Știri crypto & Bitcoin - Fidelity spune că Bitcoin a ales descentralizarea și imuabilitatea în detrimentul plăților - Galaxy Digital va lansa un nou fond Bitcoin, în Canada – 09-02-2021

„Bitcoin a eșuat ca mijloc de plată”. Aceasta este una dintre cele mai răspândite critici la adresa Bitcoin (BTC), pe care Fidelity Digital Assets ...

Știri crypto & Bitcoin - Fidelity spune că Bitcoin a ales descentralizarea și imuabilitatea în detrimentul plăților - Galaxy Digital va lansa un nou fond Bitcoin, în Canada – 09-02-2021

Fidelity spune că Bitcoin a ales descentralizarea și imuabilitatea în detrimentul plăților

„Bitcoin a eșuat ca mijloc de plată”. Aceasta este una dintre cele mai răspândite critici la adresa Bitcoin (BTC), pe care Fidelity Digital Assets caută să o infirme. În cadrul unei postări pe blog, compania a preluat șase critici „insistente”, inclusiv volatilitatea Bitcoin și utilizarea sa în cadrul activităților ilicite.

În ceea ce privește presupusul eșec al monedei ca mijloc de plată pentru tranzacții zilnice, argumentul adus de Fidelity este că această critică nu reușește să înțeleagă rolul de bază al Bitcoin.

Fidelity acceptă că moneda este depășită de metodele de plată convenționale, precum Visa, Mastercard și PayPal, care oferă toate o capacitate de procesare mai mare. Cu toate acestea, Bitcoin a fost conceput având în vedere alte priorități, inclusiv „raritatea perfectă.”

„Bitcoin este într-un echilibru perfect, cu o capacitate limitată care oferă proprietăți de bază, precum descentralizare și imuabilitate. Având în vedere garanțiile sale ridicate pentru decontare, Bitcoin își optimizează capacitatea limitată de decontare a tranzacțiilor, care nu sunt bine deservite de metodele tradiționale.”

În timp ce moneda este, în teorie, viabilă ca mijloc de plată, limitările sale înseamnă că utilizarea zilnică, nu reprezintă neapărat scopul final al acestui activ. Pe lângă volatilitatea prețului, definiția fiscală a Bitcoin ca proprietate, în unele jurisdicții – ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să calculeze câștigurile și pierderile pentru fiecare plată sau achiziționare în Bitcoin – o face nepractică pentru multe tipuri de plăți.

Fidelity afirmă că, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că designul monedei a pus accent pe aspecte precum descentralizarea, rezerva finită și imuabilitate. Acestea ar trebui evaluate în termeni proprii, cu acceptarea faptului că vin cu dezavantaje, în ceea ce privește tranzacțiile zilnice.

În ceea ce privește plățile, Fidelity combate criticile conform cărora volatilitatea extremă a Bitcoin îi compromite utilizarea ca depozit de valoare. Fidelity reformulează iarăși termenii criticilor aduse, afirmând că volatilitatea este prețul plătit pentru „o piață rezistentă la intervenții.”

„Nicio bancă centrală sau guvern nu pot interveni pentru a susține piețele și pentru a împiedica în mod artificial volatilitatea. Volatilitatea Bitcoin este un compromis pentru o piață fără defecte. Adevărata determinare a prețurilor, acompaniată de volatilitate, poate fi de preferat în locul stabilității artificiale, ce rezultă în piețe denaturate, care pot colapsa, fără intervenție.” (Sursa EN)

Galaxy Digital va lansa un nou fond Bitcoin, în Canada

Galaxy Digital, o bancă comercială de criptomonede, fondată de către Mike Novogratz își extinde ofertele crypto, în Canada.

Conform unui anunț, Galaxy Digital a încheiat un parteneriat cu compania canadiană de investiții, CI Global Asset Management, pentru lansarea unui fond public Bitcoin (BTC).

CI Galaxy Bitcoin Fund este un „fond de investiții cu capital fix” ce își propune să furnizeze expunere la Bitcoin.

Ca parte a noii inițiative, CI GAM a depus și a obținut o recipisă pentru un prospect preliminar, în ceea ce privește oferta publică inițială a CI Galaxy Bitcoin Fund. Fondul va oferi titluri de participare de clasa A și clasa F, la un preț de 10 $, fiecare. În timp ce CI GAM va fi responsabilă cu administrarea noului fond Bitcoin, Galaxy Digital va acționa în calitate de consilier, ceea ce înseamnă că va executa toate tranzacțiile în Bitcoin, în numele fondului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.