Știri crypto & Bitcoin - Comunitățile Reddit, Dogecoin și CryptoCurrency sunt în creștere pe fondul euforiei crypto - Willy Woo – întreruperea alimentării cu energie electrică în China a dus la scăderea prețului BTC la 50k $ - 08-07-2021

Cu mare parte din piață fixată pe corecția subită de preț a Bitcoin (BTC), interesul în retail pentru activul digital pare să fie în creștere, conform ultimelor statistici ale ...

Știri crypto & Bitcoin - Comunitățile Reddit, Dogecoin și CryptoCurrency sunt în creștere pe fondul euforiei crypto - Willy Woo – întreruperea alimentării cu energie electrică în China a dus la scăderea prețului BTC la 50k $ - 08-07-2021

Comunitățile Reddit, Dogecoin și CryptoCurrency sunt în creștere pe fondul euforiei crypto

Cu mare parte din piață fixată pe corecția subită de preț a Bitcoin (BTC), interesul în retail pentru activul digital pare să fie în creștere, conform ultimelor statistici ale Reddit.

Comunitatea r/dogecoin a adăugat 145 859 abonați săptămânali, conform Subreddit Stats. Creșterile sunt surprinzătoare, în contextul raliului dramatic al Dogecoin (DOGE). Criptomoneda bazată pe meme a avut o creștere de 400%, ducând veniturile anuale la o creștere de 5 000%.

Între timp, comunitatea r/CryptoCurrency, dedicată tuturor activelor digitale a adăugat 86 838 abonați noi. Noii membri ai comunității au fost întâmpinați de către u/mirza1h, care a afirmat în cadrul unei postări că:

„Ultima săptămână a fost nebunească în lumea crypto, astfel că lucrurile nu au fost pe aici, la fel cum sunt de obicei. Postările/comentariile voastre curioase ar putea să fi fost puțin ignorate. În week-end lucrurile sunt un pic mai relaxate, așa că ne puteți adresa orice întrebări doriți.”

Utilizatorul a introdus de asemenea, Moon, către noii urmăritori subreddit, acesta reprezentând tokenul comunitații r/CryptoCurrency. (Sursa EN)

Willy Woo – întreruperea alimentării cu energie electrică în China a dus la scăderea prețului BTC la 50k $

Willy Woo, analist popular pe piața criptografică, a menționat că la sfârșitul săptămânii trecute au fost publicate rapoarte care identifică întreruperile de curent electric pentru a facilita inspecții de siguranță, ca răspuns la recentul accident provocat de inundații ,de la o mină locală de cărbune, în care 21 de mineri au fost prinși temporar în subteran după ce au căzut curentul electric și comunicațiile.

Conform indicelui CBECI, Xinjiang reprezintă aproximativ un sfert din hash rate la nivel global.

Analistul a menționat că picajul hash rate-ului rețelei Bitcoin a fost cel mai mare din noiembrie 2017, scăzând de la 172 milioane TH/s, la mai puțin de aproximativ 154 milioane TH/s, conform Ycharts.

Woo a atribuit căderea violentă a criptomonedei, unei scăderi bruște a hash rate-ului, cauzat de o întrerupere a alimentării cu energie electrică, în regiunea Xinjiang, din China.

Woo a indicat faptul că 9k BTC au fost transferați către Binance, speculând că fondurile au fost cel mai probabil trimise de „un whale, cu cunoștințe despre ceea ce se întâmpla în China.”

Cuplat cu vânzări masive pe piețele trimestriale de contracte futures, impulsul descendent a dus la lichidări de Bitcoin în valoare de 4.9 miliarde $ și un plus de 4.4 miliarde $ în apeluri în marjă pe piețele de altcoins –  cu un record de lichidare a 1 milion de conturi.

Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu analiza lui Woo, partenerul Cinneamhain Ventures, Adam Cochran descriind „ideea unei întreruperi a alimentării cu energie electrică în China, care a determinat scăderea prețului BTC,” ca fiind „o absurditate totală.”

Woo a menționat că whales pe termen lung, care arareori vând, au făcut achiziții masive pe fondul scăderii de preț, adăugând că intervalul scăzut de 50k $ formează „cel mai mare cluster de descoperire a prețului, de pe vremea când BTC valora sub 10k $.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.