Știri crypto & Bitcoin - FMI: Bitcoin s-a maturizat și a devenit "o parte integrantă a revoluției activelor digitale” - Operatorul Mercado Bitcoin achiziționează un exchange crypto portughez – 20-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - FMI: Bitcoin s-a maturizat și a devenit "o parte integrantă a revoluției activelor digitale” - Operatorul Mercado Bitcoin achiziționează un exchange crypto portughez – 20-04-2022

FMI: Bitcoin s-a maturizat și a devenit "o parte integrantă a revoluției activelor digitale”

Criptomonedele nu mai sunt o clasă de active obscură în cadrul ecosistemului financiar, dar o corelație tot mai mare cu piața bursieră subminează rolul de "acoperire a investițiilor" al Bitcoin (BTC) și al altor criptomonede, potrivit unui nou studiu al Fondului Monetar Internațional (FMI).

O postare pe blog care însoțește studiul evidențiază noile riscuri asociate cu interconectarea tot mai mare dintre activele digitale și piețele financiare. Redactat de directorul Departamentului pentru piețe monetare și de capital al FMI, Tobias Adrian și economistul Tara Iyer, precum și de șeful adjunct al diviziei de cercetare, Mahvash Qureshi, articolul susține că, corelația tot mai mare dintre activele crypto și acțiuni "limitează beneficiile percepute ale acestora în ceea ce privește diversificarea riscurilor și crește riscul de contagiune pe piețele financiare".

"Activele crypto, precum Bitcoin, s-au maturizat de la o clasă de active obscură, cu puțini utilizatori, la o parte integrantă a revoluției activelor digitale", se arată în articol, adăugând că această tranziție vine la pachet cu preocupări legate de stabilitatea financiară.

Observând că BTC și Ether (ETH) au fost rareori corelate cu principalii indici bursieri înainte de pandemie, autorii au fost de acord că activele crypto au ajutat la diversificarea riscurilor pentru investitori, acționând ca o acoperire împotriva oscilațiilor din alte clase de active. "Dar acest lucru s-a schimbat după răspunsurile extraordinare ale băncilor centrale la criza de la începutul anului 2020", au scris autorii, adăugând că, crypto și acțiunile au crescut mână în mână, pe măsură ce apetitul pentru risc al investitorilor a crescut. (Sursa EN)

Operatorul Mercado Bitcoin achiziționează un exchange crypto portughez

Grupul brazilian 2TM, operatorul celui mai mare exchange crypto din America Latină, Mercado Bitcoin, se pregătește să își extindă amprenta globală printr-o achiziție strategică în Portugalia.

Compania a anunțat oficial achiziția unei participații de control în CriptoLoja, un exchange crypto cu sediul la Lisabona, licențiat de banca centrală portugheză.

Sub rezerva aprobării de către Banco de Portugal, noua tranzacție intenționează să ajute 2TM să își înceapă expansiunea în Europa, cu servicii de schimb extra-bursier. De asemenea, compania intenționează să ofere serviciile Mercado Bitcoin investitorilor de retail și instituționali din Portugalia.

"Vom accesa piața europeană folosind sinergiile clare cu prezența noastră în America Latină, deoarece avem aceeași limbă, o marcă recunoscută și oportunități de vânzări încrucișate pentru clienți. Există mulți brazilieni care locuiesc în Portugalia și cărora le-ar plăcea să investească prin intermediul platformei noastre", a declarat Roberto Dagnoni, CEO al 2TM.

Dagnoni a precizat că noua achiziție a devenit posibilă după mai multe runde majore de finanțare în 2021, în cadrul cărora 2TM a strâns peste 250 de milioane de dolari de la investitori precum gigantul financiar japonez, SoftBank, ceea ce a dus evaluarea sa la peste 2 miliarde de dolari până în noiembrie.

"Crypto este o afacere globală. Portugalia este o piață strategică pentru noi, deoarece necesită o licență specifică, devine un hub important pentru crypto în Europa și deschide o poartă de acces către piața europeană mai mare", a precizat Dagnoni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.