Știri crypto & Bitcoin - Consiliul pentru turism din Thailanda vizează deținătorii înstăriți de crypto din Japonia - O companie de electricitate din Portugalia va accepta plata facturilor cu Bitcoin – 05-05-2021

În cel mai recent efort al său de a reanima industria turismului, Autoritatea pentru Turism din Thailanda vizează ..

Știri crypto & Bitcoin - Consiliul pentru turism din Thailanda vizează deținătorii înstăriți de crypto din Japonia - O companie de electricitate din Portugalia va accepta plata facturilor cu Bitcoin – 05-05-2021

Consiliul pentru turism din Thailanda vizează deținătorii înstăriți de crypto din Japonia

În cel mai recent efort al său de a reanima industria turismului, Autoritatea pentru Turism din Thailanda vizează deținătorii de criptomonede din Japonia.

Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT) vrea sa fie prima care să își schimbe atitudinea față de deținătorii de criptomonede, în special față de cei din Japonia, pe care o văd ca pe un hub regional de activitate crypto. Autoritatea a efectuat un studiu de fezabilitate asupra implementării plăților cu criptomonede pentru destinațiile turistice.

Thailanda a vizat turiștii înstăriți încă de la colapsul industriei, din primul trimestru al anului 2020, când națiunile asiatice au început să își închidă granițele, odată cu izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Conform Bangkok Post, guvernatorul TAT, Yuthasak Supasorn a declarat că, criptomonedele ar putea fi cheia pentru atragerea turiștilor înstăriți:

„Dacă reușim să pregătim țara pentru piața criptomonedelor, aceasta va ajuta la atragerea mai multor oportunități din partea turiștilor înstăriți, în special din partea generațiilor tinere.”

Acesta a mai adăugat că utilizarea criptomonedelor trebuie să respecte reglementările băncii centrale, iar măsurile trebuie concepute de așa natură încât să împiedice spălarea de bani.

Deși Thailanda a fost relativ deschisă în ceea ce privește tranzacțiile cu criptomonede și deține un număr de exchange-uri crypto, precum Bitkub și recent lansatul Upbit, există foarte puține locuri în țară care într-adevăr acceptă monedele digitale ca metodă de plată. (Sursa EN)

O companie de electricitate din Portugalia va accepta plata facturilor cu Bitcoin

Luzboa, o companie mică din domeniul energetic, din Portugalia va începe curând să accepte Bitcoin (BTC) drept mijloc de plată pentru electricitate.

Președintele companiei, Pedro Morais Leitão a făcut anunțul pentru publicația portugheză, Expresso, afirmând că noua opțiune de plata va deveni disponibilă luna aceasta.

Conform executivului, Luzboa va crea un portofel Bitcon, ce va permite cetățenilor sa plătească facturile la energie electrică în cadrul unui nou sistem de plată, cunoscut ca „BitSpot.” Conform lui Leitão, compania intenționeaza să convertească instantaneu Bitcoins primiți, în euro, pentru a își proteja afacerea împotriva prețurilor instabile. „Suntem conștienți de volatilitatea monedelor, dar suntem pregătiți să ne asumăm anumite riscuri.”

Leitão a explicat că ideea principală a inițiativei este să „prindă o nișă de piață” mai curând decât să își determine clienții să adopte plățile cu Bitcoin. „Există o nouă generație cu interes pentru criptomonede. Urmărim să oferim o oportunitate pentru utilizarea unui nou mijloc de plată.”

Având sediul în Viseu, o municipalitate din Portugalia, Luzboa are aproximativ 5 000 de clienți. Nexus Energía Group, a cincea cea mai mare companie independentă de energie electrică, din Spania este deținătorul majoritar al acțiunilor Luzboa, după achiziționarea a 51% din acțiunile companiei, în 2017.

Portugalia a devenit ușor o națiune ce agreează crypto, în ciuda faptului că gradul de conștientizare printre legislatorii locali a rămas destul de scăzut în ultimii ani. Țara este cunoscută în mod special pentru perceperea de zero taxe la tranzacționarea criptomonedelor în retail, după ce ministrul portughez al finanțelor a anunțat că tranzacțiile cu Bitcoin, în retail nu au fost impozabile la sfârșitul anului 2017. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.