Știri crypto & Bitcoin - Deținerile de Bitcoin ale companiilor publice au crescut în 2021 - Bitcoin este noul aur pentru mileniali, spune un profesor de finanțe de la Wharton – 1-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Deținerile de Bitcoin ale companiilor publice au crescut în 2021 - Bitcoin este noul aur pentru mileniali, spune un profesor de finanțe de la Wharton – 1-04-2022

Deținerile de Bitcoin ale companiilor publice au crescut în 2021

Cantitatea de Bitcoin (BTC) deținută de corporațiile private a crescut semnificativ în cursul anului 2021, pe fondul creșterilor din anul precedent.

În cadrul unui tweet, analistul on-chain, Willy Woo, a susținut că societățile publice care dețin "o cantitate semnificativă de BTC au câștigat cotă de piață din partea ETF-urilor spot ca modalitate de acces la expunerea la BTC pe piețele publice de acțiuni".

Acest lucru a fost mai vizibil de la conferința "Bitcoin pentru corporații" a MicroStrategy din 3 și 4 februarie 2021. Seminarul online a urmărit să explice considerentele legale pentru firmele care doresc să integreze Bitcoin în afacerile și rezervele lor.

MicroStrategy a lui Michael Saylor este o firmă de top în domeniul business intelligence și este cunoscută pentru că este deosebit de optimistă cu privire la BTC, deținând aproape 6 miliarde de dolari în active crypto.

Compania lui Saylor a achiziționat încă 1.914 BTC în valoare de 94 de milioane de dolari. Compania a obținut un profit de peste 2,1 miliarde de dolari de la achiziția inițială de Bitcoin, în august 2020.

Woo a făcut referire la un grafic al deținerilor de BTC în interiorul fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) și al trezoreriilor companiilor publice disponibile pentru proprietate publică, prin intermediul piețelor de capital, pe baza datelor de trezorerie corporative.

ETF-urile la vedere dețin BTC, spre deosebire de contractele futures, în care companiile cumpără expunere prin intermediul contractelor de pe piața futures de la Chicago Mercantile Exchange. (Sursa EN)

Bitcoin este noul aur pentru mileniali, spune un profesor de finanțe de la Wharton

Bitcoin (BTC), cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a înlocuit aurul ca acoperire împotriva inflației pentru tinerii investitori, potrivit profesorului de finanțe de la Wharton.

Performanța aurului a fost "dezamăgitoare" în 2021, a declarat profesorul de finanțe de la Wharton School, Jeremy Siegel, într-un interviu pentru CNBC Squawk Box.

Pe de altă parte, BTC a apărut din ce în ce mai mult ca o acoperire împotriva inflației în rândul investitorilor tineri, a susținut Siegel:

"Să recunoaștem, cred că Bitcoin ca acoperire împotriva inflației în mintea multora dintre investitorii mai tineri a înlocuit aurul. Monedele digitale sunt noul aur pentru mileniali. Cred că povestea aurului este legată de faptul că generația tânără privește Bitcoin ca fiind înlocuitorul".

De asemenea, Siegel a reamintit că generațiile mai în vârstă au fost martorele modului în care aurul a crescut în timpul inflației din anii 1970. "De data aceasta, nu este în favoare", a adăugat acesta.

Aurul, care a apărut în mod tradițional ca o clasă de active care oferă o protecție împotriva inflației, nu a reușit să satisfacă așteptările investitorilor în 2021, înregistrând cel mai prost an din 2015 și scăzând cu aproximativ 5% pentru a încheia anul, la 1.800 de dolari. În pofida fluctuațiilor masive ale prețului pe parcursul anului 2021, BTC a înregistrat o creștere de aproximativ 70% până la sfârșitul anului 2021. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.