Știri crypto & Bitcoin - deBridge semnalează o tentativă de atac de phishing și suspectează Lazarus Group - Contribuitor Bitcoin core îi îndeamnă pe maximaliști să urmeze o altă cale

Știri crypto & Bitcoin - deBridge semnalează o tentativă de atac de phishing și suspectează Lazarus Group - Contribuitor Bitcoin core îi îndeamnă pe maximaliști să urmeze o altă cale

deBridge semnalează o tentativă de atac de phishing și suspectează Lazarus Group

Protocoalele cross-chain și firmele Web3 continuă să fie ținta unor grupuri de hackeri, în timp ce deBridge Finance analizează un atac eșuat care poartă amprenta hackerilor din Grupul Lazarus, din Coreea de Nord.

Angajații deBridge Finance au primit ceea ce părea a fi un alt e-mail obișnuit de la co-fondatorul Alex Smirnov, într-o după-amiază de vineri. Un atașament intitulat "Noi ajustări salariale" era menit să stârnească interesul, în condițiile în care diverse firme de criptomonede au instituit concedieri de personal și reduceri salariale în timpul actualei ierni crypto.

Câțiva angajați au semnalat e-mailul și atașamentul ca fiind suspecte, dar un membru al personalului a mușcat momeala și a descărcat fișierul PDF. Acest lucru s-a dovedit a fi fortuit, deoarece echipa deBridge a lucrat la descifrarea vectorului de atac trimis de la o adresă de e-mail falsă, concepută pentru a o reproduce pe cea a lui Smirnov.

Co-fondatorul a aprofundat complexitatea tentativei de atac de phishing într-un lung fir de discuții pe Twitter, acționând ca un anunț de serviciu public pentru întreaga comunitate de criptomonede și Web3.

Echipa lui Smirnov a menționat că atacul nu ar infecta utilizatorii de macOS, deoarece încercările de a deschide link-ul pe un Mac duc la o arhivă zip cu fișierul PDF normal Adjustments.pdf. Cu toate acestea, sistemele bazate pe Windows sunt în pericol, după cum a explicat Smirnov:

"Vectorul de atac este următorul: utilizatorul deschide un link din e-mail, descarcă și deschide arhiva, încearcă să deschidă PDF-ul, dar PDF-ul cere o parolă. Utilizatorul deschide password.txt.lnk și infectează întregul sistem". (Sursa EN)

Contribuitor Bitcoin core îi îndeamnă pe maximaliști să urmeze o altă cale

A fost odată o vreme când Bitcoin (BTC) era singurul proiect crypto care nu era o înșelătorie, iar pledoaria pentru BTC era perfect logică. Cu toate acestea, potrivit unui contribuitor Bitcoin Core, acest lucru nu mai este adevărat de ceva vreme, el îndemnând comunitatea să renunțe la cultura "noi contra ei".

Într-o discuție pe Twitter, Matt Corallo, care a contribuit la Bitcoin Core, a atras atenția comunității că, în acest moment, în loc ca susținătorii BTC să susțină de ce Bitcoin este unic și remarcabil, aceștia își petrec timpul atacând alte proiecte.

Potrivit lui Corallo, această situație duce la ceea ce el a descris drept un război narativ, în care proiectele crypto se lovesc reciproc. Corallo a mai explicat că Bitcoinerii care se iau de Ethereum pentru viitoarea Merge, spunând că proof-of-stake (PoS) nu va funcționa, îi vor împinge, la rândul lor, pe susținătorii Ethereum să facă lobby pe lângă autoritățile de reglementare împotriva Bitcoin cu același unghi de vedere ecologic.

În cele din urmă, dezvoltatorul i-a îndemnat pe Bitcoineri să se concentreze pe a vorbi despre Bitcoin și aspectele sale pozitive și să renunțe la cultura de a ataca alte proiecte care nu sunt BTC.În ciuda apelului la mai mult respect și curtoazie pentru alte proiecte, unii Bitcoineri rămân încă nehotărâți. Ca răspuns la acest fir de discuție, utilizatorul Twitter BitcoinCEOh a declarat că "orice altceva în afară de Bitcoin este o înșelătorie". Aceștia au spus că unele proiecte par legitime, dar sunt în cele din urmă escrocherii. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.