Știri crypto & Bitcoin - Deputații americani introduc un proiect de lege complementar pentru a - atenua riscurile - din Legea Bitcoin din El Salvador - Banca centrală a Georgiei pregătește o legislație pentru reglementarea pieței crypto – 16-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Deputații americani introduc un proiect de lege complementar pentru a - atenua riscurile - din Legea Bitcoin din El Salvador - Banca centrală a Georgiei pregătește o legislație pentru reglementarea pieței crypto – 16-09-2022

Deputații americani introduc un proiect de lege complementar pentru a "atenua riscurile" din Legea Bitcoin din El Salvador

Doi membri ai Camerei Reprezentanților au introdus o legislație menită să atenueze riscurile pentru sistemul financiar al Statelor Unite, ca urmare a adoptării de către El Salvador a Bitcoin (BTC) ca monedă legală.

Într-un anunț, Norma Torres, reprezentantă a Californiei, și Rick Crawford, reprezentant al statului Arkansas, au propus o legislație care ar impune Departamentului de Stat să creeze un plan de atenuare a riscurilor potențiale la adresa sistemului financiar al Statelor Unite, pe baza unei analize a riscurilor la adresa "securității cibernetice, a stabilității economice și a guvernanței democratice" din El Salvador, ca urmare a recunoașterii de către această țară a Bitcoin (BTC) ca monedă legală, în septembrie 2021. Legea privind răspunderea pentru criptomonede în El Salvador este un proiect de lege complementar al legislației bipartizane, introduse în Senat în februarie.

Proiectul de lege al Senatului urmărea ca secretarul de stat, precum și șefii departamentelor și agențiilor federale să raporteze Congresului în termen de 60 de zile cu privire la un plan de "atenuare a oricărui risc potențial pentru sistemul financiar al Statelor Unite, reprezentat de adoptarea unei criptomonede ca mijloc legal de plată" în El Salvador și în alte țări care acceptă dolarul american - incluzând, se pare, Ecuador, Micronezia, Palau, Timorul de Est, Zimbabwe și Insulele Marshall. Torres a citat rapoartele Fondului Monetar Internațional potrivit cărora utilizarea Bitcoin ca mijloc legal de plată implică "riscuri mari" legate de stabilitatea financiară, integritatea financiară și protecția consumatorilor.

"El Salvador este o democrație independentă și îi respectăm dreptul de a se autoguverna, dar Statele Unite trebuie să aibă un plan pentru a ne proteja sistemele financiare de riscurile acestei decizii, care pare a fi mai degrabă un joc de noroc neglijent decât o îmbrățișare atentă a inovației", a declarat Torres. (Sursa EN)

Banca centrală a Georgiei pregătește o legislație pentru reglementarea pieței crypto

Georgia se pregătește să își reglementeze piața criptomonedelor. Guvernatorul Băncii Naționale a Georgiei, Koba Gvenetadze, a declarat pentru The Financial, că banca centrală a elaborat deja un proiect de legislație de reglementare, în conformitate cu cerințele agențiilor internaționale.

Gvenetadze a declarat că dimensiunea pieței crypto georgiene este necunoscută, din cauza lipsei de reglementare. Cu toate acestea, o estimare realizată de Moneyval, organismul de monitorizare a spălării banilor din cadrul Consiliului Europei, a plasat volumul lunar al tranzacțiilor sale între 3,5 și 5 milioane de lari georgieni, adică între 1,09 și 1,64 milioane de dolari, începând cu septembrie 2020. Moneyval a îndemnat autoritățile georgiene să "consolideze aplicarea practică a măsurilor lor de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului" la acel moment.

Legislația, care urmează să fie adoptată, respectă cerințele internaționale ale Grupului de Acțiune Financiară Internațională, a continuat bancherul central, și a fost redactată cu asistența personalului Fondului Monetar Internațional. În prezent, instituțiile financiare din Georgia nu au voie să furnizeze servicii de exchange și transfer de active virtuale, iar clienții implicați în activități cu active virtuale sunt considerați ca fiind de risc ridicat și sunt "supuși unor măsuri preventive consolidate adecvate".

Gvenetadze nu a precizat o dată pentru introducerea în parlament a legislației de reglementare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.