Știri crypto & Bitcoin - Două firme de carduri de credit din Israel vor permite deținătorilor să achiziționeze Bitcoin - Analiștii evaluează consecințele prăbușirii Terra (LUNA)

Știri crypto & Bitcoin - Două firme de carduri de credit din Israel vor permite deținătorilor să achiziționeze Bitcoin - Analiștii evaluează consecințele prăbușirii Terra (LUNA)

Două firme de carduri de credit din Israel vor permite deținătorilor să achiziționeze Bitcoin

Companiile financiare din Israel se orientează din ce în ce mai mult către criptomonede precum Bitcoin (BTC), două firme concurente de carduri de credit lucrând la investiții în BTC și la funcții de cashback.

Două companii de carduri de credit cu sediul în Israel, Max și Isracard, au încheiat parteneriate cu platforme legate de criptomonede pentru a permite deținătorilor de carduri să achiziționeze Bitcoin, a relatat agenția locală de știri, Calcalist.

Max a anunțat o colaborare cu brokerul local de criptomonede, Bits of Gold, pentru a lansa un card compatibil crypto, numit MaxBack Crypto. Potrivit site-ului oficial al Max, cardul va oferi oportunități de cashback în BTC, precum și opțiunea de a cumpăra Bitcoin prin intermediul unui acord de compensare Bits of Gold.

Cunoscut anterior sub numele de Leumi Card, Max este unul dintre cei mai mari procesatori și emitenți de carduri de credit din Israel și o importantă instituție financiară nebancară. Firma ar fi emis 1,6 milioane de carduri de credit și oferă servicii de compensare pentru peste 40.000 de comercianți.

Concurentul Max, Isracard Group, este una dintre cele mai mari companii de carduri de credit din Israel, oferind servicii de compensare a creditelor pentru patru mari mărci de carduri de credit, inclusiv American Express, MasterCard, Visa și Isracard.

De asemenea, Isracard nu ratează nici crypto, anunțând, se pare, un parteneriat cu marea companie de investiții israeliană, Altshuler Shaham, de asemenea. (Sursa EN)

Analiștii evaluează consecințele prăbușirii Terra (LUNA)

Comentatorul financiar, Frances Coppola este convins că stablecoins algoritmice precum TerraUSD (UST) vor fi întotdeauna vulnerabile la prăbușiri, indiferent cât de mult se îmbunătățește tehnologia.

"Își pot îmbunătăți teoria jocului, își pot îmbunătăți evaluarea riscurilor, dar cred că vor exista întotdeauna unele stări ale lumii la care nu se vor fi gândit", a subliniat Coppola.

Stablecoin-ul UST de la Terra, care se baza pe un algoritm pentru a menține o paritate cu dolarul american, s-a prăbușit, provocând turbulențe pe piețele crypto.

Potrivit lui McGlone, prăbușirea Terra face parte dintr-o "epurare" naturală a spațiului crypto, care are loc în fiecare piață bear. Potrivit analistului, nu ar trebui să fie supraestimate îngrijorările din jurul principalului stablecoin, Tether (USDT), care și-a pierdut pentru scurt timp legătura cu dolarul, ca urmare a prăbușirii Terra.

Coppola, pe de altă parte, a subliniat că, în timp ce investitorii răscumpărau Tether în masă pe fondul prăbușirii Terra, alte stablecoins, precum USD Coin (USDC) și Binance USD (BUSD), s-au comportat ca active de refugiu, dovedindu-se astfel mai de încredere.

Cu toate acestea, Coppola consideră că este puțin probabil ca Tether să sufere un colaps similar celui suferit de Terra, deoarece este susținută de active reale, deținute în rezervele sale. A subliniat că, în cazul unei crize, Tether ar putea evita o fugă masivă a băncilor, prin suspendarea răscumpărărilor conform politicii sale.Potrivit lui Coppola, principala sursă de risc sistemic pentru piața crypto nu sunt stablecoins, ci exchange-urile crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.