Știri crypto & Bitcoin - Directorii executivi ai băncilor rusești de top Sberbank și VTB distrug Bitcoin - Congresmen SUA exprimă importanța confidențialității portofelelor crypto – 14-09-2021

Sberbank și VTB, cele mai mari două bănci din Rusia, nu sunt dispuse să intre pe piața criptomonedelor în viitorul apropiat, deoarece directorii lor consideră că ...

Știri crypto & Bitcoin - Directorii executivi ai băncilor rusești de top Sberbank și VTB distrug Bitcoin - Congresmen SUA exprimă importanța confidențialității portofelelor crypto – 14-09-2021

Directorii executivi ai băncilor rusești de top Sberbank și VTB distrug Bitcoin

Sberbank și VTB, cele mai mari două bănci din Rusia, nu sunt dispuse să intre pe piața criptomonedelor în viitorul apropiat, deoarece directorii lor consideră că acestea sunt fie prea riscante, fie bani falși.

Directorul general al Sberbank, Herman Gref, a declarat că, criptomonedele precum Bitcoin (BTC) sunt probabil cel mai riscant tip de investiție, alături de piața de acțiuni. Într-un interviu acordat postului local de televiziune NTV, Gref a susținut că un depozit bancar este cea mai bună opțiune de investiție, deoarece este asociat cu cel mai mic grad de risc, în ciuda randamentelor scăzute:

"Un depozit bancar este cu siguranță cel mai fiabil instrument de investiții. O fiabilitate de 100%, dar din păcate o rentabilitate nu foarte mare".

Andrey Kostin, directorul general al VTB - a doua cea mai mare bancă din Rusia - a mers chiar mai departe, susținând că, crypto sunt "bani falși". Într-un interviu acordat agenției Bloomberg, Kostin a spus:

"Nu ne place Bitcoin. Credem că este ca și cum am face bani falși. Cineva stă undeva și extrage și extrage ca în Evul Mediu și apoi îi folosește".

Kostin și-a exprimat încrederea că monedele digitale ale băncilor centrale vor înlocui crypto, declarând că băncile private au fost inițial "puțin îngrijorate" de faptul că au dat toată puterea asupra banilor Băncii Rusiei.

"Băncile erau puțin îngrijorate că banca centrală le va lua afacerea, dar cred că am găsit soluția ca, de fapt, clienții să rămână la bănci, în timp ce criptomoneda va fi controlată și emisă de o bancă centrală", a spus el. (Sursa EN)

Congresmen SUA exprimă importanța confidențialității portofelelor crypto

În cadrul conferinței Bitcoin 2021 din Miami, congresmen-ul Warren Davidson, alături de senatorul Statelor Unite Cynthia Lummis, au luat loc pentru a răspunde la întrebări. Interviul a luat o turnură spre confidențialitate, Davidson răspunzând cu comentarii despre portofelele crypto.

"La sfârșitul anului, dacă vă gândiți la asta, secretarul Mnuchin vorbea despre interzicerea portofelelor private", a spus Davidson, răspunzând la o întrebare despre posibilitatea unei reglementări excesive în domeniul crypto. "Aceasta este o abordare oribilă", a adăugat el. "Dacă nu protejăm portofelele private, cineva va încerca să le interzică".

După cum a menționat Davidson, în decembrie 2020, Trezoreria SUA a sugerat o supraveghere strictă a portofelelor cu active digitale cu auto-custodie, cu anumite specificități, cum ar fi solicitarea mai multor informații din partea utilizatorilor care fac tranzacții cu portofele ținute departe de exchange-urile crypto.

"Mi-aș dori ca țara să ia amenințarea la adresa vieții private la fel de serios cum ia amenințarea la adresa celui de-al doilea amendament", a spus el. Al doilea amendament din Constituția SUA le conferă cetățenilor dreptul de a deține arme de foc.

Luându-și rândul la un răspuns, Lummis a remarcat importanța învățării oamenilor din guvernul american despre Bitcoin. "Încercăm să creăm un grup de inovație financiară, astfel încât să îl putem folosi pentru a-i educa pe membrii Senatului SUA și pe angajații lor cu privire la Bitcoin, la avantajele sale și la motivul pentru care este un activ fabulos, pentru a se îmbina cu dolarul american", a spus ea. "Poate fi rețeaua de bază, la nivel mondial, pentru a menține dolarul ca monedă de rezervă globală, dar permițând totuși oamenilor să facă tranzacții într-un mod foarte iubitor de libertate", a spus ea, adăugând:

"Fie că te afli în Venezuela, unde inflația este scandaloasă și încerci să-ți scoți averea din țară, o poți scoate prin Bitcoin. Și, Statele Unite, dacă ajungem în punctul în care ne confruntăm cu tipul de inflație pe care am început să îl vedem anul acesta, s-ar putea să ne dorim și această alternativă". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum