Știri crypto & Bitcoin - Escrocheriile determină autoritățile sud-africane să reglementeze tranzacțiile crypto - Guggenheim - cererea la nivel instituțional nu este suficientă pentru menținerea prețului BTC la 30k $ - 02-04-2021

Legislatorii sud-africani caută să exercite mai mult control asupra tranzacțiilor cu criptomonede, în urma celei mai mari scheme Ponzi care a ...

Știri crypto & Bitcoin - Escrocheriile determină autoritățile sud-africane să reglementeze tranzacțiile crypto - Guggenheim - cererea la nivel instituțional nu este suficientă pentru menținerea prețului BTC la 30k $ - 02-04-2021

Escrocheriile determină autoritățile sud-africane să reglementeze tranzacțiile crypto

Legislatorii sud-africani caută să exercite mai mult control asupra tranzacțiilor cu criptomonede, în urma celei mai mari scheme Ponzi care a avut loc vreodată în țară.

Compania, autoproclamată ca fiind de tranzacționare Bitcoin (BTC), Mirror Trading International a fost trecută în lichidare provizorie, în decembrie 2020, după ce investitorii au încercat să își retragă fondurile, fără succes. Compania pretinde că a atras peste 260 000 de membri din întreaga lume, având în administrare 23 000 Bitcoin, o sumă ce valorează 716 milioane $, în regiune.

Cu toate acestea, o investigație condusă de către Autoritatea de Conduită Financiară a dezvăluit faptul că firma nu ținea înregistrări contabile, sau alt tip de bază de date de utilizatori. Conducerea companiei a pretins că a fost înșelată de către CEO-ul Johann Steynberg, despre care spune că ar fi fugit în Brazilia.

Avocații conducerii companiei au subliniat faptul că, FSCA nu a stabilit încă faptul că MTI a funcționat sub forma unei scheme Ponzi, ci doar că efectua tranzacții fără licență.

Cu toate că guvernele au cochetat ani la rând cu reglementările în domeniul crypto, acum sunt forțate să adopte legi concrete, din cauza creșterii importanței Bitcoin și a criptomonedelor asociate. (Sursa EN)

Guggenheim - cererea la nivel instituțional nu este suficientă pentru menținerea prețului BTC la 30k $

Scott Minerd a oferit încă o perspectivă de preț sumbră pentru Bitcoin, spunând că nu există destulă cerere la nivel instituțional cât sa mențină activul la un preț de peste 30k $.

CIO-ul companiei de servicii financiare a declarat pentru Bloomberg Television că, baza de investitori instituționali nu este destul de mare pentru a susține prețurile actuale.

„În prezent, realitatea faptului că cererea instituțională va susține un preț de 35k $, sau chiar și un preț de 30k $, nu există. Cred că baza de investitori nu este suficient de mare pentru a susține un asemenea nivel de valoare.”

Minerd a adăugat faptul că Bitcoin încă reprezintă o clasă de active viabile, pe termen lung. De la recordul său absolut, de preț, de 42k $ pe 8 ianuarie, Bitcoin a suferit o corecție de preț, de 27%, până la aproximativ 30 600 $.

Executivul Guggenheim mai consideră că, această presiune negativă va mai continua, adăugând faptul că „nu este nimic neobișnuit.”

Pe 20 ianuarie, Minerd a declarat pentru CNBC faptul că se așteaptă ca prețurile să revină la 20k $. Dacă acest scenariu se adeverește, ar presupune o corecție de mai mult de 50%, iar aceasta s-a mai întâmplat de multe ori, pe durata ciclurilor anterioare de pe piață. Ultima dată când BTC a scăzut cu peste jumătate, a fost în luna martie 2020, când a scăzut de la peste 10k $, până la sub 5k $, în doar trei săptămâni.

Guggenheim nu și-a schimbat poziția în ceea ce privește perspectiva Bitcoin pe termen lung, deși Minerd a declarat în decembrie, că munca fundamentală a companiei a arătat că Bitcoin ar putea valora aproximativ 400k $. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.