Știri crypto & blockchain - FCA din Marea Britanie acordă licență de înregistrare pentru startup-ul crypto Crypterium - Un fond de pensii din Coreea de Sud va investi în ETF Bitcoin – 08-01-2022

Știri crypto & blockchain - FCA din Marea Britanie acordă licență de înregistrare pentru startup-ul crypto Crypterium - Un fond de pensii din Coreea de Sud va investi în ETF Bitcoin – 08-01-2022

FCA din Marea Britanie acordă licență de înregistrare pentru startup-ul crypto Crypterium

Furnizorul britanic de servicii crypto, Crypterium, este cea mai recentă firmă crypto care a obținut licența de înregistrare din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Regatul Unit.

Crypterium a anunțat oficial că a fost înregistrată recent de către FCA pentru a furniza servicii crypto cetățenilor și companiilor locale, devenind una dintre puținele companii care au trecut de procesul de înregistrare.

Potrivit datelor de pe site-ul oficial al FCA, Crypterium a fost înregistrată pentru a desfășura "anumite activități cu criptomonede", în conformitate cu reglementările țării, privind combaterea spălării banilor (AML).

Înregistrarea a autorizat în mod oficial Crypterium să continue să furnizeze serviciile sale de portofele crypto, inclusiv servicii de tranzacționare și de plată crypto pentru "practic toată lumea" din Regatul Unit, se arată în anunț. Înregistrarea este deosebit de importantă pe fondul viitoarelor măsuri Brexit, permițând Crypterium să ofere același nivel de funcționalitate întreprinderilor din Regatul Unit ca și în alte țări sprijinite.

Potrivit anunțului, aplicația de portofel crypto a Crypterium este disponibilă în peste 170 de țări și a adunat peste 400.000 de clienți de la lansare.

"Să devenim o firmă înregistrată la FCA este o oportunitate fantastică. De acum înainte, părțile interesate vor privi Crypterium într-o nouă lumină, o companie care pune pe primul loc securitatea și accesibilitatea utilizatorilor. Nu numai că oferim un set excelent de servicii, dar acum putem demonstra că acestea sunt realizate cu respectarea deplină a unora dintre cele mai dure criterii de evaluare", a declarat Steven Parker, CEO-ul Crypterium.

Firma a precizat că înregistrarea FCA este extinsă, necesitând "18 luni de evaluare a politicilor și proceselor înainte de a fi acordată aprobarea". (Sursa EN)

Un fond de pensii din Coreea de Sud va investi în ETF Bitcoin

Se pare că fondul public de pensii din Coreea de Sud, Korean Teachers' Credit Union (KTCU), dorește să se expună la Bitcoin (BTC) prin intermediul unui fond tranzacționat la bursă (ETF) de criptomonede.

KTCU, unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Coreea de Sud, ia în considerare posibilitatea de a investi într-un ETF pur Bitcoin sau în ETF-uri legate de Bitcoin în prima jumătate a anului 2022, a relatat agenția locală de știri, The Korea Economic Daily.

Potrivit raportului, KTCU are în vedere să investească în mai multe produse Bitcoin ETF, inclusiv în cele ale firmei sud-coreene de gestionare a activelor, Mirae Asset Global Investments. Compania a lansat două ETF-uri care urmăresc valoarea contractelor futures Bitcoin prin intermediul filialei sale canadiene, Horizons ETFs, în aprilie 2021.

"Deoarece există câteva produse ETF legate de criptomonede bine realizate de către administratori de active, cum ar fi Mirae Asset Global Investments din Coreea, plănuim să investim în produsele ETF după consultarea cu administratorii de active naționale", ar fi declarat un director executiv de la KTCU.

Oficialul a menționat, de asemenea, o potențială investiție într-un ETF Bitcoin de către filiala Mirae Asset, Global X ETFs, care a depus în iulie un ETF Bitcoin la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite.Potrivit raportului, KTCU este al doilea cel mai mare investitor instituțional din Coreea de Sud, cu active în administrare în valoare de 40,2 miliarde de dolari. Fondul de pensii a alocat 40% din investițiile sale în active alternative, 10% în acțiuni naționale și 9% în acțiuni internaționale. KTCU nu a stabilit încă mărimea și alte detalii ale potențialei sale investiții în ETF Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.