Știri crypto & Bitcoin - Fidelity clarifică faptul că volatilitatea Bitcoin merită riscul din partea instituțiilor - CTO-ul Ripple a vândut 40 000 Ether pentru doar 1 dolar fiecare – 06-11-2020

Într-un raport lansat recent, numit Teză asupra Investițiilor în Bitcoin, Fidelity Digital Assets a demonstrat modalitatea prin care managerii de portofolii și-ar putea crește veniturile, prin ...

Știri crypto & Bitcoin - Fidelity clarifică faptul că volatilitatea Bitcoin merită riscul din partea instituțiilor - CTO-ul Ripple a vândut 40 000 Ether pentru doar 1 dolar fiecare – 06-11-2020

Fidelity clarifică faptul că volatilitatea Bitcoin merită riscul din partea instituțiilor

Într-un raport lansat recent, numit Teză asupra Investițiilor în Bitcoin, Fidelity Digital Assets a demonstrat modalitatea prin care managerii de portofolii și-ar putea crește veniturile, prin alocarea unei porțiuni din deținerile lor, către Bitcoin (BTC). Raportul a speculat de asemenea că, în viitorul apropiat, interesul în creștere al instituțiilor ar putea extinde capitalizarea de piață a Bitcoin, cu sute de miliarde de dolari.

Pentru a-și susține teza, Fidelity a simulat mostre de portofolii, începând cu o alocare standard de 60/40 între titlurile de capital și titlurile cu venit fix. După aceea le-a diversificat cu Bitcoin, la o rată de 1-3 %. În fiecare scenariu luat în calcul de către Fidelity, portofoliile care au deținut mai multe alocări Bitcoin și-au depășit omoloagele mai puțin diversificate.

Activele care sunt corelate negativ, sau care prezintă corelații scăzute cu restul pieței , furnizează beneficii în plus managerilor de portofolii. Acestea permit o reducere în volatilitate, fără a trebui să sacrifice veniturile. Portofoliile simulate ce au continuat să dețină Bitcoin au beneficiat de corelația scăzută a activului, cu celelalte active tradiționale. Raportul a recunoscut totuși că, o creștere în adopția Bitcoin de către industria financiară ar putea duce la o mai mare corelație în viitor, reducând astfel beneficiile diversificării.

În plus, raportul Fidelity a estimat potențiala redistribuire a investițiilor, din investiții alternative și venituri fixe, către Bitcoin. Piața celor dintâi este evaluată la 13.4 trilioane $, așadar, dacă Bitcoin ar capta 5% din această piață, capitalizarea sa de piață ar crește cu 670 miliarde $. Dacă ar capta 10%, capitalizarea de piață ar crește cu 1.3 trilioane $. Piața obligațiunilor este estimată la aproximativ 50.3 trilioane $. Dacă Bitcoin ar capta 1% din acea piață, aceasta s-ar traduce în alte 500 miliarde $. (Sursa EN)

CTO-ul Ripple a vândut 40 000 Ether pentru doar 1 dolar fiecare

CTO-ul Ripple, David Schwartz a dezvăluit că, împreună cu soția sa a decis să facă un plan, prin care să nu-și riște investițiile crypto, în 2012, ceea ce a dus la ratarea unui profit în valoare de opt cifre, la prețurile actuale.

Într-o serie de postări pe Twitter, publicate pe 11 octombrie, Schwartz a dezvăluit că a vândut 40 000  de Ether (ETH) pentru 1 $ fiecare – ceea ce ar fi valorat mai mult de 15.5 milioane $ la prețurile actuale.

Executivul Ripple (XRP) a mai spus ca regretă că a vândut o sumă semnificativă de Bitcoin (BTC) pentru 750 $ și o adevărată comoară de XRP, la prețul de 0.10 $, deși pentru aceștia din urmă nu a dezvăluit volumul vânzărilor.

Un utilizator Twitter l-a atacat într-o postare, spunând că „nu poți să încerci să îi determini pe alții să aibă încredere în XRP, când tocmai tu nu ai încredere în el.”

CTO-ul Ripple a subliniat faptul că decizia sa a fost luată în baza faptului că el este o persoană căreia nu-i plac riscurile, și că are oameni care depind de el financiar și emoțional. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.