Știri crypto & Bitcoin - Crypto hodlerii s-ar putea să nu se îmbogățească datorită adoptării mainstream - Goldman Sachs - Trezor elimină protocolul controversat de verificare a adreselor – 25-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Crypto hodlerii s-ar putea să nu se îmbogățească datorită adoptării mainstream - Goldman Sachs - Trezor elimină protocolul controversat de verificare a adreselor – 25-05-2022

Crypto hodlerii s-ar putea să nu se îmbogățească datorită adoptării mainstream - Goldman Sachs

Bitcoin (BTC) și adoptarea criptomonedelor nu trebuie neapărat să determine ca prețul acestora să fie mai mare în dolari, susține Goldman Sachs.

Într-o notă consultată de Bloomberg, gigantul bancar internațional susține că acceptarea de către publicul larg a activelor crypto ar crește corelația acestora cu alte clase de active obișnuite.

Într-o opinie contrară celei a multor susținători ai Bitcoin, Goldman Sachs a părut ferm neinspirat de perspectiva crypto, ca instrument de îmbogățire a populației de masă.

"Deși poate crește evaluările, va crește probabil și corelațiile cu alte variabile ale pieței financiare, reducând beneficiul de diversificare al deținerii clasei de active", se arată în notă.

Autorii acesteia, Zach Pandl și Isabella Rosenberg, au descris, în plus, adoptarea de către mainstream ca fiind o "sabie cu două tăișuri".

Altfel spus, în cazul în care Bitcoin sau crypto devin mai corelate cu activele existente, s-ar reduce posibilitatea de a obține profituri asimetrice.

Comentariile vin în condițiile în care piețele crypto prezintă într-adevăr o corelație mai mare cu acțiunile, în special, în această lună, iar proiecțiile pentru 2022 nu favorizează o redresare puternică - cel puțin la început.

Cu toate acestea, chiar și Goldman însuși nu a subscris în totalitate la o narațiune, motivând la începutul lunii ianuarie că BTC/USD ar putea ajunge în continuare la 100.000 de dolari - oarecum ironic, furând cota de piață a aurului și atrăgând astfel investitori mai tradiționali.

Teoriile alternative pentru Bitcoin evită în mod specific ideea de corelație care să depășească rata câștigurilor furnizate de alți factori în viitor. (Sursa EN)

Trezor elimină protocolul controversat de verificare a adreselor

Începând cu 2019, intermediarii financiari crypto elvețieni au solicitat dovada de proprietate a adresei unui portofel extern pentru retragerile și depozitele de Bitcoin, în portofelele fără custodie ale clienților lor. Un mecanism automatizat utilizat în acest scop este protocolul Address Ownership Proof Protocol, sau AOPP.

Portofelul hardware Trezor a introdus semnarea AOPP ca parte a ultimei sale actualizări din ianuarie, permițând utilizatorilor să genereze semnături conforme cu standardul AOPP, utilizat în anumite jurisdicții. La 28 ianuarie, Trezor a anunțat că va elimina acest protocol în următoarea actualizare a Trezor Suite "după o analiză atentă a feedback-ului recent".

Reacțiile recente se referă la utilizatorii Reddit și Twitter care erau îngrijorați de faptul că utilizarea AOPP semnalează sprijinul Trezor pentru o mai mare reglementare și lipsa de considerație față de o potențială pierdere a vieții private.

Într-o postare pe blog în care explică eliminarea, Trezor a recunoscut că "a subestimat modul în care va fi primită această funcție", dar că societatea "salută examinarea publică". Faptul că și-a ascultat utilizatorii și a reacționat atât de rapid demonstrează puterea sentimentului din social media.

Producătorul de portofele hardware a susținut că este împotriva reglementărilor care privesc AOPP, și anume riscurile de scurgere de date asociate cu utilizarea unui proces de identificare riguros precum Know Your Customer, sau KYC, pentru a cumpăra Bitcoin. Compania și-a clarificat intenția:

"Singurul nostru scop a fost să facilităm retragerea în auto-custodie pentru utilizatorii din țările cu reglementări stricte, dar recunoaștem că, în cele din urmă, s-ar putea face mai mult rău decât bine dacă acest lucru ar fi privit ca o conformitate pro-activă cu reglementările cu care nu suntem de acord."Alte portofele hardware, cum ar fi Sparrow Wallet, Samourai Wallet și BlueWallet au decis, de asemenea, să urmeze Trezor și să elimine protocolul automatizat. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.