Știri crypto & Bitcoin - Directorul general al TradingView explică de ce actualul bull al pieței crypto nu este ca cel din 2017 - Reuters a oferit titlul pe care Bitcoinerii așteptau de mult să-l citească – 17-02-2021

Spațiul criptomonedelor a trecut printr-o serie de piețe bull și bear, de la începuturile sale, în 2019. Bull run-ul crypto din 2017 a fost unul dintre cele mai ...

Știri crypto & Bitcoin - Directorul general al TradingView explică de ce actualul bull al pieței crypto nu este ca cel din 2017 - Reuters a oferit titlul pe care Bitcoinerii așteptau de mult să-l citească – 17-02-2021

Directorul general al TradingView explică de ce actualul bull al pieței crypto nu este ca cel din 2017

Spațiul criptomonedelor a trecut printr-o serie de piețe bull și bear, de la începuturile sale, în 2019. Bull run-ul crypto din 2017 a fost unul dintre cele mai importante pentru industrie, cu prețuri foarte mari pentru activele digitale.

Piețele blockchain arată cu mult diferit astăzi, față de cum arătau în urmă cu trei ani, iar aceasta se datorează în principiu reglementărilor, adopției și altor factori. Dar, cum diferă actualul trend ascendent la nivel macro, față de cel din 2017? Distribuția activelor este elementul cheie care face diferența, conform lui Pierce Crosby, director general al platformei pentru grafice ale activelor, TradingView.

„Cheia aici constă în a ne uita la distribuția conturilor, i.e. numărul total de conturi ce dețin un anumit activ crypto. În 2017, ponderea era disproporționată în cazul unui număr mic de conturi, pe când acum, numărul de conturi a crescut incredibil de mult. Coinbase singur raportează undeva la 30 milioane de conturi.”

Coinbase se mândrește în prezent cu peste 35 milioane de utilizatori pe platforma sa, de la aproximativ 11.7 milioane, în octombrie 2017.

„În plus, cred că oamenii ar trebui să ia în considerare procentajul deținerilor instituționale, care reprezintă de regulă un factor puternic de „susținere” pentru stabilirea prețului,” a declarat Crosby.

Crosby a mai menționat tehnologia, ca factor de diferențiere între actualul bull market și cel din 2017. „Există mii de aplicații create în cadrul rețelelor blockchain, din ecosistem și acestea joacă de asemenea un rol cheie în stabilizarea prețurilor.” (Sursa EN)

Reuters a oferit titlul pe care Bitcoinerii așteptau de mult să-l citească

Indicele pentru dolarul american a scăzut drastic, mărind astfel perioada de scădere din ultimele zece luni, care îl plasează la cel mai scăzut nivel, din aprilie 2018 și până acum.

Agenția internațională de știri, Reuters a marcat această ocazie cu o știre, cu titlul: „Dolarul se prăbușește odată cu speranțele pentru stimulente în SUA; Bitcoin atinge un nivel record.”

„Pare ca un titlu din 2014,” a remarcat Erik Voorhees, CEO-ul ShapeShift și susținător al Bitcoin, în cadrul unui tweet despre titlul Reuters, „dar cred că ar trebui să presupunem că nu e un titlu unic și că vor mai fi și altele de acest gen, în următorii ani.”

Unii susținători ai Bitcoin au comparat titlul furnizat de Reuters cu acel titlu binecunoscut din The Times, care este inclus în blocul de geneză al Bitcoin: „Cancelar, la un pas de al doilea plan de salvare pentru bănci,” subliniind importanța schimbărilor petrecute între aceste două momente, în timp.

Din punct de vedere istoric, Reuters nu este cunoscută pentru acoperirea subiectelor Bitcoin, în mod pozitiv, dar acest aspect s-ar putea schimba. Agenția a publicat un articol, în care examina probabilitatea ca Bitcoin să atingă prețul de 100 000$ până la sfârșitul lui 2021.

Indicele dolarului american este o măsură a valorii acestuia, în raport cu o mulțime de alte monede, precum euro, yen-ul japonez, lira sterlină, dolarul canadian, coroana suedeză și francul elvețian.

Pornind de la o valoare relativă de 100, în 1973, indicele a atins un record absolut pozitiv, de 151, în octombrie 1984 și un record absolut, negativ, de 71.8, în aprilie 2008. Momentan se află la 91.1, un record negativ, nemaiîntâlnit de mai bine de doi ani și jumătate.

Devalorizarea dolarului prin intermediul inflației a fost grăbită anul acesta de către încercările guvernului SUA, de a furniza ajutoare în cadrul pandemiei de COVID-19, sub formă de stimulente economice, care, conform experților duc la creșteri record ale prețului Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.