Știri crypto & Bitcoin - FMI îndeamnă El Salvador să elimine statutul de mijloc legal de plată al Bitcoin - Factură fiscală uriașă a unui star NFL evidențiază problemele cu salariile în BTC – 20-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - FMI îndeamnă El Salvador să elimine statutul de mijloc legal de plată al Bitcoin - Factură fiscală uriașă a unui star NFL evidențiază problemele cu salariile în BTC – 20-05-2022

FMI îndeamnă El Salvador să elimine statutul de mijloc legal de plată al Bitcoin

Membrii consiliului executiv al Fondului Monetar Internațional îi îndeamnă pe legislatorii din El Salvador să nu mai recunoască Bitcoin ca mijloc legal de plată.

FMI a raportat că, deși plățile digitale au potențialul de a crește incluziunea financiară în națiunea din America Centrală, utilizarea Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată implică "riscuri mari" legate de stabilitatea financiară, integritatea financiară și protecția consumatorilor. Directorii consiliului executiv au îndemnat autoritățile din El Salvador să "restrângă domeniul de aplicare al legii Bitcoin prin eliminarea statutului de mijloc legal de plată al Bitcoin", exprimându-și, de asemenea, îngrijorarea cu privire la riscurile potențiale ale emiterii de obligațiuni garantate cu Bitcoin.

Recomandarea oficialilor a venit în urma încheierii unei consultări în temeiul articolului IV în El Salvador. Potrivit FMI, în timpul unei astfel de consultări, o echipă de economiști vizitează o țară "pentru a evalua evoluțiile economice și financiare și pentru a discuta politicile economice și financiare ale țării cu oficialii guvernului și ai băncii centrale".

Înainte de punerea în aplicare a Legii Bitcoin din El Salvador, în septembrie 2021, oficialii FMI au avertizat că unele dintre consecințele adoptării BTC ca monedă națională de către o țară "ar putea fi grave", inclusiv riscul ca prețurile interne să devină foarte instabile, iar activele să fie utilizate contrar măsurilor de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului. FMI a emis anterior declarații către națiunile mici care se gândesc să adopte criptomonede, susținând că, dacă ar face acest lucru, "ar crește riscurile pentru stabilitatea macroeconomică și financiară, precum și pentru integritatea financiară". (Sursa EN)

Factură fiscală uriașă a unui star NFL evidențiază problemele cu salariile în BTC

Decizia starului NFL, Odell Beckham Jr. (OBJ), de a-și lua salariul de 750k $ în Bitcoin (BTC) se pare că l-a costat scump, din cauza prăbușirii pieței după ce a semnat contractul. Din cauza capriciilor legilor fiscale privind criptomonedele și a prețurilor actuale, unii estimează că OBJ a câștigat cu 61% mai puțin decât dacă și-ar fi luat salariul în fiat.

Pierderea a scos în evidență complicațiile fiscale legate de primirea unui salariu sau a unui randament în criptomonede, deoarece investitorii în criptomonede trebuie să plătească impozit pe suma pe care o valorează în momentul în care a fost primită, nu pe cea pe care o valorează în momentul depunerii declarației de venit.

Pe 12 noiembrie anul trecut, OBJ a semnat un contract pe un an cu Los Angeles Rams, în valoare de 750k $. Într-o postare promoțională pe Twitter, în parteneriat cu CashApp, OBJ a anunțat că va primi 100% din salariul său anual de 750k $ în Bitcoin.

În acel moment, Bitcoin a atins noi maxime istorice în jurul valorii de 69.044 de dolari, iar cu doar două zile înainte, OBJ semnase contractul cu Rams.

Potrivit lui Darren Rovell, analist de afaceri în domeniul sportului și producător executiv senior pentru The Action Network, este posibil ca decizia lui OBJ de a-și lua întregul salariu în Bitcoin să nu fi fost cea mai strălucită idee.

Rovell a declarat că întregul salariu al lui OBJ valorează acum doar 413k $, față de cei 750k $ inițiali.

După ce se iau în calcul atât taxele federale, cât și cele de stat, la o rată cumulativă de 50,3%, Odell va fi câștigat doar 35k $ în ultimele două luni și jumătate, ceea ce echivalează cu doar 1 BTC. Acest lucru este departe de cei 90k $ pe care i-ar fi primit dacă și-ar fi luat salariul în fiat.

Joe Pompilano, un pasionat de Bitcoin, fratele influencer-ului Anthony, a susținut că au existat unele discrepanțe majore între ceea ce a luat Rovell și realitatea, inclusiv faptul că a fost plătit săptămânal și nu anual. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.