Știri crypto & Bitcoin - Criptomonedele vor ajunge la 1 miliard de utilizatori în 2030 - Raport BCG - Dificultatea rețelei Bitcoin scade la 27.693T în timp ce hash rate-ul își revine

Știri crypto & Bitcoin - Criptomonedele vor ajunge la 1 miliard de utilizatori în 2030 - Raport BCG - Dificultatea rețelei Bitcoin scade la 27.693T în timp ce hash rate-ul își revine

Criptomonedele vor ajunge la 1 miliard de utilizatori în 2030 - Raport BCG

Este un sentiment larg răspândit în rândul persoanelor din afara comunității crypto să se uite la prețurile Bitcoin (BTC) și să concluzioneze că este prea târziu pentru a intra în sectorul crypto. Cu toate acestea, un raport arată că industria se află încă în faza de început a curbei de adopție.

Într-un raport comun, publicat de Boston Consulting Group, Bitget și Foresight Ventures, datele arată că adoptarea crypto este încă foarte scăzută în comparație cu activele tradiționale de investiții. Potrivit BCG, doar 0,3% din averea individuală este investită în crypto, ceea ce este incomparabil cu cei 25% plasați în acțiuni.

Raportul concluzionează că pătrunderea superficială a investițiilor înseamnă că există încă mult loc pentru o creștere și o adoptare mai substanțială în cadrul industriei crypto.

În plus, raportul compară curba de adopție a internetului pentru a ajunge la 1 miliard de utilizatori cu deținătorii actuali de criptomonede și adresele Ethereum cu solduri diferite de zero. Raportul menționează că "Există încă multa creștere care va urma".

Prin compararea datelor, cercetătorii au prezis că utilizatorii de criptomonede ar putea ajunge la 1 miliard până în 2030, dacă linia de trend își continuă cursul. (Sursa EN)

Dificultatea rețelei Bitcoin scade la 27.693T în timp ce hash rate-ul își revine

Dificultatea de extragere a unui bloc Bitcoin (BTC) a fost redusă în continuare cu 5%, ajungând la 27,693 trilioane, în timp ce dificultatea rețelei își menține seria descendentă de trei luni, de când a atins un maxim istoric de 31,251 trilioane, în mai 2022.

Dificultatea rețelei este un mijloc conceput de creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, pentru a asigura legitimitatea tuturor tranzacțiilor care utilizează puterea brută de calcul. Dificultatea redusă le permite Bitcoin miners să confirme tranzacțiile folosind resurse mai mici, permițând Bitcoin miners mai mici să aibă o șansă de a câștiga recompensele din minare.

În pofida acestui eșec minor, zoom-ul pe datele blockchain.com arată că Bitcoin continuă să funcționeze ca cea mai rezistentă și imuabilă rețea blockchain. În timp ce ajustarea dificultății este direct proporțională cu puterea de hashing a Bitcoin miners, hash rate-ul total (TH/s) a recuperat 3,2% de-a lungul unor termene similare.

La apogeu, hash rate-ul Bitcoin a atins un maxim istoric de 231,428 de exahash-uri pe secundă (EH/s) atunci când prețurile BTC au scăzut la 25.000 de dolari luna trecută, în iunie - ceea ce a generat preocupări momentane în legătură cu utilizarea extinsă a energiei.

De când China a interzis toate operațiunile de tranzacționare și minare crypto în iunie 2021, Statele Unite au preluat ștafeta, devenind cel mai mare contribuitor la hash rate-ul global al Bitcoin. Cu toate acestea, Bitcoin miners chinezi au reluat operațiunile în septembrie 2021. Potrivit datelor Statista, SUA reprezintă 37,84% din hash rate-ul global, urmată de China cu 21,11% și Kazahstan cu 13,22%.Anterior, a fost relatat că scăderea fulminantă a prețurilor GPU-urilor a deschis o mică fereastră de oportunitate pentru Bitcoin miners mai mici de a-și procura echipament de minare mai puternic și mai eficient. Acestea fiind spuse, Bitcoin miners văd scăderea prețurilor GPU ca pe un mijloc de a-și compensa costurile operaționale, pe fondul unei piețe bear în curs de desfășurare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.