Știri crypto & Bitcoin - El Salvador relansează portofelul Chivo și plănuiește să implementeze 1.500 de ATM-uri Bitcoin - FTX achiziționează exchange-ul crypto Liquid, autorizat de FCA din Japonia – 2-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - El Salvador relansează portofelul Chivo și plănuiește să implementeze 1.500 de ATM-uri Bitcoin - FTX achiziționează exchange-ul crypto Liquid, autorizat de FCA din Japonia – 2-06-2022

El Salvador relansează portofelul Chivo și plănuiește să implementeze 1.500 de ATM-uri Bitcoin

El Salvador, prima țară care a adoptat Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată, și-a relansat portofelul intern Chivo, pentru a aborda provocările existente în ceea ce privește transferurile locale de BTC. Cu integrarea AlphaPoint, se așteaptă ca portofelul Chivo actualizat să efectueze instantaneu tranzacții Bitcoin cu taxe reduse, rezolvând în același timp problemele legate de stabilitate și scalabilitate.

În prima lună de la stabilirea BTC ca mijloc legal de plată, președintele Nayib Bukele a anunțat că portofelul Chivo a încorporat 2,1 milioane de salvadorieni, care până la sfârșitul anului adună 75% din populație. Cu toate acestea, adoptarea în masă s-a confruntat cu numeroase obstacole, inclusiv probleme de sistem și fonduri lipsă.

În căutarea unei soluții permanente pentru peste 4 milioane de utilizatori BTC, guvernul din El Salvador a încheiat un parteneriat cu un furnizor de infrastructură, AlphaPoint, pentru a se concentra foarte mult pe stabilitatea și timpul de funcționare a portofelului Chivo, pe scalabilitate și pe impactul social.

Potrivit declarației oficiale, Chivo intenționează să își extindă cazurile de utilizare actuale orientate către consumatori la alte tranzacții zilnice, cum ar fi simplificarea plăților pentru utilitățile casnice, impozite și multe alte tranzacții zilnice în Bitcoin:

"Proiectul are aspirații și este, de asemenea, în curs de desfășurare a 1.500 de ATM-uri Bitcoin în întreaga țară pentru a servi mai ușor populația salvadoriană."

Cea mai recentă integrare AlphaPoint va extinde suportul pentru sistemele de puncte de vânzare, site-uri web și consola administrativă a guvernului salvadorian. În plus, actualizarea include o îmbunătățire a "integrării Lightning pentru tranzacții Bitcoin cu taxe reduse aproape instantanee prin intermediul adreselor QR și Lightning". (Sursa EN)

FTX achiziționează exchange-ul crypto Liquid, autorizat de FCA din Japonia

Miliardarul american și directorul executiv al exchange-ului crypto, FTX, Sam Bankman-Fried, a anunțat că firma sa a achiziționat firma japoneză de criptomonede Liquid Group și filialele acesteia.

Ca parte a tranzacției, FTX va achiziționa Quoine Corporation, un exchange crypto aprobat de Financial Services Agency (FSA). Așa cum a fost raportat anterior, Quoine a obținut o licență de tip I Financial Instruments Business, în conformitate cu Legea privind instrumentele financiare și exchange-urile, de la autoritățile de reglementare japoneze.

Potrivit anunțului, parteneriatul va deservi investitorii de retail și instituționali de pe piețele japoneze și globale:

"Quoine va integra treptat produsele și serviciile FTX în propria sa ofertă, iar clienții japonezi existenți ai FTX vor fi migrați pe platforma Quoine."

Acordul prevede, de asemenea, ca FTX să respecte legislația japoneză în timp ce deservește utilizatorii japonezi existenți pe platforma sa. Pe baza acestui acord, FTX își va transfera utilizatorii existenți din Japonia pe platforma de tranzacționare a Quoine începând cu 30 martie.

Deși se așteaptă ca achiziția să se încheie în martie 2022, termenii economici ai tranzacției nu au fost încă dezvăluiți.

După cum a fost relatat, președintele FTX US, Brett Harrison, plănuia să redirecționeze fondurile pentru a extinde ofertele exchange-ului crypto și o forță de muncă de sprijin. În urma numeroaselor alte investiții concomitente, exchange-ul FTX, în ansamblu, se află la o evaluare de 32 de miliarde de dolari. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.