Știri crypto & Bitcoin - Fiscul brazilian cere acum cetățenilor să plătească impozite pe tranzacțiile cu criptomonede similare - Banca Mondială nu va sprijini hub-ul crypto Sango din Republica Centrafricană

Știri crypto & Bitcoin - Fiscul brazilian cere acum cetățenilor să plătească impozite pe tranzacțiile cu criptomonede similare - Banca Mondială nu va sprijini hub-ul crypto Sango din Republica Centrafricană

Fiscul brazilian cere acum cetățenilor să plătească impozite pe tranzacțiile cu criptomonede similare

Rezerva Federală a Braziliei (RFB) a declarat că investitorii brazilieni de pe piața criptomonedelor trebuie să plătească impozit pe venit în cazul tranzacțiilor care implică schimbul de criptomonede similare; de exemplu, Bitcoin (BTC) pentru Ethereum (ETH).

Declarația RFB a fost publicată în Diário Oficial da União și a fost rezultatul unei consultări făcute de un cetățean al țării către autoritatea de reglementare. La sfârșitul anului trecut, grupul a emis o opinie în care susținea că tranzacțiile între perechi de criptomonede sunt impozabile chiar dacă nu există o conversie în real (moneda națională a Braziliei).

Deși nu precizează ce se poate înțelege prin "profit", întrucât în schimbul unui activ crypto cu altul nu există un câștig de capital în monedă fiduciară, acesta subliniază că există, chiar și așa, obligația de a plăti impozite pe eventualul profit:

"Câștigul de capital calculat la vânzarea de criptomonede, atunci când una este utilizată direct în achiziționarea alteia, chiar dacă criptomoneda de achiziție nu este convertită în prealabil în reali sau în altă monedă fiduciară, este impozitat prin impozitul pe venit al persoanei fizice".

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că nu toți investitorii în criptomonede trebuie să își declare tranzacțiile, deoarece autoritatea de reglementare a stabilit că doar investitorii care tranzacționează mai mult de 35.000 de reali (aproximativ 7263,67 dolari) în criptomonede ar trebui să plătească impozit pe venit.

"Câștigurile de capital obținute din vânzarea de criptomonede sunt scutite de impozitul pe venit dacă valoarea totală a vânzărilor într-o lună, a tuturor tipurilor de active crypto sau monede virtuale, indiferent de denumirea acestora, este egală sau mai mică de 35.000, 00 BRL (treizeci și cinci de mii de reali)", a declarat RFB. (Sursa EN)

Banca Mondială nu va sprijini hub-ul crypto Sango din Republica Centrafricană

Banca Mondială și-a manifestat îngrijorarea cu privire la adoptarea de către Republica Centrafricană (RCA) a Bitcoin (BTC) ca monedă legală și a declarat că nu va sprijini recent anunțatul hub crypto, "Sango".

La sfârșitul lunii aprilie, președintele RCA, Faustin-Archange Touadéra, a stabilit un cadru de reglementare pentru criptomonede în țară și a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. La 24 mai, acesta a anunțat un plan de lansare a primului hub crypto din țară, numit "Sango".

Sango este descris ca fiind prima "inițiativă crypto" a țării - un hub legal pentru afacerile legate de criptomonede, care cuprinde politici economice, inclusiv lipsa impozitului pe profit sau pe venit și crearea unei "insule crypto virtuale și fizice".

Un document oficial care prezintă proiectul Sango afirmă că țara "a primit aprobarea pentru un fond de dezvoltare de 35 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru digitalizarea sectorului public".

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al instituției a declarat pentru Bloomberg, prin e-mail, că subvenția recent aprobată "nu are legătură cu nicio inițiativă privind criptomonedele" și că "Banca Mondială nu sprijină "Sango - Primul proiect de inițiativă crypto"".

Grantul de 35 de milioane de dolari de la Banca Mondială, anunțat pe 5 mai, a fost destinat actualizării și digitalizării sistemului existent de gestionare a finanțelor publice, de exemplu, prin îmbunătățirea plăților bancare digitale.

În declarație, Banca Mondială a adăugat că "va fi fizic imposibil" ca instituția să finanțeze proiectul Sango și și-a exprimat dezaprobarea față de adoptarea Bitcoin de către RCA:"Avem îngrijorări în ceea ce privește transparența, precum și implicațiile potențiale pentru incluziunea financiară, sectorul financiar și finanțele publice în general, pe lângă deficiențele de mediu". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.