Știri crypto & Bitcoin - DOGE devine mai apreciat pe Twitter, iar Ether mai detestat - ETF-urile crypto australiene înregistrează un volum de 1,3 milioane de dolari

Știri crypto & Bitcoin - DOGE devine mai apreciat pe Twitter, iar Ether mai detestat - ETF-urile crypto australiene înregistrează un volum de 1,3 milioane de dolari

DOGE devine mai apreciat pe Twitter, iar Ether mai detestat

Ether (ETH) a ocupat primul loc pe Twitter ca fiind cea mai detestată dintre cele cinci criptomonede studiate, în timp ce Dogecoin (DOGE) este cea mai apreciată.

Constatările au reieșit dintr-un nou raport realizat de TRG Datacenters, care a analizat un an de tweet-uri, între ianuarie 2021 și ianuarie 2022, referitoare la cinci dintre cele mai populare criptomonede, pentru a afla care active digitale au stârnit cele mai multe emoții pe Twitter.

Potrivit analizei - care a analizat Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Dogecoin, Ether și Litecoin (LTC) - Ether a fost ferm cel mai negativ asociat, cu 29% din toate tweet-urile care conțineau un sentiment negativ. Decizia de a nu include Ripple, care are fani înfocați, dar și critici foarte pasionați, face probabil ca studiul să fie mai puțin cuprinzător decât ar fi trebuit să fie.

Cea mai mare parte a criticilor aduse Ether se referă la viteza sa, în comparație cu alte alternative de nivel 1, precum și la costurile sale energetice. Vârful negativității Ether de pe Crypto Twitter a avut loc atunci când un bug a făcut ca Ethereum să se împartă pentru scurt timp în două lanțuri, la sfârșitul lunii august 2021.

Bitcoin a fost al doilea cel mai urât pe Twitter, cu un scor total de negativitate de 27%. Cardano a urmat la distanță pe locul trei, cu o asociere negativă de 16%. Între timp, Litecoin a stat pe locul patru, cu doar 8% din toate tweet-urile având un unghi negativ.

Raportul a colectat datele în așa fel încât tweet-urile cu sentiment negativ au fost analizate pe baza includerii următoarelor fraze și a numelui fiecărei criptomonede: "ură", "este o înșelătorie", "dezamăgit de", "scufundare în", "rău", "a pierdut bani cu", "pierdere pe". (Sursa EN)

ETF-urile crypto australiene înregistrează un volum de 1,3 milioane de dolari

În contextul în care piețele crypto se prăbușesc, trei fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) axate pe crypto au ales o zi dificilă pentru a începe tranzacționarea pe bursa locală, Cboe Australia.

Lansarea trio-ului marchează primele ETF-uri crypto care intră în funcțiune în Australia, două dintre ele fiind axate pe oferirea de expunere la Bitcoin (BTC), iar celălalt pe Ether (ETH).

Până în prezent, cele trei ETF-uri au generat între ele peste 1,3 milioane de dolari și s-a estimat că ar putea înregistra intrări în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari în viitor.

Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF (CBTC) de la firma de investiții crypto cu sediul la Sydney, Cosmos Asset Management, oferă o rută relativ indirectă către BTC, deoarece "urmărește aproximativ performanța unităților ETF denominate în USD și neacoperite la valută (Purpose ETF Units) din Purpose Bitcoin ETF".

Celelalte două ETF-uri au fost dezvoltate de ETF Securities, în parteneriat cu un important furnizor de produse tranzacționate la bursă (ETP) cu sediul în Elveția, 21 Shares. Fondurile se numesc Bitcoin ETF (EBTC) și Ethereum ETF (EETH). Ambele urmăresc valoarea în dolari australieni (AUD) a activelor lor respective.

Fondul Cosmos Asset Management a avut un start relativ mai lent, cu 51.572 de acțiuni tranzacționate pentru un total de 398.135 de dolari. Cu toate acestea, activitatea ar putea să se intensifice, având în vedere că firma a renunțat la comisioanele pe CBTC timp de două luni, pentru a atrage interesul instituțional.

Vorbind despre lansare, șeful departamentului de distribuție al ETF Securities, Kanish Chugh, a menționat că, deși a fost un moment dificil pentru lansare, pe fondul prăbușirii pieței crypto, aceasta oferă, de asemenea, investitorilor o șansă rezonabilă:"Având în vedere cât de volatile sunt acum piețele pe termen scurt, va fi greu de determinat cum vor evolua Bitcoin și Ether. Ceea ce vedem, însă, este că, în condițiile în care Bitcoin a scăzut cu peste 50% față de maximul din 2021, investitorii consideră că volatilitatea actuală le oferă o oportunitate de a investi". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.