Știri crypto & Bitcoin - Fidelity International lansează Bitcoin ETP pe Deutsche Boerse - Interzicerea Bitcoin în Rusia este "la fel ca interzicerea internetului", spune un ministru – 2-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Fidelity International lansează Bitcoin ETP pe Deutsche Boerse - Interzicerea Bitcoin în Rusia este "la fel ca interzicerea internetului", spune un ministru – 2-07-2022

Fidelity International lansează Bitcoin ETP pe Deutsche Boerse

O mare firmă de servicii financiare, Fidelity International, va lista un produs Bitcoin tranzacționat pe bursă, la bursa elvețiană SIX Swiss Exchange și la bursa digitală Xetra din Germania.

Potrivit unui anunț făcut de Deutsche Boerse, un produs Bitcoin fizic tranzacționat la bursă, sau ETP, de la Fidelity International este acum disponibil pentru tranzacționare pe Deutsche Boerse Xetra și la Bursa de Valori din Frankfurt, sub indicativul FBTC. În plus, compania ar fi declarat că intenționează ca vehiculul de investiții crypto să fie listat la SIX Swiss Exchange în următoarele săptămâni.

Fidelity Digital Assets va acționa în calitate de custode pentru ETP-ul Bitcoin (BTC) cu suport fizic, care va fi compensat în mod centralizat cu exchange-ul global Eurex Clearing. ETP-ul are o rată totală a cheltuielilor de 0,75%.

Bursa de acțiuni digitale Xetra oferă în prezent expunere la criptomonede, inclusiv BTC, Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Solana (SOL), Stellar (XLM), Tezos (XTZ) și Tron (TRX) prin intermediul unor produse tranzacționate la bursă și obligațiuni. În noiembrie, administratorul de active Invesco a anunțat că a listat un ETP BTC la bursă sub simbolul BTIC. (Sursa EN)

Interzicerea Bitcoin în Rusia este "la fel ca interzicerea internetului", spune un ministru

Interzicerea criptomonedelor precum Bitcoin (BTC) este imposibilă, a declarat ministrul rus de finanțe, Anton Siluanov, în timp ce Banca Rusiei continuă să ceară statului să interzică criptomonedele în țară.

Plasarea unei interdicții asupra crypto în Rusia este "la fel ca și interzicerea internetului, ceea ce este imposibil", a declarat Siluanov la ședința de informare a ministerului cu banca centrală, a relatat Forbes Rusia.

Ministrul de finanțe ar fi declarat că reglementarea cât mai curând posibil a industriei criptomonedelor este mult mai bună decât interzicerea acesteia, deoarece acest lucru ar permite guvernului să monitorizeze în sfârșit piața și să crească bugetul țării folosind taxele provenite din minarea crypto.

"Ce este în neregulă cu asta, nu înțeleg de ce ar trebui să fie interzisă", a declarat Siluanov în cadrul briefingului, adăugând că există o soluție ușoară pentru impozitarea pieței. Potrivit ministrului, guvernul ar trebui să rețină impozite din câștigurile realizate pe valoarea activelor fiat depuse și retrase.

"Banca Centrală vrea să pună o interdicție totală asupra activelor crypto, argumentând că acest lucru creează riscuri, în primul rând pentru cetățeni și poate "infecta" instituțiile financiare, băncile, precum și crea o piață de decontare opacă", a spus Siluanov.Acesta a adăugat că ministerul de finanțe admite aceste preocupări și, prin urmare, consideră necesar să limiteze expunerea la criptomonede de către investitorii neprofesioniști, ca parte a conceptului său de reglementare a criptomonedelor, publicat la începutul lunii februarie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.