Știri crypto & Bitcoin - Contractele futures Bitcoin cu decontare fizică intră în funcțiune pe Eqonex - TMX Group Canada va lansa un produs futures crypto în cursul acestui an – 18-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Contractele futures Bitcoin cu decontare fizică intră în funcțiune pe Eqonex - TMX Group Canada va lansa un produs futures crypto în cursul acestui an – 18-06-2022

Contractele futures Bitcoin cu decontare fizică intră în funcțiune pe Eqonex

Compania de servicii financiare pentru active digitale, Eqonex, cotată la Nasdaq, a lansat un nou tip de produs de investiții în Bitcoin (BTC), un contract futures pe BTC datat, cu decontare fizică.

Anunțând știrea, Eqonex a explicat că, contractele sale futures BTC datate sunt denominate în stablecoins USD Coin (USDC) și cresc în paralel cu creșterea prețului BTC față de USDC.

Spre deosebire de contractele futures perpetue, care nu au o limită de scadență, contractele futures datate expiră la o dată și un interval de timp prestabilite, cum ar fi fiecare lună sau fiecare trimestru, a precizat Eqonex. "Orice poziție pe un perpetual future rămâne deschisă până când traderul decide să închidă tranzacția prin executarea unei tranzacții de compensare sau până când tranzacția este lichidată de Eqonex", a adăugat firma.

Potrivit anunțului, contractul futures datat Eqonex BTC expiră la ora 08:00 am UTC în ultima vineri a lunii de expirare, iar decontarea fizică are loc automat la data expirării.

Eqonex se așteaptă, de asemenea, să introducă contracte futures datate pentru alte criptomonede, inclusiv Ether (ETH), "în următoarele luni".

Directorul general interimar al Eqonex, Andrew Eldon, a subliniat că există încă un "decalaj pe piața bursieră pentru a servi mai bine comercianții care caută acces sigur la produse și strategii din finanțele tradiționale, pentru a exploata și a se proteja împotriva volatilității tranzacțiilor pe piața crypto".

"Eliminăm barierele de intrare prin furnizarea unui exchange crypto reglementat și prin adăugarea de produse de nivel instituțional la setul de instrumente al clienților noștri", a spus Eldon. (Sursa EN)

TMX Group Canada va lansa un produs futures crypto în cursul acestui an

Ca răspuns la preocupările investitorilor instituționali cu privire la riscurile tranzacționării unei noi clase de active, TMX Group, principalul operator bursier din Canada, a dezvăluit planurile de a lansa primul său produs futures crypto.

În timp ce vorbea pentru Reuters, John McKenzie, de la TMX Group, a declarat că firma intenționează să lanseze produsul pe bursa din Montreal, în cursul acestui an. Potrivit lui Mackenzie, "tot mai mulți investitori instituționali și dealeri [...] dețin mai multe active crypto în portofoliile lor sau pentru clienții lor sau în ETF-uri", adăugând că aceștia lucrează la modul în care să atenueze riscurile din cauza volatilității uriașe a activelor crypto.

Activele crypto au suferit scăderi semnificative în ultimele luni, deoarece investitorii au căutat investiții mai sigure, pe fondul așteptărilor de majorare a ratelor dobânzilor de către băncile centrale. Acestea au făcut progrese în recuperarea unor pierderi în ultimele săptămâni, Bitcoin (BTC) trecând din nou de pragul de 42.000 de dolari, iar prețul Ether (ETH) retrăgându-se.Vestea de la TMX Group vine în contextul în care criptomonedele capătă tot mai mult interes din partea investitorilor și a organizațiilor. Cel mai cunoscut exemplu este firma de software de business intelligence MicroStrategy, care și-a convertit toate rezervele de numerar în Bitcoin și chiar a contractat datorii pentru a finanța achiziții suplimentare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.