Știri crypto & Bitcoin - Comunitatea crypto condamnă Canada pentru înghețarea portofelelor Bitcoin ale dizidenților - Legiuitorii din Georgia iau în considerare acordarea de scutiri fiscale pentru crypto miners – 08-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Comunitatea crypto condamnă Canada pentru înghețarea portofelelor Bitcoin ale dizidenților - Legiuitorii din Georgia iau în considerare acordarea de scutiri fiscale pentru crypto miners – 08-07-2022

Comunitatea crypto condamnă Canada pentru înghețarea portofelelor Bitcoin ale dizidenților

Pasionații de criptomonede la nivel mondial și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că autoritățile canadiene au înghețat conturile bancare și portofelele crypto implicate în finanțarea protestelor locale COVID-19.

Judecătorul Calum MacLeod de la Curtea Superioară din Ontario a emis un ordin de înghețare a tuturor activelor digitale și a conturilor bancare asociate cu "Freedom Convoy", o serie de proteste împotriva mandatelor și restricțiilor privind vaccinurile COVID-19.

Potrivit unui raport al Toronto Star, suma fondurilor înghețate până în prezent în conturi bancare și portofele digitale cu Bitcoin (BTC) și alte active este estimată la peste 1 milion de dolari.

"Numele atât ale persoanelor și entităților, cât și ale portofelelor crypto au fost comunicate de către RCMP instituțiilor financiare, iar conturile au fost înghețate și vor fi înghețate și mai multe conturi", a raportat vicepremierul Chrystia Freeland.

De asemenea, aceasta a susținut că Centrul de analiză a tranzacțiilor și rapoartelor financiare din Canada (FINTRAC) "nu avea autoritățile necesare pentru a supraveghea noua lume a criptomonedelor".

Principalii susținători ai criptomonedelor au reacționat ulterior la această știre, directorul general al Kraken, Jesse Powell, condamnând autoritățile canadiene. "Procedurile legale sunt pentru plebeu. Puterea face dreptate în Canada. Dacă cineva nu este de acord, pur și simplu îi confiscați averea, îi revocați licențele, îl excludeți din sistemul financiar și îi omorâți animalele de companie. Nu este nevoie să dezbatem legea, politica sau chiar drepturile atunci când aveți monopolul violenței", a scris acesta pe Twitter.

Powell și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la deținătorii de criptomonede, admițând că ar fi posibil ca Kraken să fie obligată de poliție să înghețe activele fără consimțământ judiciar, declarând:

"100% da, s-a întâmplat/se va întâmpla și 100% da, vom fi forțați să ne conformăm. Dacă vă îngrijorează acest lucru, nu vă păstrați fondurile la niciun custode centralizat/reglementat. Noi nu vă putem proteja. Scoateți-vă monedele/banii și tranzacționați doar p2p." (Sursa EN)

Legiuitorii din Georgia iau în considerare acordarea de scutiri fiscale pentru crypto miners

Cinci membri ai Camerei Reprezentanților din Georgia au introdus un proiect de lege care ar scuti crypto miners locali de la plata impozitului pe vânzări și utilizare.

Reprezentanții din Georgia, Don Parsons, Todd Jones, Katie Dempsey, Heath Clark și Kasey Carpenter au introdus HB 1342, un proiect de lege care nu a fost încă intitulat. Legislația propune modificarea codului fiscal de stat "pentru a scuti vânzarea sau utilizarea energiei electrice utilizate în minarea comercială a activelor digitale" și s-ar aplica probabil doar pentru crypto miners comerciali, care operează într-o instalație de cel puțin 75.000 sqft - aproximativ 6.968 de metri pătrați.

Acest proiect de lege propus este cel mai recent dintr-o serie de măsuri la nivel de stat menite să încurajeze crypto miners să se instaleze. În ianuarie, legislatorii din Illinois au introdus un proiect de lege pentru a extinde stimulentele fiscale pentru centrele de date angajate în minarea crypto. Kentucky a propus o legislație similară în martie 2021.Costurile energiei electrice rămân un factor major pentru firmele crypto care doresc să își extindă operațiunile în Statele Unite și nu numai. Compania canadiană de minare Bitcoin (BTC), Bitfarms a anunțat în noiembrie că plănuiește să construiască primul său centru de date în Washington, citând "energia electrică rentabilă" și ratele de producție din acest stat. Texasul a primit, de asemenea, o serie de firme în urma măsurilor drastice luate de China împotriva minării, posibil datorită rețelei electrice nereglementate a statului și a surselor de energie regenerabilă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.