Știri crypto & Bitcoin - DeFi în declin, în timp ce Bitcoin explodează - Jack Dorsey își păstrează rolul de CEO al Twitter – 07-12-2020

Co-fondatorul agregatorului de date crypto, Markets Science, utilizatorul Twitter cu pseudonimul „Bitdealer” a partajat un grafic, ce arată corelații ...

Știri crypto & Bitcoin - DeFi în declin, în timp ce Bitcoin explodează - Jack Dorsey își păstrează rolul de CEO al Twitter – 07-12-2020

DeFi în declin, în timp ce Bitcoin explodează

Co-fondatorul agregatorului de date crypto, Markets Science, utilizatorul Twitter cu pseudonimul „Bitdealer” a partajat un grafic, ce arată corelații negative între 11 tokeni DeFi de top și Bitcoin (BTC), pentru ultimele 45 de zile, AAVE arătând o corelație neutră, iar UNI arătând o confluență mai mică de 0.1.

Șapte din 13 tokeni DeFi au fost de asemenea găsiți cu corelații negative cu Ethereum (ETH), deși Ethereum alimentează mare parte din ecosistemul DeFi.

Întrucât mulți tokeni DeFi se zbat, iar prețul Bitcoin a crescut săptămâna aceasta, analiștii au identificat o corelație negativă de mai lungă durată, între tokenii DeFi și BTC.

Cu toate acestea, sectorul a intrat într-o etapă de platou speculativ la sfârșitul lui august, Indicele Compozit DeFi al Binance scăzând cu 64%, de la 1100 $ la începutul lunii septembrie, la mai puțin de 400$ la momentul scrierii articolului.

Între timp, prețul Bitcoin a crescut cu mai mult de o treime, în luna precedentă, apropiindu-se de 14 000 $ la sfârșitul lunii octombrie, după ce gigantul de plăți globale, PayPal a anunțat că va intra în sectorul crypto.

Inginerul pentru plăți al Google, Tyler Reynolds crede că acțiunea bullish din piețele Bitcoin atrage capitalul speculativ al DeFi. Acesta estimează că aproximativ 50 milioane $ ar fi părăsit piața DeFi. (Sursa EN)

Jack Dorsey își păstrează rolul de CEO al Twitter

CEO-ul Twitter și un important Bitcoin (BTC) bull, Jack Dorsey își va continua rolul în cadrul companiei, conform unei recente decizii a comitetului director, al Twitter.

Conform unui raport al Bloomberg din 2 noiembrie, comitetul a revizuit în mod oficial conducerea Twitter, ca parte a unei înțelegeri din martie 2020, cu investitorul activist Elliot Management și cu societatea privată de investiții Silver Lake. Ambele companii au obținut locuri în comitetul director al Twitter, prin investiții realizate spre începutul anului.

Conform raportului Bloomberg, comitetul director a hotărât că structura de management existentă este suficientă:

„Comitetul și-a exprimat încrederea în management și a recomandat ca actuala structură să rămână pe aceeași poziție. […] Comitetul va continua să evalueze compania și performanțele conducerii, conform unei serii de factori, ce includ planul operațional al companiei și obiectivele acesteia.”

Pe lângă păstrarea poziției de către Dorsey, comitetul a mai propus un plan pentru a reduce mandatele de conducere a directorilor Twitter, de la trei ani, la un an. Această mutare ar putea face mai ușoară înlocuirea unor membri ai comitetului, pentru investitori precum Elliot, într-un efort de a prelua controlul asupra companiei.

După ce a co-fondat Twitter în 2006, împreună cu Evan Williams și Christopher Stone, Dorsey a fost inițial CEO al Twitter, până în 2008. În 2008, Dorsey a devenit președintele comitetului director, după care a revenit la poziția de CEO în 2015. În februarie 2020, Paul Singer – fondatorul Elliot Management – a făcut presiuni pentru înlăturarea lui Dorsey din poziția de CEO al Twitter, exprimând îngrijorare față de modalitatea în care Dorsey își împărțea timpul între Twitter și platforma de plăți Square. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.