Știri crypto & Bitcoin - Exchange-uri sub microscop pe măsură ce DOJ lansează un nou grup operativ - Nasdaq Stockholm listează obligațiunile tranzacționate la bursă Bitcoin și Ether – 25-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Exchange-uri sub microscop pe măsură ce DOJ lansează un nou grup operativ - Nasdaq Stockholm listează obligațiunile tranzacționate la bursă Bitcoin și Ether – 25-02-2022

Exchange-uri sub microscop pe măsură ce DOJ lansează un nou grup operativ

Administrația Biden a introdus o strategie pe cinci piloni pentru a combate corupția, ca parte a interesului central al securității naționale a Statelor Unite. Strategia implică înființarea unui nou grup operativ, pentru a aborda potențialele activități ilicite pe exchange-urile crypto și alte servicii care pot servi drept căi de spălare a banilor.

Cu scopul de a spori aplicarea reglementărilor privind combaterea spălării banilor, precum și a legilor penale și civile, guvernul federal intenționează să implementeze noi instrumente pentru investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor de spălare a banilor. În mod specific pentru criptomonede, "PILONUL TREI: Tragerea la răspundere a actorilor corupți" evidențiază:

"DOJ [Departamentul de Justiție] va utiliza un grup operativ nou înființat, National Cryptocurrency Enforcement Team, pentru a se concentra în mod special pe investigații complexe și urmăriri penale privind utilizarea abuzivă a criptomonedelor în scopuri infracționale."

Casa Albă a menționat că National Cryptocurrency Enforcement Team va fi responsabilă în special de supravegherea "infracțiunilor comise de exchange-urile crypto, de serviciile de mixare și de răscumpărare și de actorii din infrastructura de spălare a banilor".

Departamentul de Justiție a extins, de asemenea, puterea de citație pentru anumite registre financiare păstrate în străinătate, impunând în același timp noi cerințe de divulgare a informațiilor privind beneficiarii efectivi. Departamentul intenționează, de asemenea, să stimuleze denunțătorii pentru schimbul de informații care conduc la identificarea și confiscarea veniturilor ilicite. (Sursa EN)

Nasdaq Stockholm listează obligațiunile tranzacționate la bursă Bitcoin și Ether

Nasdaq Stockholm a anunțat că 21Shares a listat primele două obligațiuni tranzacționate la bursă (ETN) cu suport fizic pe platforma suedeză de tranzacționare.

Cele două instrumente listate, având ca active suport Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), reprezintă un nou segment pentru ETN-uri - un tip de titluri de creanță negarantate care urmăresc un indice de acțiuni suport și se tranzacționează la o bursă importantă.

Potrivit anunțului, noile ETN-uri vor oferi investitorilor acces la oportunități de investiții în criptomonede precum Bitcoin și Ether.

Helena Wedin, șefa europeană a produselor tranzacționate la bursă din cadrul Nasdaq, a declarat că obligațiunile tranzacționate la bursă permit să se investească în active netradiționale, menținând în același timp transparența unei piețe reglementate. Ea a adăugat: "Suntem bucuroși să lansăm acest nou segment la Nasdaq Stockholm cu 21Shares ca prim emitent."

Potrivit comunicatului de presă, majoritatea băncilor și brokerilor tradiționali permit investitorilor să tranzacționeze toate ETN-urile listate pe Nasdaq Stockholm. Aceasta este o premieră care deschide noi posibilități pentru investitorii interesați să investească în criptomonede, dar care nu se simt confortabil să facă acest lucru pe exchange-uri nereglementate.

În ciuda unor scăderi recente ale prețurilor, interesul pentru criptomonede continuă să fie ridicat.

Un motiv pentru acest interes susținut poate fi posibilitatea creșterii investițiilor instituționale pe piață. Pe măsură ce investițiile instituționale în criptomonede cresc, vom vedea probabil mai multe produse precum ETN-urile listate pe exchange-urile reglementate. După cum a fost relatat, VanEck a introdus ETN-urile Solana (SOL) și Polkadot (DOT) pe Xetra de la Deutsche Boerse. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.