Știri crypto & Bitcoin - Criptomonedele au generat cele mai scumpe reclame pe Telegram în 2021 - Președintele SEC sugerează că nu există încă ETF-uri Bitcoin spot, dar citează "o analiză atentă" pentru viitor – 06-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Criptomonedele au generat cele mai scumpe reclame pe Telegram în 2021 - Președintele SEC sugerează că nu există încă ETF-uri Bitcoin spot, dar citează "o analiză atentă" pentru viitor – 06-07-2022

Criptomonedele au generat cele mai scumpe reclame pe Telegram în 2021

Publicitatea pe tema criptomonedelor a devenit extrem de populară pe Telegram, unele firme de publicitate raportând că, criptomonedele au devenit cel mai scump tip de reclamă pe platformă în 2021.

Costul mediu la 1.000 de afișări (cunoscut sub numele de CPM) pentru anunțurile crypto pe Telegram în Rusia a crescut semnificativ în 2021, înregistrând o creștere de peste patru ori, potrivit unui raport al pieței de anunțuri Telega.

CPM-ul unor astfel de anunțuri crypto a ajuns la 6.700 de ruble rusești până la sfârșitul anului 2021, devenind cel mai scump tip de reclamă pe piața Telega, depășind teme precum comerțul și investițiile.

Anunțurile crypto au fost, de asemenea, printre cele mai valoroase de pe Telegram în ceea ce privește cota totală a volumului, cifra de afaceri totală reprezentând peste 6% din toate anunțurile de pe Telega, fiind devansate doar de investiții și afaceri, care au reprezentat 13% și, respectiv, 10%.

Raportul include date exclusive pentru propriul serviciu de anunțuri al Telega și nu se bazează pe informații legate de serviciul oficial al Telegram sau de mesajele sponsorizate, care au fost lansate în noiembrie 2021, a declarat autorul studiului, Dmitri Kornilov.

"Clienții de la proiectele crypto sunt cei mai populari printre agenții noștri de publicitate. În ultimele șase luni, cererea de publicitate a crescut exponențial", a declarat un executiv Telega, adăugând că, calculele CPM ale companiei se bazează pe comenzile care trec prin piața sa.

Unele dintre cele mai populare anunțuri crypto promovate pe Telega în 2021 au fost legate de criptomonede, exchange-uri, oferte inițiale de exchange-uri descentralizate, jocuri blockchain - inclusiv jocuri de tip "play-to-earn" - și tokeni nefungibili (NFT), a precizat firma. (Sursa EN)

Președintele SEC sugerează că nu există încă ETF-uri Bitcoin spot, dar citează "o analiză atentă" pentru viitor

Gary Gensler, președintele SEC, a răspuns la o scrisoare din partea unor parlamentari care au numit "inacceptabil" faptul că autoritatea de reglementare a refuzat aprobarea fondurilor tranzacționate la bursă Bitcoin spot.

Într-o scrisoare a lui Gensler adresată reprezentantului Tom Emmer din Minnesota, președintele SEC a lăsat să se înțeleagă că organismul de reglementare nu este mai aproape de a aproba un ETF spot Bitcoin (BTC) în Statele Unite capabil să prevină "actele și practicile frauduloase și manipulatoare" conform standardelor din Exchange Act. Gensler și-a reiterat poziția de a fi neutru din punct de vedere tehnologic, dar că va acorda "o atenție deosebită" preocupărilor exprimate de Emmer în noiembrie.

Gensler a avut nevoie de mai mult de trei luni pentru a răspunde la o scrisoare din partea lui Emmer și a reprezentantului pro-crypto Darren Soto. Cei doi au pledat pentru ca SEC să aprobe ETF-uri Bitcoin spot, Soto numind crypto "un motor de creștere economică" în SUA și "crucial pentru noi să îl reglementăm în mod clar pentru a maximiza beneficiile potențiale și a atenua orice riscuri".

"Abordarea SEC în ceea ce privește reglementarea criptomonedelor a fost inacceptabilă", a declarat Emmer în scrisoarea din noiembrie. "În timp ce tranzacționarea ETF-urilor futures Bitcoin este un mare pas înainte pentru milioanele de investitori americani care au cerut claritate în materie de reglementare, nu are sens ca ETF-urile Bitcoin spot să nu poată, de asemenea, să înceapă tranzacționarea."Până în prezent, SEC nu a aprobat nicio cerere de ETF Bitcoin spot din partea unei instituții financiare, în ciuda faptului că unii legislatori și lideri din industrie au criticat inacțiunea comisiei, pentru că ține Statele Unite pe loc în ceea ce privește vehiculele de investiții inovatoare. Cu toate acestea, după ce Gensler a lăsat să se înțeleagă în august 2021 că ar fi mai deschis la acceptarea ETF-urilor bazate pe contracte futures crypto, mai degrabă decât prin expunere directă, mai multe companii au depus cereri de ETF de "strategie" crypto la SEC. De atunci, comisia a aprobat ETF-uri legate de contractele futures BTC de la Valkyrie, ProShares și VanEck. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.