Știri crypto & Bitcoin - Crypto miners sunt scutiți de regulile de raportare ale IRS, afirmă Trezoreria SUA – Mega-banca DBS din Singapore lucrează la extinderea tranzacționării Bitcoin către retail – 26-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Crypto miners sunt scutiți de regulile de raportare ale IRS, afirmă Trezoreria SUA – Mega-banca DBS din Singapore lucrează la extinderea tranzacționării Bitcoin către retail – 26-06-2022

Crypto miners sunt scutiți de regulile de raportare ale IRS, afirmă Trezoreria SUA

Industria criptomonedelor din SUA este pe cale să obțină o victorie juridică majoră, deoarece Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite intenționează să scutească crypto miners și alte "părți auxiliare" de regulile de raportare fiscală.

Într-o scrisoare trimisă unui grup de senatori, Trezoreria SUA a indicat că intenționează să scutească crypto miners, stakerii și alți participanți pe piață de regulile care ar obliga brokerii de criptomonede să împărtășească datele privind tranzacțiile clienților lor cu Serviciul de Venituri Interne.

"Apreciez faptul că Departamentul Trezoreriei a afirmat că crypto miners, stakers și cei care vând hardware și software pentru portofele nu sunt supuși obligațiilor de raportare fiscală", a declarat senatorul Rob Portman, anunțând vestea pe Twitter.

În scrisoare, secretarul adjunct al Trezoreriei pentru afaceri legislative, Jonathan Davidson, a declarat că poziția departamentului este că "părțile auxiliare care nu pot avea acces la informații utile pentru IRS nu sunt destinate să fie vizate de cerințele de raportare pentru brokeri".

Davidson a subliniat, de asemenea, că validatorii crypto "nu sunt” susceptibili de a ști dacă o tranzacție face parte dintr-o vânzare", în timp ce entitățile implicate în oferirea de servicii legate de portofele crypto hardware sau software "nu desfășoară activități de broker"."

Trezoreria va lua în considerare, de asemenea, "măsura în care alte părți de pe piața activelor digitale, cum ar fi exchange-urile centralizate și cele adesea descrise ca exchange-uri descentralizate și exchange-uri peer-to-peer, ar trebui tratate ca brokeri", se arată în scrisoare.

Bloomberg a relatat că Trezoreria intenționează să emită propuneri de reglementări care să includă poziția sa cu privire la definiția brokerului. (Sursa EN)

Mega-banca DBS din Singapore lucrează la extinderea tranzacționării Bitcoin către retail

DBS Bank, cea mai mare bancă din Singapore, lucrează la extinderea exchange-ului său crypto, dincolo de actuala sa bază de investitori, formată din clienți instituționali, potrivit directorului general.

Directorul general al DBS Bank, Piyush Gupta, a vorbit despre afacerea cu criptomonede a băncii în timpul apelului privind câștigurile din T4 2021, afirmând că societatea se va concentra pe măsuri pentru a-și extinde în continuare operațiunile de exchange crypto, în 2022.

În timpul apelului, Gupta a fost întrebat dacă DBS Bank are o foaie de parcurs pentru extinderea tranzacționării activelor digitale către investitorii de retail. În timp ce CEO-ul nu a oferit un răspuns direct, acesta a spus totuși că, DBS Bank a inițiat unele lucrări pentru a-și extinde baza actuală de investitori, declarând:

"Am început să lucrăm pentru a vedea cum putem obține într-un mod sensibil, să o scoatem și să o extindem dincolo de baza actuală de investitori. Și aceasta include să ne asigurăm că ne gândim în mod corespunzător la lucruri precum potențialele fraude și altele".

Acesta a lăsat să se înțeleagă că DBS Bank nu va putea continua cu suportul de retail pentru exchange-ul său crypto înainte de a finaliza această muncă, așteptându-se să finalizeze dezvoltările aferente până la sfârșitul anului 2022. "Cred că vă uitați mai degrabă la sfârșitul anului înainte de a putea introduce ceva pe piață", a remarcat Gupta.Potrivit lui Gupta, DBS Bank se așteaptă, de asemenea, să își impulsioneze semnificativ platforma de tranzacționare crypto, fie în prima jumătate, fie în primele trei trimestre ale acestui an. Banca intenționează în mod specific să "facă accesul la activele digitale mult mai convenabil", permițând depozite și tranzacții online instantanee, fără a se baza prea mult pe intermediari bancari, a declarat directorul general. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.