Știri crypto & Bitcoin - "Cred foarte mult în tehnologia crypto", spune fostul președinte al SEC din SUA - Rusia urmează să decidă între interzicerea totală a criptomonedelor și legalizarea exchange-urilor în 2022 – 14-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - "Cred foarte mult în tehnologia crypto", spune fostul președinte al SEC din SUA - Rusia urmează să decidă între interzicerea totală a criptomonedelor și legalizarea exchange-urilor în 2022 – 14-03-2022

"Cred foarte mult în tehnologia crypto", spune fostul președinte al SEC din SUA

Fostul președinte al Comisiei americane pentru Valori Mobiliare și Burse, sau SEC, Jay Clayton, a fost numit în funcție de fostul președinte, Donald Trump în 2017.

În timpul mandatului său în fruntea SEC, Clayton a apărat adesea Bitcoin (BTC) ca depozit de valoare. În timpul unui interviu acordat emisiunii Squawk Box de la CNBC, Jay și-a împărtășit gândurile despre criptomonede și despre modul în care ar trebui să fie reglementate în viitor.

Fostul președinte al SEC a declarat că este un "mare susținător al tehnologiei crypto" și că avantajele sale în materie de eficiență în sistemul financiar și de tokenizare sunt enorme.

Comentariile lui Clayton vin în contextul în care actualul președinte al SEC, Gary Gensler, a confirmat recent că organismul de supraveghere nu intenționează să interzică criptomonedele, dar că, Congresul Statelor Unite ar putea să o facă. Gensler a avertizat, totuși, că crypto, în forma sa actuală, este comparabilă cu Vestul Sălbatic fără o reglementare adecvată.

Întrebat dacă actualul președinte creează prea multe restricții pentru industria crypto, Jay a declarat că criptomonedele au numeroase scopuri și sunt legate de o varietate de industrii, iar SEC ar trebui să se ocupe de reglementarea doar a acelor sectoare care au legătură cu aceasta.

"Criptomonedele sunt o mare varietate de produse, cu o mare varietate de funcții, iar regulile sistemului nostru financiar sunt clare și de lungă durată. Dacă strângi capital pentru un proiect, trebuie să înregistrezi strângerea de capital la SEC. Dacă tranzacționați valori mobiliare, trebuie să fie într-un loc înregistrat, Dar există multe sectoare crypto, cum ar fi stablecoins, care nu sunt valori mobiliare și nu intră în sfera de competență a SEC." (Sursa EN)

Rusia urmează să decidă între interzicerea totală a criptomonedelor și legalizarea exchange-urilor în 2022

În Rusia au apărut rapoarte contradictorii cu privire la situația reglementărilor în domeniul crypto. În primul rând, un raport al Reuters a indicat că Banca Centrală a Rusiei dorește să interzică criptomonedele, invocând riscurile pentru stabilitatea financiară și volumul exploziv al tranzacțiilor. Dacă va fi adoptată, această măsură s-ar alinia cu remarcile făcute de președintele rus, Vladimir Putin, care a declarat că criptomonedele "comportă riscuri ridicate", la un forum de investiții din Moscova. Banca centrală a națiunii pregătește în prezent un raport consultativ pe această temă.

Cu toate acestea, Anatoli Aksakov, președintele Comitetului pentru piețe financiare din Duma [Parlamentul rus], a făcut următoarea declarație în cadrul unei conferințe de presă în aceeași zi, după cum a relatat agenția de știri locală interfax.ru:

„Există o abordare foarte dură cu privire la interzicerea completă a criptomonedelor, cum ar fi achiziționarea sau deținerea. Există [de asemenea] o abordare în care trebuie să existe exchange-uri crypto adecvate, unde totul este legalizat, transparent și ușor de înțeles pentru organismele de reglementare. Ar fi mai ușor pentru Serviciul Federal de Impozite al Rusiei să impoziteze astfel de tranzacții [de schimb].”Președintele Aksakov și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru reglementarea minării de criptomonede în țară, citând factori precum impozitarea minării și consumul de energie electrică al întreprinderilor. Autoritățile din această țară au ca prioritate lansarea unei ruble CBDC și au adoptat măsuri dure împotriva sectorului privat al criptomonedelor, inclusiv interzicerea fondurilor mutuale de a investi în Bitcoin (BTC). Cele mai recente cifre sugerează că rușii tranzacționează aproximativ 5 miliarde de dolari în fiecare an în criptomonede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.