Știri crypto & Bitcoin - Core Scientific descoperă aurul digital - Veniturile au crescut cu 800%, profitul brut cu 2500% - Opera integrează Bitcoin, Solana, Polygon și alte cinci blockchains – 06-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Core Scientific descoperă aurul digital - Veniturile au crescut cu 800%, profitul brut cu 2500% - Opera integrează Bitcoin, Solana, Polygon și alte cinci blockchains – 06-09-2022

Core Scientific descoperă aurul digital - Veniturile au crescut cu 800%, profitul brut cu 2500%

Firma de minare Bitcoin (BTC) din Statele Unite, Core Scientific, a afișat rezultatele anului fiscal 2021 în creștere față de anul precedent. Veniturile sale au crescut cu 803%, până la 544,5 milioane de dolari, iar profitul brut a crescut cu 2.443%, până la 238,9 milioane de dolari.

Principalul BTC miner a evidențiat creșterea hash rate-ului, a vânzărilor de echipamente de minare, a veniturilor din găzduire și a veniturilor din minarea activelor digitale, ca fiind motivele principale pentru îmbunătățirea performanței. Prețul în creștere al Bitcoin, fără îndoială, a jucat, de asemenea, un rol.

Rezultatele au fost anunțate și arată un venit net total (venitul net după cheltuieli) care s-a ridicat la 47,3 milioane de dolari anul trecut. Cifra marchează o creștere drastică față de pierderea netă de 12,2 milioane de dolari înregistrată în 2020.

În ceea ce privește fluxurile de venituri ale Core Scientific, veniturile din hosting au crescut cu 91% față de 2020, ajungând la 79,3 milioane de dolari în 2021, vânzările de echipamente au crescut cu 1.871%, până la 248,2 milioane de dolari, iar veniturile din minarea activelor digitale au crescut cu 3.440%, până la 216,9 milioane de dolari.

CEO-ul Core Scientific, Mike Levitt, a declarat că hash rate-ul de mining BTC al firmei a crescut "de la mai puțin de 3,0 EH/s la sfârșitul anului 2020 la 13,5 EH/s la sfârșitul anului 2021", ceea ce a dus la peste 5.700 de BTC minați.

Privind în viitor, Levitt a declarat că firma este pe cale să își îndeplinească planurile de expansiune în 2022:

"În primele două luni ale anului 2022, hash rate-ul nostru total a crescut la 15,9 EH/s și am auto-minat peste 2.000 de Bitcoin. În întreaga noastră activitate, ne executăm planurile în mod eficient și rămânem bine poziționați pentru a continua să ne extindem capacitatea și să creăm valoare pentru acționari." (Sursa EN)

Opera integrează Bitcoin, Solana, Polygon și alte cinci blockchains

Opera, unul dintre cele mai importante browsere de internet, favorabile crypto, a anunțat integrarea a opt blockchains într-un efort continuu de a introduce Web3 la peste 380 de milioane de utilizatori de telefoane mobile și desktop, din întreaga lume.

În ianuarie 2022, Opera a lansat proiectul Crypto Browser, o inițiativă axată pe Web3, pentru a facilita navigarea între aplicațiile descentralizate (DApp), jocurile și platformele metaverse. Ca parte a acestei inițiative, compania de browsere a adăugat suport pentru opt ecosisteme blockchain majore - Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network și IXO.

Opera a precizat în anunț că utilizatorii săi au acum acces la ecosistemele Polygon și Solana DApp, precum și la "beneficiile Layer 2 DeFi prin intermediul DiversiFi, alimentat de StarkWare".

Cele mai recente integrări permit utilizatorilor Opera să acceseze blockchain-ul Polygon proof-of-stake și ecosistemul Ethereum layer-2 prin intermediul StarkEx.

Potrivit companiei, intenția din spatele integrării mai multor blockchains a fost aceea de a asigura agnosticismul lanțului și implicarea Web3 într-un mod prietenos cu mediul. Jørgen Arnesen, EVP mobile la Opera, a declarat:

"În cele din urmă, Web3 este pe cale de a deveni o tehnologie web mainstream, iar utilizatorii nu vor trebui să știe că interacționează cu ea. Ei trebuie să aibă parte de o experiență de utilizare superioară și de un beneficiu real."Anunțul a mai evidențiat nevoia de soluții neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cu taxe de gaz reduse, care reprezintă unul dintre principalele motive pentru alegerea Polygon în locul blockchain-ului Ethereum. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.