Știri crypto & Bitcoin - Firma de portofele crypto Ledger integrează o soluție fiscală pentru a simplifica raportarea - Rusia ar trebui să folosească crypto pentru plățile cu Africa, spune un director de comerț – 6-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Firma de portofele crypto Ledger integrează o soluție fiscală pentru a simplifica raportarea - Rusia ar trebui să folosească crypto pentru plățile cu Africa, spune un director de comerț – 6-10-2022

Firma de portofele crypto Ledger integrează o soluție fiscală pentru a simplifica raportarea

Ledger, un important furnizor de portofele hardware crypto, se pregătește să ajute investitorii în crypto să își urmărească impozitele, integrând o nouă soluție legată de impozitele pe crypto.

Ledger a încheiat un parteneriat cu software-ul de impozitare a criptomonedelor, ZenLedger pentru a integra soluția sa de raportare a impozitelor crypto în aplicația de interfață a Ledger, Ledger Live, a anunțat firma.

Noua funcție fiscală este disponibilă imediat în Ledger Live și poate fi găsită în secțiunea de descoperire din catalogul său. Instrumentul software le permite utilizatorilor să adune automat istoricul tuturor tranzacțiilor efectuate prin intermediul Ledger Live și să urmărească pierderile și câștigurile.

Jean-François Rochet, vicepreședintele de dezvoltare internațională al Ledger, a declarat că ZenLedger este prima integrare a unui software de impozitare cu Ledger Live:

"Mai multe servicii sunt disponibile prin intermediul partenerilor din Ledger Live pentru a cumpăra, vinde, schimba și miza criptomonedele, dar aceasta este prima dată când este integrat un serviciu legat de taxe."

Fără instrumente software de raportare fiscală precum ZenLedger, utilizatorii care au ales să auto-custodieze criptomonede precum Bitcoin (BTC) ar trebui să își calculeze manual pierderile și câștigurile, a precizat Rochet.

Integrarea are un accent puternic pe standardul fiscal al Statelor Unite, vizând obligațiile fiscale deosebit de complexe ale clienților americani în materie de depunere a declarațiilor fiscale. Instrumentul software va fi în continuare disponibil pentru clienții Ledger Live din afara Statelor Unite, a precizat Rochet.

"Peste 3,5 milioane de persoane folosesc portofele hardware Ledger în întreaga lume, aproximativ 20% din activele digitale sunt stocate în dispozitive Ledger și continuăm să observăm o creștere a numărului de produse Ledger utilizate în Statele Unite", a declarat acesta.

Rochet a precizat că Ledger Live a integrat deja mai multe platforme de servicii financiare reglementate pentru a se adapta la procedurile de KYC și de combatere a spălării banilor, inclusiv servicii precum MoonPay și Wyre. "Parteneriatele noastre cu MoonPay și Wyre ne-au permis, de asemenea, să stabilim o mai bună rampă de acces de la fiat la criptomonede cu auto-custodie", a adăugat acesta. (Sursa EN)

Rusia ar trebui să folosească crypto pentru plățile cu Africa, spune un director de comerț

Un director executiv al Camerei de Comerț și Industrie a Rusiei a cerut guvernului să efectueze decontări transfrontaliere în criptomonede și în monede digitale ale băncii centrale (CBDC).

Președintele Camerei, Serghei Katyrin, a trimis o scrisoare premierului rus, Mihail Mișustin, în care oferă un set de propuneri pentru dezvoltarea cooperării cu țările africane, a relatat publicația locală susținută de stat, TASS.

În scrisoare, Katyrin ar fi pledat pentru utilizarea CBDC-urilor și a criptomonedelor pentru decontări și plăți reciproce, ca parte a demersului Rusiei de a intra în Africa pe fondul sancțiunilor occidentale, afirmând:

"Pare util să instruim Ministerul de Finanțe al Federației Ruse, împreună cu Banca Centrală, să asigure furnizarea de acorduri interguvernamentale cu statele africane privind utilizarea monedelor naționale și a criptomonedelor în decontările și plățile reciproce."

Executivul a continuat, spunând că este important să se înființeze o bancă specială de export-import și un fond fiduciar pentru a sprijini activitățile de export în întreprinderile mici și mijlocii din țările africane.

Vestea vine în contextul în care mai multe țări din Africa iau în considerare cooperarea cu rețelele blockchain legate de Rusia.

Camerun, Republica Democrată Congo (RDC) și Republica Congo au emis un anunț comun cu privire la planurile naționale de adoptare a TON, blockchain-ul layer-1, proof-of-stake inițiat de Telegram. De asemenea, se pare că RDC are în vedere lansarea unui nou stablecoin național, construit pe baza blockchain-ului TON.

Deși Telegram nu este implicată în mod oficial în blockchain-ul TON, după ce a abandonat proiectul în mai 2020, co-fondatorul Telegram, Pavel Durov, și-a exprimat public sprijinul pentru TON și posibilele sale integrări pe messenger-ul Telegram, la sfârșitul anului 2021."Fiecare dintre aceste țări va întreprinde o tranziție treptată către adoptarea criptomonedelor ca pilon central al structurilor lor economice", au precizat țările în anunț. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.