Știri crypto & Bitcoin - El Salvador pare să își amâne lansarea obligațiunilor cu ajutorul vulcanilor - SEC amână deciziile privind cererile WisdomTree și One River pentru ETF-uri Bitcoin la vedere – 04-08-2022

Având în vedere absența oricărui anunț oficial, guvernul din El Salvador pare să fi amânat data de lansare a așa-numitelor "obligațiuni vulcanice". Anterior, ministrul salvadorian de finanțe, Alejandro Zelaya, dăduse asigurări publicului că proiectul va începe până la 20 martie.

Știri crypto & Bitcoin - El Salvador pare să își amâne lansarea obligațiunilor cu ajutorul vulcanilor - SEC amână deciziile privind cererile WisdomTree și One River pentru ETF-uri Bitcoin la vedere – 04-08-2022

El Salvador pare să își amâne lansarea „obligațiunilor vulcanice”

Având în vedere absența oricărui anunț oficial, guvernul din El Salvador pare să fi amânat data de lansare a așa-numitelor "obligațiuni vulcanice". Anterior, ministrul salvadorian de finanțe, Alejandro Zelaya, dăduse asigurări publicului că proiectul va începe până la 20 martie.

Proiectul unui "oraș Bitcoin" în formă de monedă la baza vulcanului Conchagua a fost introdus de președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, în noiembrie 2021. În viziunea lui Bukele, construcția acestui nou oraș, cu operațiuni de minare crypto și impozite minime, ar urma să fie finanțată prin emiterea de obligațiuni în valoare de 1 miliard de dolari. Aceste obligațiuni, care au devenit între timp celebre sub numele de "obligațiuni Bitcoin"sau "obligațiuni vulcanice",ar trebui să dureze 10 ani și să plătească deținătorilor lor o dobândă anuală de 6,5%.

În decembrie 2021, Samson Mow, directorul de strategie al Blockstream - partenerul El Salvadorului în lansarea obligațiunilor - a dezvăluit că platforma primise deja "angajamente ușoare" în valoare de 300 de milioane de dolari, în principal de la "balenele Bitfinex". Fernando Nikolić, director de marketing la Blockstream, a declarat anterior că federația Liquid Network va împărtăși mai multe detalii cu privire la această chestiune într-o postare separată pe blog.

După cum a raportat Financial Times, legislația necesară pentru a lansa vânzarea de obligațiuni încă nu a trecut prin parlamentul salvadorian. (Sursa EN)

SEC amână deciziile privind cererile WisdomTree și One River pentru ETF-uri Bitcoin la vedere

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite ale Americii și-a prelungit perioada de aprobare sau de respingere a cererilor de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin (BTC) de la administratorii de active WisdomTree și One River.

Potrivit unor declarații separate, SEC va prelungi termenul de aprobare sau de dezaprobare a unei modificări a regulilor care să permită ca acțiunile WisdomTree Bitcoin Trust și One River Carbon Neutral Bitcoin Trust să fie listate la bursa Cboe BZX și, respectiv, la New York Stock Exchange Arca. Autoritatea de reglementare a declarat că va prelungi fereastra pentru decizia privind vehiculul de investiții în Bitcoin al WisdomTree până la 15 mai, iar cel al One River până la 2 iunie.

Cererea spot BTC ETF de la WisdomTree a venit după ce SEC a respins o ofertă similară a administratorului de active în decembrie 2021, după mai multe întârzieri. Reglementatorul a declarat la acel moment că exchange-ul  BZX nu a furnizat suficiente date pentru a concluziona că piața crypto este rezistentă la manipulare, sau pentru a răspunde preocupărilor legate de posibilele surse de fraudă și manipulare. WisdomTree a depus o altă cerere pentru o altă listare spot BTC ETF în februarie 2022.

În schimb, vehiculul de investiții BTC al One River se va apropia de termenul final în 2022, după ce firma a depus o propunere de modificare a regulilor de listare la NYSE Arca,pe 5 octombrie. Comisia trebuia să ajungă la o decizie sau să își prelungească fereastra de deliberare cu privire la ETF-ul crypto până la 3 aprilie, dar a ales să împingă termenul limită cu încă 60 de zile, până la 2 iunie 2022. SEC are posibilitatea de a prelungi fereastra de deliberare sau de a deschide cererea pentru comentarii publice timp de până la 240 de zile înainte de a emite o decizie finală.

"Comisia consideră că este adecvat să desemneze o perioadă mai lungă în care să emită un ordin de aprobare sau de respingere a modificării propuse a regulilor, astfel încât să aibă suficient timp pentru a analiza modificarea propusă a regulilor și problemele ridicate în comentariile care au fost transmise în legătură cu aceasta", a declarat SEC cu privire la cererea One River. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.