Știri crypto & Bitcoin - Doar 1,3 milioane de Bitcoin mai circulă pe exchange-urile crypto - Experții din industrie dezvăluie o posibilă metodă pentru ca Banca Rusiei să blocheze criptomonedele – 23-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Doar 1,3 milioane de Bitcoin mai circulă pe exchange-urile crypto - Experții din industrie dezvăluie o posibilă metodă pentru ca Banca Rusiei să blocheze criptomonedele – 23-03-2022

Doar 1,3 milioane de Bitcoin mai circulă pe exchange-urile crypto

Într-un tweet recent al CryptoRank, doar 6,3% din oferta totală de Bitcoin, sau 1,3 milioane de BTC, sunt deținute în exchange-urile crypto.

Scăderea ofertei nu este o noutate, având o tendință de scădere de la halving-ul Bitcoin, în 2020, când recompensa per bloc BTC a fost înjumătățită. Disponibilitatea BTC pe exchange-uri a urmat același trend, având o tendință de scădere lentă în ultimul an. Portofelele de pe exchange-uri reprezentau 9,5% din oferta de BTC în octombrie 2020, chiar înainte de maximele istorice de Crăciun din 2020, și 7,3% în iulie.

Interesant este faptul că și dominația portofelelor BTC ale Coinbase este în scădere. Exchange-ul american obișnuia să aibă în custodie mai mult BTC decât toate celelalte exchange-uri combinate. Dominația sa a alunecat de la 50,52% la 40,65% în ultimul an.

Glassnode, compania de analiză on-chain, a împărtășit și alte vești optimiste cu privire la comportamentul exchange-urilor. Media mobilă pe șapte zile a volumului de intrări la bursă a BTC a atins un minim al ultimelor cinci luni de 978,452 BTC și a avut o tendință de scădere de la o săptămână la alta. Lipsa ofertei de schimb ar putea continua, cu tot mai puțini BTC trimiși la exchange-uri.

În plus, este important de menționat că mulți investitori de retail și unele companii își stochează BTC pe exchange-uri, ceea ce indică faptul că BTC "nelichid" poate fi și mai mic. Unii hodlerii de BTC ar lăsa custodia cheilor lor la exchange-uri în loc să își ia BTC-ul offline în depozite reci. (Sursa EN)

Experții din industrie dezvăluie o posibilă metodă pentru ca Banca Rusiei să blocheze criptomonedele

Pe fondul incertitudinii continue cu privire la viitorul criptomonedelor în Rusia, un director local din industrie a dezvăluit o potențială metodă prin care Banca Rusiei ar putea bloca tranzacțiile cu criptomonede.

Andrey Mikhaylishin, CEO al start-up-ului local de plăți crypto, Joys, a declarat că banca centrală rusă analizează în prezent mai multe opțiuni potențiale pentru a face posibilă interzicerea criptomonedelor, a relatat Forbes Rusia.

Una dintre posibilele metode de restricționare include blocarea plăților cu cardul de debit către exchange-urile sau portofelele crypto care utilizează coduri de categorie comercială (MCC), a declarat Mikhaylishin. Raportul notează că executivul a luat cunoștință de această metodă de blocare de la angajații Băncii Rusiei.

Codurile MCC sunt numere din patru cifre folosite de procesatorii de carduri de credit, cum ar fi Visa sau Mastercard, pentru a descrie activitățile comerciale principale ale unui comerciant. De exemplu, tranzacțiile crypto sunt de obicei identificate cu codul MCC 6051, în timp ce plățile la magazinele alimentare au codul MCC 5411. Potrivit raportului, Banca Rusiei ar putea obliga băncile locale să interzică pur și simplu tranzacțiile cu codul 6051 MCC.

În timp ce potențialul plan se pare că este încă în discuție în Rusia, unele personalități din industrie au pus la îndoială eficiența unei astfel de strategii.

Maria Stankevich, membră a Comitetului rus pentru tehnologii Blockchain și economie crypto, a declarat că eventualele restricții bazate pe MCC ar determina întreprinderile transparente să părăsească țara, fără a afecta exchange-urile crypto ilegale:"Sunt 100% sigură că, dacă vor interzice transferurile către criptomonede cu MCC corect, atunci exchange-urile oneste vor părăsi piața în primul rând. Vor rămâne exchange-urile crypto gri, care vor face așa-numitele „miscoding”, folosind alte coduri pentru tranzacții". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.