Știri crypto & Bitcoin - Crypto este ca o "boală venerică" și ar trebui să fie interzis - Charlie Munger - Bitcoin miner încălzește serele din Olanda – 05-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Crypto este ca o "boală venerică" și ar trebui să fie interzis - Charlie Munger - Bitcoin miner încălzește serele din Olanda – 05-07-2022

Crypto este ca o "boală venerică" și ar trebui să fie interzis - Charlie Munger

Charlie Munger, vechiul vicepreședinte al Berkshire Hathaway și mâna dreaptă a lui Warren Buffet, nu are nicio problemă în a-și exprima părerea sinceră despre criptomonede: Le urăște.

Vorbind în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri a acționarilor, la adunarea anuală pentru compania de ziare Daily Journal Corporation, cu sediul în Los Angeles, simbolul investițional în vârstă de 98 de ani a comparat crypto cu o boală cu transmitere sexuală.

"Cu siguranță nu am investit în crypto. Sunt mândru de faptul că am evitat acest lucru. Este ca o boală venerică".

Munger a continuat să își exprime disprețul față de Bitcoin (BTC) și alte criptomonede, adăugând: "Mi-aș fi dorit să fi fost interzise imediat... Îi admir pe chinezi pentru că le-au interzis. Cred că ei au avut dreptate și noi am greșit permițându-le".

Munger și Buffet nu sunt străini de criticile și minimalizarea apariției criptomonedelor. Buffett a ridiculizat anterior Bitcoin pentru că este un activ care "nu creează nimic"; el l-a numit "otravă de șobolani la pătrat" și a spus că nu este altceva decât o "iluzie care atrage șarlatanii".

Descrierea imaginativă a lui Munger despre criptomonede nu pare să se reflecte în noua teză de investiții a Berkshire Hathaway, care își înmoaie expunerea la criptomonede.

Într-un dosar de valori mobiliare, Berkshire Hathaway a dezvăluit că și-a sporit expunerea la criptomonede prin achiziționarea de acțiuni Nubank, cea mai mare bancă fintech din Brazilia, în valoare de 1 miliard de dolari, care este populară în rândul investitorilor brazilieni în criptomonede.

"Investiția în Nubank poate fi catalogată drept modul lui Buffett de a sprijini lumea fintech/crypto fără a-și retrage criticile din trecut", a afirmat Greg Waisman, co-fondator și director operațional al serviciului de portofele crypto, Mercuryo, adăugând că Berkshire susține acum "ecosistemul de monede digitală în mod indirect". (Sursa EN)

Bitcoin miner încălzește serele din Olanda

Minarea Bitcoin (BTC) generează multă căldură "reziduală". Pe măsură ce prețurile la energie scapă de sub control în Europa, miners au găsit metode creative de reciclare a căldurii generate de rezolvarea blocurilor Bitcoin valide.

În timp ce un miner usucă lemnul de la o fabrică locală de cherestea din Norvegia, dincolo de Marea Nordului, în Olanda, un miner încălzește serele pentru a cultiva produse și a înflori "flori Bitcoin".

În cadrul unui parteneriat reciproc avantajos între un fermier olandez și un Bitcoin miner, Bitcoin Bloem extrage Bitcoin și cultivă flori în sere din provincia Brabantul de Nord, la sud-est de Rotterdam.

Funcționează în felul următor: Bitcoin Bloem minează BTC în serele fermierului și plătește factura de electricitate; fermierul primește căldură gratuită pentru a-și crește culturile.

Bert de Groot, fondatorul Bitcoin Bloem, a declarat că operațiunea "reduce utilizarea gazelor naturale" în procesul de creștere a serelor, deoarece căldura generată de Bitcoin miners înlocuiește încălzitoarele cu gaz poluante.În plus, folosirea BTC miners pentru încălzire face economie atât fermierului, cât și Bitcoin Bloem. Pentru fermier, căldura generată de miners are sens, deoarece prețurile la gazele naturale au "explodat". Pentru Bitcoin Bloem, acesta are acces la energie electrică mai ieftină. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.