Știri crypto & Bitcoin - Ether depășește pentru prima dată capitalizarea de piață de 500 de miliarde $ - MoneyGram va permite achiziționarea de Bitcoin în regim de retail, în SUA – 03-08-2021

Ether (ETH), a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin (BTC), a atins o etapă importantă în contextul ...

Știri crypto & Bitcoin - Ether depășește pentru prima dată capitalizarea de piață de 500 de miliarde $ - MoneyGram va permite achiziționarea de Bitcoin în regim de retail, în SUA – 03-08-2021

Ether depășește pentru prima dată capitalizarea de piață de 500 de miliarde $

Ether (ETH), a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin (BTC), a atins o etapă importantă în contextul creșterii continue a prețurilor.

Miercuri, prețul Ether a stabilit un alt record istoric, urcând până la 4.346 $, potrivit datelor CoinMarketCap. Capitalizarea de piață a Ether a depășit pentru scurt timp 500 de miliarde $, ajungând la aproape 505 miliarde $.

Noua bornă marchează creșterea masivă în curs de desfășurare a Ether, după ce a depășit pentru prima dată în istoria sa pragul de 4.000 $. La momentul redactării acestui articol, ETH se tranzacționează la 4.317 $, în creștere cu peste 6,4% în ultimele 24 de ore și înregistrând câștiguri masive de aproximativ 30% în ultimele șapte zile.

În urma acestei creșteri parabolice, Ether este acum mai mare decât gigantul plăților Visa sau decât marea bancă de investiții JPMorgan în ceea ce privește capitalizarea de piață. La momentul publicării, evaluarea de piață a Visa se ridică la 481 de miliarde $, în timp ce capitalizarea de piață a JPMorgan se ridică la 488 de miliarde $, potrivit datelor furnizate de site-ul de informații financiare MarketWatch.

Ether este a doua criptomonedă care atinge o capitalizare de piață de 500 de miliarde $, după Bitcoin. Ether a avut nevoie de mult mai puțin timp pentru a deveni un activ de jumătate de miliard de dolari. Lansată în ianuarie 2009, Bitcoin a avut nevoie de aproape 12 ani pentru a ajunge la o capitalizare de piață de 500 de miliarde $ în decembrie 2020, la un preț de peste 27.000 $. (Sursa EN)

MoneyGram va permite achiziționarea de Bitcoin în regim de retail, în SUA

Adoptarea crypto în rândul companiilor de servicii de plată tradiționale continuă să crească, MoneyGram urmând să se alăture listei.

În cadrul unui comunicat, serviciul global de plăți a anunțat un parteneriat cu Coinme Inc., operator de exchange crypto și de ATM-uri Bitcoin (BTC), pentru a permite clienților din Statele Unite să își retragă criptomonedele pe care le dețin în schimbul banilor în numerar, în punctele sale de vânzare din țară.

Ca parte a anunțului, MoneyGram a dezvăluit, de asemenea, că clienții vor putea cumpăra BTC și criptomonede, într-o extindere a modelului existent crypto-to-cash inițiat de cele aproape 20.000 de ATM-uri de criptomonede din întreaga lume.

Comentând această evoluție, CEO-ul MoneyGram, Alex Holmes, a remarcat: "Ambele companii au fost înființate în urma unei noi etape de dezvoltare:

"Acest parteneriat inovator ne deschide afacerea către un segment de clienți cu totul nou, deoarece suntem primii care au inițiat un model crypto-to-cash prin construirea unei punți cu Coinme pentru a conecta Bitcoin la moneda fiat locală."

Pentru MoneyGram, posibilitatea de a cumpăra Bitcoin în punctele sale de retail ar putea fi o evoluție semnificativă pentru utilizatorii de criptomonede care ar putea fi pentru prima dată, descurajați de interacțiunea cu exchange-urile crypto online.

Anunțul MoneyGram oferă, de asemenea, probabil, un alt indiciu al potențialului unui regim unificat de acordare a licențelor de transmitere a banilor, în special pentru criptomonede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.