Știri crypto & Bitcoin - Erik Voorhees – fiecare manager de active trebuie să înțeleagă Bitcoin - Un tribunal din Paris îl condamnă pe Alexander Vinnik la cinci ani de închisoare – 03-03-2021

CEO-ul Shapeshift, Erik Voorhees a tras, metaforic vorbind, o linie în nisipul financiar, afirmând că fiecare manager de active trebuie să înțeleagă Bitcoin, bazat pe ...

Știri crypto & Bitcoin - Erik Voorhees – fiecare manager de active trebuie să înțeleagă Bitcoin - Un tribunal din Paris îl condamnă pe Alexander Vinnik la cinci ani de închisoare – 03-03-2021

Erik Voorhees – fiecare manager de active trebuie să înțeleagă Bitcoin

CEO-ul Shapeshift, Erik Voorhees a tras, metaforic vorbind, o linie în nisipul financiar, afirmând că fiecare manager de active trebuie să înțeleagă Bitcoin, bazat pe incredibila sa rată de rentabilitate.

Voorhees a făcut acest comentariu în timp ce a re-postat datele partajate de co-fondatorul platformei de analiză, Messari, Dan McArdle, care arată faptul că Bitcoin a depășit absolut orice, în ultimii zece ani. În timp ce aurul a obținut un profit de 32%, iar S&P 500 a triplat banii investitorilor, Bitcoin a avut un incredibil câștig, de 7 837 884%, în zece ani.

Privind retrospectiv la cei zece ani de existența ai Bitcoin, Voorhees crede că moneda este „net superioară oricărui alt tip de investiție.” Acesta a declarat că:

„Cineva ar putea fi scuzat pentru faptul că nu înțelegea activul acum opt ani în urmă…dar orice manager de active din ziua de astăzi, care rămâne indiferent în fața acestui fenomen, trebuie să-și verifice temeinic concepțiile.”

Voorhees nu este singurul care vorbește despre adoptarea Bitcoin de către finanțele tradiționale, despre care se crede că stau la baza ultimului raliu. Mai multe persoane cu experiență în domeniul finanțelor tradiționale au făcut observații bullish similare. CEO-ul companiei de tranzacționare crypto, Genesis, Michael Moro a preconizat că cel puțin 250 de companii cotate la bursă vor investi în Bitcoin, până la sfârșitul anului 2021. (Sursa EN)

Un tribunal din Paris îl condamnă pe Alexander Vinnik la cinci ani de închisoare

După ani întregi de discuții despre extrădare, spălătorul de Bitcoin (BTC), Alexander Vinnik a fost în cele din urmă condamnat, de către un tribunal francez.

Conform unui raport al Novaya Gazeta, Vinnik a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru „spălare de bani, ca parte a unui grup infracțional organizat și pentru că a furnizat informații false despre originea veniturilor,” ca adaos la o amendă de 100 000 euro.

Conform BBC, tribunalul a renunțat parțial la acuzațiile legate de ransomware-ul cunoscut ca Locky. La momentul publicării articolului, rapoartele online nu specificau dacă sentința lui Vinnik este legată de rolul său în cadrul crypto exchange-ului BTC-e.

Vinnik a negat implicarea sa în ceea ce privește exchange-ul, pretinzând că era un simplu angajat acolo. Acesta a declarat că salariul său lunar în cadrul BTC-e însuma 10 000 euro, lunar.

Așa cum a mai fost raportat ulterior, se presupune că Vinnik a fost creierul din spatele unei scheme internaționale de spălare a banilor, care a procesat fluxuri de capital în valoare de peste 4 miliarde $, prin intermediul BTC-e.

Cunoscut și ca „Mr. Bitcoin,” Vinnik a fost inițial arestat în Grecia, în iulie 2017, pentru participare la operațiunile BTC-e. De la momentul arestării, mai multe instanțe au cerut extrădarea lui Vinnik, inclusiv unele din SUA și Rusia, unde acesta deține cetățenie. Vinnik a fost extrădat în Franța în 2018, sub acuzațiile de fraudă și spălare de bani. În luna iunie, poliția din Noua Zeelandă a recuperat 90 milioane $ ce aveau legătură cu cazul deschis împotriva lui Vinnik. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.