Știri crypto & Bitcoin - Dubai World Trade Centre va crea un nou centru crypto și va deveni un organism de reglementare - Agenda parlamentului indian pentru sesiunea de iarnă nu mai include proiectul de lege privind criptomonedele – 18-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Dubai World Trade Centre va crea un nou centru crypto și va deveni un organism de reglementare - Agenda parlamentului indian pentru sesiunea de iarnă nu mai include proiectul de lege privind criptomonedele – 18-03-2022

Dubai World Trade Centre va crea un nou centru crypto și va deveni un organism de reglementare

Emiratele Arabe Unite (EAU) continuă să se afirme ca una dintre cele mai mari jurisdicții din lume favorabile criptomonedelor, deoarece guvernul din Dubai are o nouă inițiativă pentru a sprijini dezvoltarea și reglementarea criptomonedelor la nivel local.

Dubai World Trade Centre (DWTC), un loc de desfășurare a evenimentelor și expozițiilor deținut de guvern în Dubai, va deveni o zonă cuprinzătoare și un organism de reglementare a criptomonedelor, produselor, operatorilor și exchange-urilor, a anunțat oficial DWTC.

În cadrul acestei inițiative, DWTC va proiecta un ecosistem cuprinzător pentru acest sector progresist în cadrul Dubaiului și va colabora cu sectorul privat, pentru a crea un "mediu atractiv pentru acest sector". Proiectul vizează, de asemenea, aplicarea unor standarde riguroase de protecție a investitorilor, a măsurilor de combatere a spălării banilor și a combaterii finanțării terorismului, a precizat DWTC.

"World Trade Center va furniza și va supraveghea un nou cadru de reglementare de clasă mondială a politicilor legislative și de aplicare a legii privind activele virtuale", se arată în declarație.

Directorul general al Binance, Changpeng Zhao, a fost printre primele persoane din comunitatea crypto care au sărbătorit noul anunț al DWTC. Se pare că Zhao a fost din ce în ce mai interesat de ecosistemul crypto din EAU, deoarece, potrivit rapoartelor, și-a cumpărat prima casă în Dubai, în octombrie. (Sursa EN)

Agenda parlamentului indian pentru sesiunea de iarnă nu mai include proiectul de lege privind criptomonedele

Este posibil ca guvernul indian să aibă încă în vedere un proiect de lege care ar putea interzice anumite criptomonede în această țară, dar este puțin probabil ca legislatorii să voteze vreo lege în actuala sesiune parlamentară.

Potrivit unei publicații, camera inferioară a parlamentului indian, Lok Sabha, probabil că nu va examina un proiect de lege care să propună interzicerea "tuturor criptomonedelor private" înainte de încheierea sesiunii sale de iarnă. Proiectul de lege privind criptomonedele și reglementarea monedei digitale oficiale nu apare ca fiind unul dintre cele șapte proiecte de lege aflate pe agenda organului guvernamental.

Un buletin din 23 noiembrie pentru Lok Sabha a precizat că legislatorii indieni ar putea vota legislația care creează "un cadru de facilitare a creării monedei digitale oficiale" emise de banca centrală a țării, Reserve Bank of India. În plus, proiectul de lege propunea interzicerea anumitor criptomonede. Același proiect de lege a apărut anterior pe agenda parlamentului, dar nu a condus la un vot care să abordeze cadrul de reglementare sau statutul juridic al activelor digitale.

În martie 2020, Curtea Supremă a Indiei a anulat o interdicție generală privind criptomonedele, impusă de Reserve Bank of India, care intrase în vigoare cu doi ani înainte. De atunci, rapoarte ale multor instituții media locale, precum și declarații ale oficialilor sugerează că guvernul ia în considerare diferite soluții pentru a reglementa sau, eventual, a interzice activele digitale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.