Știri crypto & Bitcoin - CrossTower – „Achizițiile instituționale susținute” vor menține Bitcoin la peste 50k $ - Directorul Bank of Korea spune că crypto nu dețin valoare intrinsecă și se așteaptă la volatilitate – 03-05-2021

În cadrul unui raport, platforma pentru tranzacționare crypto la nivel instituțional, CrossTower afirmă că investitorii mari nu vor permite ca Bitcoin (BTC) ...

Știri crypto & Bitcoin - CrossTower – „Achizițiile instituționale susținute” vor menține Bitcoin la peste 50k $ - Directorul Bank of Korea spune că crypto nu dețin valoare intrinsecă și se așteaptă la volatilitate – 03-05-2021

CrossTower – „Achizițiile instituționale susținute”vor menține Bitcoin la peste 50k $

În cadrul unui raport, platforma pentru tranzacționare crypto la nivel instituțional, CrossTower afirmă că investitorii mari nu vor permite ca Bitcoin (BTC) să scadă din nou sub prețul de 50k $.

Conform raportului, adresele care dețin peste 1 000 BTC au depășit recordul în luna ianuarie, evidențiind creșterea numărului de achiziții din partea whales, în ciuda prețului relativ mare al Bitcoin.

Împreună cu dezvoltări pozitive în afacerile din industrie, precum decizia Mastercard de a integra anumite criptomonede și noile servicii de custodie lansate de către BNY Mellon, CrossTower consideră că perspectiva pentru piețele activelor digitale rămâne bullish. Compania a descris de asemenea, creșterea achizițiilor Bitcoin de către trezoreriile corporative, precum achiziția în valoare de 1.5 miliarde $ efectuată de către Tesla, ca fiind un element ce consolidează scenariul bullish.

„Suntem de părere că numărul record de adrese ce dețin peste 1 000 BTC, din ultimele săptămâni este o dovadă a faptului că a crescut interesul la nivel instituțional și cel mai probabil reflectă titlurile de știri din lunile ianuarie și februarie, conform cărora investitorii instituționali au devenit activi în ceea ce privește Bitcoin,” a declarat Martin Gaspar, analist al CrossTower.

Acesta a continuat, spunând că:

„În opinia noastră, mulți investitori instituționali vin cu o mentalitate de cumpără-și-păstrează, dată fiind perceperea Bitcoin ca aur digital, de către aceștia. Datele on-chain sugerează că acești investitori au văzut slăbiciunea din prețul pentru luna ianuarie ca pe o oportunitate de a achiziționa BTC sau de a intra în spațiul crypto, ceea ce susține opinia noastră bullish asupra BTC.” (Sursa EN)

Directorul Bank of Korea spune că crypto nu dețin valoare intrinsecă și se așteaptă la volatilitate

Pe fondul unei corecții pe piața criptomonedelor, directorul băncii centrale din Coreea de Sud este sceptic cu privire la monedele digitale, precum Bitcoin (BTC).

Guvernatorul Bank of Korea, Lee Ju-yeol a declarat că activele crypto, precum Bitcoin  nu dețin o valoare intrinsecă. Oficialul a afirmat că se așteaptă la variații de preț pe piață, spunând că „este foarte dificil să preconizezi prețul, dar acesta va fi extrem de volatil.”

Într-un discurs în cadrul Adunării Naționale, Lee a abordat de asemenea, posibilele motive din spatele recentului raliu crypto, care au determinat Bitcoin să devină un activ cu o valoare de 1 trilion $. Guvernatorul Bank of Korea a citat un număr de factori, inclusiv îngrijorările la nivel global cu privire la inflația excesivă, interesul crescut exprimat la nivel instituțional, precum și achiziția uriașă de Bitcoin, în valoare de 1.5 miliarde $, efectuată de către Tesla lui Elon Musk.

„Aceste active au experimentat o creștere bruscă într-o foarte scurtă perioadă de timp. Aș spune că aprecierea Bitcoin ca acoperire, de către investitorii instituționali poate fi interpretată ca un alt factor pentru aceasta.”

Conform The Korea Times, Lee a afirmat că Bank of Korea face progrese cu moneda sa CBDC. „Banca este aproape de finalizarea revizuirii design-urilor si a tehnologiilor relevante ce privesc CBDC-urile.”După cum a mai fost raportat, banca a lansat o carte pe tema problemelor juridice din sfera CBDC-urilor, la începutul lunii februarie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.