic - Bitcoin probabil nu va înlocui în întregime sistemul financiar actual, spune directorul Coin Center – 03-09-2021

Afacerile cu criptomonede din Regatul Unit au avut dificultăți în a respecta standardele de combatere a spălării banilor stabilite de Autoritatea de Conduită Financiară, potrivit ...

Știri crypto & Bitcoin - Companiile crypto nu respectă standardele AML, spune ministrul britanic - Bitcoin probabil nu va înlocui în întregime sistemul financiar actual, spune directorul Coin Center – 03-09-2021

Companiile crypto nu respectă standardele AML, spune ministrul britanic

Afacerile cu criptomonede din Regatul Unit au avut dificultăți în a respecta standardele de combatere a spălării banilor stabilite de Autoritatea de Conduită Financiară, potrivit unui oficial de rang înalt.

John Glen, membru al Parlamentului britanic și secretar economic al Trezoreriei, a subliniat, în comentarii oficiale, dificultățile majore în procesul de înregistrare a companiilor crypto, în conformitate cu reglementările AML ale FCA.

Potrivit oficialului, doar cinci companii crypto au primit înregistrarea de la FCA până la data de 24 mai, după ce autoritatea a devenit supraveghetorul oficial AML al industriei crypto din Regatul Unit, în ianuarie 2020.

"Dintre firmele evaluate până în prezent, peste 90% și-au retras cererea în urma intervenției FCA. Există 167 de întreprinderi de active crypto cu cereri restante", a precizat Glen. El a adăugat că 77 de noi firme crypto au cereri în așteptarea unei evaluări complete.

Secretarul a menționat că FCA nu a putut, de asemenea, să proceseze și să înregistreze toate cererile până la termenul limită anterior, din cauza unui număr semnificativ de firme care nu au reușit să adopte cadre de control solide de combatere a spălării banilor, precum și să angajeze personal adecvat. Ca atare, FCA a stabilit un "regim de înregistrare temporară"care permite companiilor crypto să continue să tranzacționeze până la 9 iulie, în așteptarea unei decizii. (Sursa EN)

Bitcoin probabil nu va înlocui în întregime sistemul financiar actual, spune directorul Coin Center

Bitcoin ar putea să nu însemne sfârșitul monedei tradiționale și al sistemului bancar, potrivit directorului de cercetare al Coin Center, Peter Van Valkenburgh.

"Cred că există oameni din comunitatea Bitcoin care probabil că fac prea mult zgomot în legătură cu faptul că Bitcoin va domina toate sistemele economice și că nimeni nu va mai folosi dolari și nimeni nu va mai folosi bănci, iar eu cred că acest lucru este, de fapt, un pic nesăbuit", a declarat Van Valkenburgh într-un interviu acordat vineri ziarului Washington Journal pe C-Span.

"Adevărul este că vor exista momente în care o tranzacție Bitcoin este ceea ce îți dorești. Cu siguranță, dacă te afli într-un stat opresiv precum Nigeria sau Belarus, s-ar putea să ți se pară mai util să folosești Bitcoin. În Statele Unite, avem un sistem bancar destul de stabil. Avem un stat de drept, avem un guvern destul de bine pus la punct."

Modul în care este utilizat Bitcoin poate depinde de locația geografică a utilizatorilor. În unele țări, Bitcoin (BTC) este văzut mai degrabă ca un activ speculativ, utilizat pentru tranzacționare și investiții.

În alte regiuni, Bitcoin poate servi ca un vehicul al unei mai mari libertăți, oferind utilizatorilor mai multă flexibilitate și plăți mai rapide, precum și o cale de ieșire din problemele inflaționiste, în comparație cu finanțele și moneda tradiționale.

"În general, aici, în SUA, probabil că veți continua să folosiți carduri de credit și Venmo și alte lucruri de acest gen, dar poate că veți dori să cumpărați niște Bitcoin pentru că poate fi o modalitate de a vă echilibra portofoliul de investiții împotriva amenințării inflației", a declarat Van Valkenburgh, referindu-se ulterior la similitudinea cu aurul în ceea ce privește oferta limitată. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.