Știri crypto & Bitcoin - Fidelity și Nexo intră pe piața împrumuturilor instituționale - Visa anunță un nou serviciu de consultanță crypto pentru comercianți și bănci – 26-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Fidelity și Nexo intră pe piața împrumuturilor instituționale - Visa anunță un nou serviciu de consultanță crypto pentru comercianți și bănci – 26-02-2022

Fidelity și Nexo intră pe piața împrumuturilor instituționale

Fidelity Digital Assets - ramura crypto a Fidelity Investments - și platforma de împrumut și exchange crypto, Nexo, au anunțat un parteneriat pentru a oferi servicii de custodie, produse și servicii de împrumut de criptomonede pentru investitorii instituționali.

Cele două firme vor crea o linie completă de produse și o infrastructură juridică pentru investitorii instituționali care doresc să se expună la criptomonede.

Parteneriatul cu Fidelity Digital Assets va permite Nexo să își extindă portofoliul de active și să adauge un al doilea nivel de custodie la arhitectura sa de securitate, potrivit unui anunț. De asemenea, acesta permite investitorilor instituționali Fidelity Digital Assets accesul la serviciile Nexo, precum și la crypto prime brokerage.

Kalin Metodiev, co-fondator și asociat administrativ la Nexo, a comentat această evoluție spunând:

"Colaborarea cu Fidelity Digital Assets este cea mai recentă etapă în demersul nostru de a oferi o platformă instituțională completă și de a integra companiile financiare tradiționale în ecosistemul activelor digitale. Baza noastră de clienți va avea acum posibilitatea de a utiliza pe deplin produsele noastre de credit și de tranzacționare de top din industrie, bazându-se pe soluțiile personalizate de custodie și securitate ale Fidelity Digital Assets." (Sursa EN)

Visa anunță un nou serviciu de consultanță crypto pentru comercianți și bănci

Gigantul plăților, Visa, lansează noi servicii de consultanță și consiliere pentru a-și ajuta clienții să se orienteze în lumea criptomonedelor.

Compania a declarat că practica sa de consultanță crypto, găzduită în cadrul diviziei sale de consultanță și analiză, va oferi consultanță instituțiilor financiare, comercianților cu amănuntul și altor firme cu privire la orice, de la lansarea de caracteristici crypto și explorarea de tokeni nefungibili, până la dezvoltarea de portofele pentru monedele digitale ale băncilor centrale.

Potrivit Visa, o parte din interesul băncilor pentru criptomonede constă în a rămâne competitive. Citând un studiu intern recent, Visa a declarat că "40% dintre proprietarii de crypto intervievați au declarat că ar fi probabil sau foarte probabil să își schimbe banca principală cu una care oferă produse legate de crypto în următoarele 12 luni".

Conform Reuters, compania americană de servicii financiare UMB este client al serviciilor de consultanță crypto  ale Visa.

"Am venit la Visa pentru a afla mai multe despre crypto și stablecoins și despre cazurile de utilizare care sunt cele mai relevante pentru liniile noastre de afaceri comerciale și de retail", a declarat Uma Wilson, vicepreședinte executiv al UMB Bank.

Mișcarea marchează cea mai recentă încercare a Visa de a pătrunde mai adânc în industria criptomonedelor, compania înregistrând în trecut numeroase brevete legate de blockchain. Echipa de cercetare a Visa lucrează, de asemenea, la un proiect, "Universal Payment Channel", care este un hub de interoperabilitate blockchain, care conectează mai multe rețele blockchain și permite ca activele digitale să treacă de la diverse protocoale și portofele.

Visa este unul dintre numeroșii procesatori de plăți care au intrat în ultimii ani în domeniul criptomonedelor. Rivalul său, Mastercard, a lansat recent carduri de plată legate de criptomonede în întreaga regiune Asia-Pacific, în timp ce gigantul plăților online PayPal a lansat o nouă aplicație pentru consumatori pentru criptomonede, economii și depozite directe. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.