Știri crypto & Bitcoin - Executiv NYDIG – companii importante vor anunța „praguri” pentru Bitcoin - JPMorgan – traderii din retail achiziționează mai mult Bitcoin decât instituțiile – 26-05-2021

CEO-ul companiei de investiții în Bitcoin, NYDIG, Robby Gutmann spune că ne aflăm în pragul adopției în masă a ...

Știri crypto & Bitcoin - Executiv NYDIG – companii importante vor anunța „praguri” pentru Bitcoin - JPMorgan – traderii din retail achiziționează mai mult Bitcoin decât instituțiile – 26-05-2021

Executiv NYDIG – companii importante vor anunța „praguri”pentru Bitcoin

CEO-ul companiei de investiții în Bitcoin, NYDIG, Robby Gutmann spune că ne aflăm în pragul adopției în masă a activului.

Gutmann, care este și co-fondatorul managerului de active, în valoare de 10 miliarde $, Stone Ridge a declarat în cadrul podcast-ului „On the Brink” că ne putem aștepta la anunțuri din partea unora dintre partenerii strategici ai companiei, care vor schimba drastic peisajul finanțelor tradiționale.

Pe 8 martie, NYDIG a finalizat o rundă de creștere de capital de 200 milioane $, condusă de către mai multe companii financiare, inclusiv Morgan Stanley, New York Life, MassMutual, Soros Fund Management și FS Investments. Alți parteneri ai NYDIG includ companiile fintech Kasasa, Nymbys și Moven.

Gutmann nu a specificat care companii vor face anunțurile dar a sugerat că veștile ar putea include furnizarea unui acces mai mare la Bitcoin pentru publicul larg, precum și furnizarea altor produse și servicii.

În mod interesant, unul dintre produsele pe care NYDIG le oferă companiilor partenere este numit „Corporate Treasury”, produs care implică o serie de soluții de trezorerii care permit corporațiilor să dețină Bitcoin.

„Anunțurile vor marca în mod progresiv noi puncte în adoptarea Bitcoin, în ceea ce privește disponibilitatea Bitcoin si produsele și serviciile legate de Bitcoin din cadrul peisajului finanțelor tradiționale existente.” (Sursa EN)

JPMorgan – traderii din retail achiziționează mai mult Bitcoin decât instituțiile

Conform cercetărilor efectuate de strategii băncii americane de investiții, JPMorgan Chase, traderii din retail se grăbesc să cumpere Bitcoin de la companiile fintech mainstream.

Datele furnizate de JPMorgan sugerează că investitorii din retail au achiziționat mai mult de 187 000 Bitcoin în acest sfert de an, utilizând PayPal sau Square.

Investitorii din retail întrec în achiziții chiar și instituțiile, analiștii JPMorgan estimând că instituțiile au achiziționat 173 000 Bitcoin în aceeași perioadă de timp.

JPMorgan a analizat fluxurile de fonduri de la platformele de retail și de la instituții precum Chicago Mercantile Exchange, precum și anunțurile din partea unor mari fonduri, în ceea ce privește achizițiile de BTC.

Analistul de piață de la Oanda Corp., Ed Moya a pus activitatea din retail pe seama social media, a actualei nebunii din jurul NFT și a plăților stimulentelor.

„Acum, că se potolește nebunia meme-urilor alimentate de Reddit și apar noutăți precum operele de artă digitale, traderii din retail - dintre care unii s-au înarmat cu stimulente financiare de 1400 $ - preiau controlul.”

Acesta a mai adăugat faptul că Bitcoin a rămas incredibil de bullish și că a reprezentat „pâinea și untul” pentru traderii din retail, pe durata pandemiei.

Brian Vendig, președinte al MJP Wealth Advisors a sugerat că cererea din retail a fost alimentată de frica de a nu rămâne pe dinafară (FOMO), urmată de valul recent de investiții instituționale, în Bitcoin.

Date ale agregatorului de piață crypto, Glassnode par să confirme faptul că investitorii din retail au sosit cu adevărat. Glassnode a declarat că:

„Acesta este un indicator puternic al faptului că noii investitori din retail au intrat în spațiul crypto.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.