Știri crypto & Bitcoin - Emisiile de dioxid de carbon ale rețelei Bitcoin au crescut cu 17% după interdicția din China – Raport - Exchange-urile crypto iau în considerare apelul Ucrainei de a îngheța Bitcoin-ul rușilor – 21-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Emisiile de dioxid de carbon ale rețelei Bitcoin au crescut cu 17% după interdicția din China – Raport - Exchange-urile crypto iau în considerare apelul Ucrainei de a îngheța Bitcoin-ul rușilor – 21-07-2022

Emisiile de dioxid de carbon ale rețelei Bitcoin au crescut cu 17% după interdicția din China – Raport

Consensul de minare proof-of-work al rețelei Bitcoin este de mult timp un subiect de dezbateri de mediu, sociale și de guvernanță, iar un nou studiu ar putea doar să contribuie la controversa tot mai mare privind amprenta de carbon a Bitcoin.

Un nou raport de cercetare intitulat "Revisiting Bitcoin's carbon footprint", publicat în revista științifică Joules, care face obiectul unei evaluări colegiale, a evidențiat faptul că interdicția chineză de minare crypto ar putea să nu fi contribuit la reducerea amprentei de carbon a rețelei Bitcoin, așa cum au propagat mulți Bitcoineri; dimpotrivă, aceasta a crescut cu 17%.

China a fost principalul centru pentru Bitcoin miners înainte de mai 2021, și a reprezentat peste 60% din rata totală de hash a rețelei Bitcoin. Cu toate acestea, interdicția generală impusă de guvern a dus la migrarea majorității fermelor de minare, în afara țării. Ponderea hash rate-ului de minare Bitcoin din China a scăzut de la peste 60% în luna mai la aproape zero în august, BTC miners mutându-se în Statele Unite, Rusia și Kazahstan.

Experții în crypto au prezis că migrarea crypto miners din China va face ca minarea de BTC să fie nu numai mai descentralizată, ci și mai ecologică, însă noul raport Joule arată contrariul. Noul raport de cercetare a evidențiat faptul că, din august anul trecut, cantitatea de energie regenerabilă utilizată pentru a alimenta minarea BTC a scăzut de la 42% la aproximativ 25%. (Sursa EN)

Exchange-urile crypto iau în considerare apelul Ucrainei de a îngheța Bitcoin-ul rușilor

În timp ce Occidentul continuă să impună mai multe sancțiuni împotriva băncilor rusești în urma invaziei Rusiei în Ucraina, un oficial ucrainean a cerut sancțiuni și pentru averile în criptomonede ale rușilor.

Mykhailo Fedorov, ministrul ucrainean al transformării digitale, a scris pe Twitter pentru a îndemna exchange-urile crypto globale să blocheze adresele utilizatorilor ruși.

Acesta a subliniat că exchange-urile ar trebui să blocheze nu doar adresele legate oficial de Rusia și Belarus, ci și să "saboteze utilizatorii obișnuiți".

Fedorov a subliniat ulterior că unele servicii legate de industrie au trecut deja la înghețarea activelor din Rusia și Belarus, inclusiv platforma de tokeni nefungibili, DMarket.

"Fondurile din aceste conturi ar putea fi donate pentru efortul de război. În zilele noastre, Robin Hoods. Bravo", a declarat Fedorov. Acesta a citat, de asemenea, măsurile în curs de desfășurare luate de gigantul social media, Meta, cu privire la atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Apelurile lui Fedorov ar putea fi potențial catastrofale pentru piața rusă de criptomonede, întrucât se estimează că rușii dețineau peste 200 de miliarde de dolari în criptomonede la începutul lunii februarie.Pe măsură ce rubla rusească s-a prăbușit în raport cu dolarul american și cu euro, rușii și-au încasat din ce în ce mai mult averile din bănci și se pare că au luat în considerare investițiile în criptomonede. Ca atare, BestChange, un important agregator de exchange-uri crypto din Rusia, a observat o creștere de 20% a vizitelor pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al firmei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.