Știri crypto & Bitcoin - Exchange-ul crypto FTX câștigă o licență în Dubai pentru a deschide un sediu local - Cumpărătorii de Bitcoin pe termen scurt se transformă în deținători pe termen lung – Glassnode – 27-08-2022

Exchange-ul crypto global, FTX, își extinde operațiunile în Emiratele Arabe Unite, primind o licență de exchange de active virtuale (VAX), în Dubai.

Știri crypto & Bitcoin - Exchange-ul crypto FTX câștigă o licență în Dubai pentru a deschide un sediu local - Cumpărătorii de Bitcoin pe termen scurt se transformă în deținători pe termen lung – Glassnode – 27-08-2022

Exchange-ul crypto FTX câștigă o licență în Dubai pentru a deschide un sediu local

Exchange-ul crypto global, FTX, își extinde operațiunile în Emiratele Arabe Unite, primind o licență de exchange de active virtuale (VAX), în Dubai.

Licența este acordată în temeiul unei noi legi privind criptomonedele, adoptată în Dubai, Autoritatea de reglementare a activelor virtuale din Dubai (VARA) devenind un important organism de reglementare a criptomonedelor în zonele de dezvoltare specială și zonele libere din Emirate. Licența VAX permite FTX să opereze în cadrul modelului de piață crypto din Dubai, care funcționează în conformitate cu standardele globale stabilite de principalele autorități de reglementare, cum ar fi Grupul de Acțiune Financiară Internațională.

Potrivit fondatorului și directorului general al FTX, Sam Bankman-Fried, FTX a primit "prima și, până în prezent, singura" licență de exchange digital din Dubai. "FTX este mândră să fie prima deținătoare de licență în cadrul regimului de supraveghere prudențială din Dubai", a declarat Bankman-Fried.

Binance a obținut, de asemenea, o licență crypto în Dubai, în cadrul aceluiași program, potrivit unui raport al Bloomberg. Cel mai mare exchange crypto din lume, în funcție de volumele de tranzacționare, ar fi lucrat pentru a primi o licență operațională în Dubai.

Ca parte a demersului său în Dubai, FTX intenționează să stabilească un sediu regional în oraș și să ofere produse derivate crypto, cu compensare centralizată a contra-părții pentru investitorii instituționali, a spus Bankman-Fried. (Sursa EN)

Cumpărătorii de Bitcoin pe termen scurt se transformă în deținători pe termen lung – Glassnode

Deținătorii de Bitcoin pe termen lung și-au majorat cheltuielile la un nivel care sugerează o reducere a riscului de pe piață, dar hodling-ul rămâne strategia de investiții predominantă.

Este probabil ca fenomenele macroeconomice incerte să fi precipitat creșterea vânzărilor de către deținătorii pe termen lung și de a fi agitat unii deținători pe termen scurt din pozițiile lor, potrivit datelor firmei de analiză blockchain, Glassnode. Monedele mai vechi de șase luni au reprezentat 5% din totalul cheltuielilor, un nivel care nu a mai fost înregistrat din noiembrie anul trecut.

Deținătorii pe termen scurt (STH), care au deținut monede pentru mai puțin de 155 de zile, continuă să scadă ca număr, dar nu neapărat din cauza vânzărilor. Glassnode sugerează că, deși, în general, este mai frecvent ca STH să vândă, declinul recent al ofertei STH "poate avea loc doar atunci când părți mari din oferta de monede sunt latente și trec pragul de 155 de zile, devenind oferta deținătorilor pe termen lung".

Modelele de acumulare de Bitcoin (BTC) nu sugerează comportamente de piață bear, deoarece presiunea generală de vânzare rămâne constantă. De asemenea, mai mult de 75% din oferta de BTC în circulație este inactivă de cel puțin șase luni, în ciuda recentei creșteri a vânzărilor. Glassnode spune că acesta este un indiciu că investitorii sunt încă preponderent hodleri.

Glassnode a remarcat că vânzările au avut loc pe o piață relativ puternică, care a evitat orice mișcare semnificativă în sus sau în jos, rămânând în interval în cea mai mare parte a acestui an. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.