Știri crypto & Bitcoin - Creștere mare a consilierilor financiari care adaugă activele crypto în portofoliile clienților - Investitorii instituționali se încarcă cu ETH – 09-09-2021

Potrivit unui sondaj, consilierii financiari recomandă clienților lor, mai mult ca niciodată, investiții în Bitcoin (BTC) și în ...

Știri crypto & Bitcoin - Creștere mare a consilierilor financiari care adaugă activele crypto în portofoliile clienților - Investitorii instituționali se încarcă cu ETH – 09-09-2021

Creștere mare a consilierilor financiari care adaugă activele crypto în portofoliile clienților

Potrivit unui sondaj, consilierii financiari recomandă clienților lor, mai mult ca niciodată, investiții în Bitcoin (BTC) și în activele crypto.

Un raport al Asociației de Planificare Financiară a analizat schimbarea atitudinii față de activele crypto. Studiul "2021 Trends in Investing Survey" a dezvăluit că mai mulți consilieri financiari decât oricând recomandă clienților lor să aibă o parte de crypto în portofolii.

Sondajul a fost realizat în luna martie și a primit 529 de răspunsuri online de la consilieri financiari profesioniști, care oferă clienților sfaturi și recomandări de investiții.

Acesta a precizat că 14% dintre consilierii financiari au adăugat deja active crypto în portofoliile clienților lor sau le recomandă acestora. Chiar mai mulți plănuiesc să facă acest lucru în cursul anului viitor.

"Mai mult de un sfert (26%) dintre consilierii indicați în sondajul din 2021 intenționează să crească utilizarea/recomandarea criptomonedelor în următoarele 12 luni."

Sondajul a arătat că cifra este în creștere semnificativă față de anul precedent, când mai puțin de 1% dintre consilieri recomandau expunerea la criptomonede.

În plus, 49% dintre profesioniștii din domeniul financiar au indicat că, în ultimele șase luni, clienții i-au întrebat despre investițiile în criptomonede, o cifră care aproape s-a triplat de la doar 17%, în 2020.

Puțin mai puțin de jumătate - 48% dintre consilierii financiari - au afirmat că citesc ocazional știri despre criptomonede și se simt oarecum confortabil conversând despre acestea, iar o treime dintre consilieri se educă în mod activ cu privire la activele digitale. (Sursa EN)

Investitorii instituționali se încarcă cu ETH

Cererea instituțională pentru Ethereum continuă să crească vertiginos, produsele Ether reprezentând în prezent mai mult de un sfert din activele aflate în administrare (AUM) ale produselor de investiții în criptomonede.

Potrivit raportului săptămânal al CoinShares din 1 iunie, Digital Asset Fund Flows Weekly, în ultima săptămână au avut loc intrări instituționale semnificative de 74 de milioane $, investitorii încercând să profite de căderea de pe urma prăbușirii recente în care multe active crypto au pierdut peste 50% din valoare.

Mai mult de 63% din intrările instituționale au fost injectate în produse Ether, adică 46,8 milioane $ din total. Produsele Ether reprezintă acum 27% din AUM combinat pentru produsele de investiții crypto - cea mai mare pondere de până acum.

Intrări semnificative au avut loc, de asemenea, în produse care oferă expunere la mai multe active crypto (11,1 milioane $), precum și în fonduri care vizează Cardano (5,2 milioane $), XRP (4,5 milioane $) și Polkadot (3,8 milioane $).

Ieșirile din produsele Bitcoin au încetinit, cu aproximativ 4 milioane $, de capital care a ieșit de pe piețe - în scădere față de ieșirile de 110,9 milioane $ de săptămâna trecută. În ultimele trei săptămâni, 246 de milioane $ au ieșit din produsele de investiții în BTC.

În ciuda intrărilor de 47,9 milioane $ din 30 de zile ale Bitcoin, care echivalează în prezent cu aproximativ o treime din cele 147,7 milioane $ ale Ether, Bitcoin încă domină intrările de la începutul anului, cu aproape 4,4 miliarde $, comparativ cu cele 973 milioane $ ale Ether. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.