Știri crypto & Bitcoin - Exchange crypto din SUA suspendă tranzacționarea pentru XRP în contextul procesului cu SEC - Cantonul elvețian Zug va accepta plata taxelor cu criptomonede – 05-05-2021

Un exchange important de criptomonede din SUA a oprit toate tranzacțiile cu XRP pe platforma sa, în contextul procesului intentat împotriva ...

Știri crypto & Bitcoin - Exchange crypto din SUA suspendă tranzacționarea pentru XRP în contextul procesului cu SEC - Cantonul elvețian Zug va accepta plata taxelor cu criptomonede – 05-05-2021

Exchange crypto din SUA suspendă tranzacționarea pentru XRP în contextul procesului cu SEC

Un exchange important de criptomonede din SUA a oprit toate tranzacțiile cu XRP pe platforma sa, în contextul procesului intentat împotriva Ripple Labs, de către SEC.

Exchange-ul PayBito, care a procesat tranzacții în valoare de 1.1 miliarde $ în 24 de h, până la momentul publicării articolului va suspenda toate perechile de tranzacționare pentru XRP.

În principal, suspendarea tranzacțiilor nu va afecta deținerile utilizatorilor, iar cei ce dețin monede în exchange vor putea încă să le transfere de pe platformă, a declarat directorul PayBito, Raj Chowdhury:

„Decizia noastră de a suspenda tranzacțiile cu XRP nu va afecta, cu siguranță, accesul utilizatorilor noștri la factori precum securitate și conformitate, permițându-le astfel să transfere XRP din portofelele lor, către alte exchange-uri.”

PayBito a afirmat că va continua sa monitorizeze litigiul dintre SEC și Ripple Labs, sugerând faptul că ar putea relua tranzacțiile cu XRP, în funcție de rezultatul procesului.

În luna decembrie, 2020, SEC a intentat un proces împotriva Ripple Labs, susținând că vânzarea de monede XRP constituie o încălcare a legilor privind valorile mobiliare. Ripple Labs continuă să nege acuzațiile și a cerut ca SEC să explice de ce XRP este clasată ca valoare mobiliară, în timp ce Ether (ETH) nu este. Oficiali din partea SEC au mai afirmat public faptul că, monede precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) sunt suficient de descentralizate astfel încât să nu fie clasate drept emisiuni de valori mobiliare.

PayBito se alătură unei lungi liste de exchange-uri importante care au ales să se dezică de XRP, atâta vreme cât există un litigiu. Binance.US, eToro, Coinbase, Bittrex și OKCoin fie au suspendat tranzacționarea pentru XRP, fie au de-listat complet moneda. (Sursa EN)

Cantonul elvețian Zug va accepta plata taxelor cu criptomonede

Cantonul elvețian Zug permite acum rezidenților săi să-și achite taxele cu criptomonede, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

Bitcoin Suisse, un broker crypto local care a facilitat această nouă oportunitate, în parteneriat cu cantonul, a anunțat că a fost lansată opțiunea de plată cu crypto.

Administrația cantonului Zug a afișat pe site-ul său o notă oficială pentru noua opțiune de plată a taxelor, furnizând instrucțiuni video detaliate cu privire la plata facturilor cu crypto.

„Acest pas înainte pentru adoptarea crypto a fost facilitat de munca de pionierat a biroului fiscal al cantonului Zug, cu utilizarea soluției Bitcoin Suisse Crypto Payments.”

Inițial, cantonul Zug și-a făcut publice planurile de a începe acceptarea plății cu crypto pentru taxe, încă din luna septembrie 2020, oferind această nouă opțiune de plată companiilor și indivizilor, la nivel local.

Menționat la scară largă drept „Crypto Valley”, pentru atitudinea sa pozitivă față de crypto, cantonul Zug a început să experimenteze cu plăți crypto acum aproximativ cinci ani în urmă. În luna mai, 2016, orașul Zug a pornit un proiect pilot pentru plăți cu Bitcoin pentru serviciile publice, cu o limită de plată de până la 200 de franci.

Zug nu este primul loc din Elveția care susține plata taxelor cu crypto. Zermatt, o municipalitate din districtul cantonului Valais a lansat o opțiune de plată a taxelor cu Bitcoin, în ianuarie 2020, în parteneriat cu Bitcoin Suisse. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.