Știri crypto & Bitcoin - Dezvoltator Bitcoin câștigă primul grant pentru dezvoltare din partea Coinbase - Exchange-ul Poloniex confirmă că o parte din fondurile furate ale Exmo au fost retrase – 12-03-2021

Exchange-ul de monede digitale, Coinbase a acordat primele sale granturi pentru dezvoltatori Bitcoin Core, iar un nume familiar se află printre beneficiari ...

Știri crypto & Bitcoin - Dezvoltator Bitcoin câștigă primul grant pentru dezvoltare din partea Coinbase - Exchange-ul Poloniex confirmă că o parte din fondurile furate ale Exmo au fost retrase – 12-03-2021

Dezvoltator Bitcoin câștigă primul grant pentru dezvoltare, din partea Coinbase

Exchange-ul de monede digitale, Coinbase a acordat primele sale granturi pentru dezvoltatori Bitcoin Core, iar un nume familiar se află printre beneficiari.

João Barbosa și 0xB10C (alias-ul unui alt programator) au fost selectați drept câștigători ai granturilor. Deși sumele pentru finanțare nu au fost dezvăluite, Coinbase a declarat că ambii programatori „vor fi finanțați să lucreze pentru Bitcoin, pentru întregul an 2021,” pentru sume ce vor fi plătite fie în BTC, fie în USD.

După cum afirmă Coinbase:

„Ambii candidați au demonstrat că dețin un istoric bogat în contribuții în cadrul Bitcoin Core și au furnizat consiliului consultativ, o prezentare clară și practică asupra proiectelor la care intenționează să lucreze.”

Munca de dezvoltare a lui Barbosa a fost finanțată în trecut de către compania de minare de criptomonede, Bitmain, înainte ca granturile să-i fie brusc tăiate, atât lui, cât și colegului său, Jonas Schnelli.

Munca de dezvoltare a lui Barbosa este centrată pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor Bitcoin Core, pentru dispozitivele mobile, ce utilizează Android și iOS. Acesta intenționează să utilizeze banii oferiți de grant pentru a dezvolta un Bitcoin Core GUI, bazat pe cadrul Qt Quick.

Coinbase a anunțat pentru prima dată finanțarea, în luna octombrie, ca modalitate de a sponsoriza programele de dezvoltare pentru Bitcoin Core. În funcție de succesul acestor prime granturi, Coinbase plănuiește să extindă programul și pentru alte tipuri de proiecte crypto. (Sursa EN)

Exchange-ul Poloniex confirmă că o parte din fondurile furate ale Exmo au fost retrase

Exchange-ul de criptomonede Exmo, care a suferit recent un hack, nu reușește să recupereze o sumă mare de fonduri sustrase, întrucât hackerii au retras milioane de dolari, în crypto, prin intermediul exchange-ului crypto, Poloniex.

Pe 21 decembrie 2020, Exmo a anunțat un atac major, ce a determinat platforma să înghețe toate retragerile din cadrul exchange-ului. Compania britanică estimează acum pierderile totale, la mai mult de 10.5 milioane $, în forma a diverse active digitale, precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT), XRP, Bitcoin Cash (BCH) și Zcash (ZEC).

Executivii Exmo susțin că cel puțin 4 milioane $ din totalul activelor furate, nu pot fi recuperate din cauza faptului că, infractorii au retras fondurile prin intermediul Poloniex. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Conformitate al Poloniex a declarat că:

„După ce am primit informații din partea echipei Exmo, am identificat și blocat rapid, două conturi. Din păcate, toate activele afectate au fost retrase, cu câteva ore înainte să fi fost contactați de către Exmo.”

Conform calculelor efectuate de Exmo, Poloniex a permis hackerilor să retragă 1 milion $ în XRP și 2.8 milioane $ în ZEC. Executivii Exmo susțin că motivele din spatele pierderii sunt lipsa măsurilor împotriva spălării banilor, aplicate de către Poloniex. Întrucât Poloniex și-a mutat sediul din SUA, în Seychelles, Exmo a depus un raport asupra problemei, către Banca Centrală din Seychelles.

Poloniex a negat acuzațiile aduse de către Exmo, afirmând că exchange-ul deține politici aspre pentru AML și KYC:

„În ceea ce privește politicile noastre de KYC și AML, Poloniex utilizează proceduri stricte pentru monitorizarea, detectarea, împiedicarea și raportarea posibilelor infracțiuni financiare, și a tentativelor de spălare de bani. Utilizăm software de top de lal Jumio, EVS și Elliptic pentru efectuarea identificării, a verificării, a OFAC și pentru urmărirea tranzacțiilor. Conturile afectate fuseseră create cu peste patru săptămâni în urmă și fuseseră verificate complet, cu utilizarea software-ului și standardelor mai sus menționate.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.